Trending:


V socialismu se nestály jen fronty na banány. Nedostatkové bylo i další zboží

Za socialismu byly fronty v obchodech zcela běžné. Stálo se ve frontě na banány, na toaletní papír i na televizory. Kdo chtěl vyrazit na výlet do Rakouska, musel ve frontě strávit celou noc. Další možností byl podpultový prodej nebo nákupy v Tuzexu.


Beránek na kolonádě ukázal svou žhavou Kačenku. O 43 let mladší manželce málem vypadla prsa z titěrných šatiček

Karlovarský filmový festival každoročně navštíví tisíce návštěvníků i desítky slavných celebrit. Do lázeňského města po roce zavítal také známý pražský podnikatel Leo Beránek st. společně s půvabnou manželkou Kateřinou. Jak zachytila redakce eXtra.cz, svůdná brunetka byla v obepnutých červených šatech na kolonádě absolutně nepřehlédnutelná.


Deviant Zeman musí za mříže: Návrh na podmínku za znásilnění soud zamítl

Tříletému pobytu ve věznici neunikne deviant Kamil Zeman. Poté, co před půldruhým rokem znásilnil dívku (16), ho okresní soud ve Žďáru nad Sázavou poslal za mříže a uložil mu ústavní léčbu. Nyní verdikt potvrdil Krajský soud v Brně v plném rozsahu. Nevyhověl tak odvolání obžalovaného, podle kterého by podmínka a docházka za lékařem bohatě stačila.


Ruské rakety zasáhly Poltavu, Dnipro i Charkovskou oblast. Ukrajina sestřelila Iskander

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na středu sestřelila pět raket a šest bezpilotních letadel vypuštěných ruskými silami. Ruské ministerstvo obrany naopak oznámilo, že provedlo raketový útok na letiště ve městě Poltava ve střední Ukrajině. Informoval o tom server Ukrajinska pravda.


Finsko umožní USA přístup na svoje vojenské základny. Rusko už vyhrožuje reakcí

Rusko oznámilo, že bude reagovat na rozhodnutí Finska, které na základě obranné dohody se Spojenými státy umožní americkým jednotkám přístup na své vojenské základny. Uvedl to podle Reuters zástupce mluvčího ruského ministerstva zahraničí Andrej Nastasin.


V Británii začaly ostře sledované parlamentní volby

Miliony lidí v celém Spojeném království ve čtvrtek hlasují v parlamentních volbách. Průzkumy veřejného mínění naznačují, že středolevice Labouristická strana má šanci získat velkou většinu v Dolní sněmovně a sestavit novou vládu.


KOMENTÁŘ: Strana Padající Dolů aneb Tomio Okamura kráčí ve stopách Petra Fialy

„Odříkaného chleba největší krajíc“ praví lidová moudrost v případech, kdy člověk najednou udělá to, čemu se dlouho před tím bránil nebo co kritizoval. Na Tomia Okamuru a jeho SPD tohle rčení sedí jak pozadí na hrnec. Tak dlouho kritizovali koalici SPOLU, až se sami vydali v jejích stopách. Ale má to háček...


Andrej Babiš se pustil do nové profese: Nyní oddává snoubence

Andrej Babiš (69) se začal věnovat nové a velmi milé aktivitě. Začal totiž pravidelně oddávat zamilované a šťastné páry.


Havlíček: ANO v EU nehledá spojence v názoru na Ukrajinu, ale na unii

Praha - Hnutí ANO na úrovni Evropské unie nehledá spojence v názorech na Ukrajinu či Rusko, ale v názorech na unii, řekl dnes ve Sněmovně novinářům první místopředseda opozičního uskupení Karel Havlíček. Komentoval tak víkendové oznámení šéfa ANO Andreje Babiše o vzniku nové frakce Patrioti pro Evropu (Patriots for Europe), ve které bude ANO spolupracovat s nacionálně konzervativním Fideszem maďarského premiéra Viktora Orbána či pravicově...


Lídr francouzské krajní pravice Bardella má připravenou vládu

Paříž - Lídr francouzské krajně pravicové strany Národní sdružení (RN) Jordan Bardella už má připravenou vládní sestavu pro případ, že jeho strana získá po nedělním druhém kole voleb v parlamentu většinu. Řekl to v rozhovoru, který dnes zveřejnil deník Le Figaro. Konkrétní jména ale neuvedl. Bardella nevyloučil, že by nabídl vládní spolupráci pravicové straně Republikáni. Francouze však vyzval, aby svým hlasem pomohli jeho straně získat...


Marcela chtěla jet pozdějším spojem. Rodiče popsali chvíli, než nasedla do „autobusu smrti“

Čtyřicetiletá Marcela udělala osudové rozhodnutí, když se od rodičů vydala o autobus dříve. Ten následně u Nových Zámků skončil v plamenech po srážce s mezinárodním expresem, protože pravděpodobně nefungovala signalizace. Šest ze sedmi cestujících zemřelo, mezi mrtvými byla i ona, i když její totožnost ještě musí potvrdit test DNA. S ní měl jet i její syn Filip, který se právě dostal na vytouženou školu, ale z cesty se omluvil, což mu dost možná...


Maďarské předsednictví učilo Belgičany, jak skládat Rubikovu kostku

Brusel - Maďarské předsednictví v Radě EU, které začalo v pondělí 1. července, se na politické úrovni teprve pomalu rozjíždí, obyvatelé Bruselu ale už měli tento týden možnost poznat Maďarsko z trochu jiné stránky - prostřednictvím Rubikovy kostky a maďarských plemen psů. Lisztův institut, který je maďarským kulturním centrem v Belgii, totiž v parku Cinquantenaire uspořádal soutěž ve skládání kostky.


Bojovník Jiří Procházka v televizním studiu CNN Prima NEWS


Znásilňují děti, skončí s podmínkou. Případ Aničky rozvířil debatu o výši trestů

Jsou tresty za sexuální násilí na dětech dostatečné? Někteří odborníci míní, že nikoliv. Poukazují i na velký nápor na psychiku obětí při vyšetřování zločinů. Dílčí změny má přinést novela trestního zákoníku. Počítá s tím, že pokud dítě do dvanácti let bude s pohlavním stykem souhlasit, už to nebude bráno jako polehčující okolnost a skutek budou soudy trestat přísněji.


Z rodné země utekl kvůli vysokým daním a dopadl na něj hon hereček za nevhodné chování. Život Gérarda Depardieu je pozoruhodný

Kamarád Putina, který to nijak neskrývá, se chlubí ruským občanstvím, má za sebou přes 230 velkých filmových rolí a ve Francii, své rodné zemi, nemá v tomto ohledu konkurenci. Je velice bohatý, věčně hladový a má vybraný vkus, alespoň pokud jde o ženy a o víno.


Hanuš (38): Po rozvodu se mojí jedinou útěchou stala práce. Firmu jsem tím tak rozložil, že jsem skončil na terapii

Rozvod je pro každého těžký a každý se s ním vyrovnává po svém. Hanuš se ponořil tak hluboko do práce, až se v ní ztratil, a najít rovnováhu pro něj nebylo jednoduché.


Trumpův plán na ukončení války? Rychlé řešení se ztrátou pro Ukrajinu, tvrdí lidé z jeho okolí

Kdyby se Donald Trump znovu stal americkým prezidentem, dokázal by se velmi rychle dohodnout s ruskou hlavou státu Vladimirem Putinem na ukončení jeho invaze na Ukrajinu. Podle webu Politico to tvrdí lidé z kandidátova okolí. Dodávají však, že cena by mohla být velmi vysoká. Trump by podle nich totiž Putinovi bez problémů přenechal podstatnou část ukrajinského území.


Máte problémové nájemníky? Rozkaz k vyklizení proces zjednoduší

Vláda schválila změnu zákona, která usnadní pronajímatelům vystěhování problémových nájemníků. Nový rozkaz k vyklizení má zkrátit a zjednodušit soudní řízení. Nově zavádí tzv. rozkaz k vyklizení. Zjistěte, jaké změny přináší a jak to ovlivní trh s nemovitostmi. Vláda podpořila zásadní změnu v občanském soudním řádu, která usnadní pronajímatelům proces vystěhování problémových nájemníků. Tento krok má zásadně zkrátit a zjednodušit […] The post...


Policisté v Plzni vyšetřují dva násilné útoky na ženy


Černochová prozradila, co všechno poskytla česká armáda ukrajinské

Česko poskytlo od konce února 2022 vojenskou pomoc za téměř 7 miliard korun. Vyplývá to z odtajněného seznamu, jehož zveřejnění umožnila vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS). Veškerý vojenský materiál darovaný ze skladů Armády České republiky byl vždy vládou z bezpečnostních důvodů schválen v utajeném režimu.


Drama v Přelouči: Mladík střílel přímo v hospodě. Štamgast popsal, jak útočníka zpacifikoval

Pořádné drama zažili návštěvníci hospody ve východočeské Přelouči. Mladý host restaurace tam hned na počátku potyčky tasil zbraň a přímo uprostřed restaurace vystřelil na svého soka. Útočníka se naštěstí podařilo štamgastům rychle zpacifikovat.


Národní sdružení Le Penové nezíská většinu křesel, ukazuje nový průzkum

Pravicová strana Národní sdružení (RN) vedená Marine Le Penovou pravděpodobně nezíská většinu křesel v nedělním druhém kole předčasných voleb ve Francii. Vyplývá to z předvolebního průzkumu, o kterém informovala agentura Reuters.


Boj proti dezinformacím z nařízení státu. Hlavní zásada fungování ČT a ČRo se má změnit

Velká mediální novela nepřináší jen zvýšení poplatků za vysílání veřejnoprávních médií, změnit chce překvapivě také jednu ze základních zásad zákonů o České televizi a Českém rozhlasu. Konkrétně jde o definici jednoho z hlavních úkolů, které zákon těmto médiím ukládá. Televize a rozhlas mají nově ze zákona poskytovat informace, které přispějí „k postupu proti dezinformacím“. Veřejnoprávní média jsou tak podle návrhu novely hlavním nástrojem boje...


Na bojištích se střetávají ukrajinské obrněnce Bradley s ruskými FPV drony

Spojené státy dodaly na Ukrajinu už více než 300 obrněnců Bradley a zhruba 70 jich doposud bylo vyřazeno | Bradley se pyšní velkou pohyblivostí, kombinovanou se slušnou palebnou silou | Zároveň se tam ale také setkávají se zbraněmi a riziky 21. století


Za Putina to schytal, na řadě je Zelenskyj. Kontroverzní novinář hlásí další zásadní rozhovor

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj by měl poskytnout rozhovor Tuckerovi Carlsonovi. Vyplývá to alespoň z prohlášení, které Carlson zveřejnil na sociálních sítích. Blízké okolí Zelenského nicméně popřelo, že by mezi oběma stranami došlo k takové dohodě. Kontroverzní americký novinář vedl letos v únoru rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Za svůj výkon během dvouhodinového interview schytal ostrou kritiku.


Prokuratura: Atentát na Fica úřady nově vyšetřují jako teroristický útok

Bratislava - Květnový atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, který se zotavuje ze střelných zranění, úřady nově vyšetřují jako teroristický útok, dosud šlo o pokus o úkladnou vraždu. Změnu právní kvalifikace skutku dnes oznámil generální prokurátor Maroš Žilinka, který tuto možnost zmínil už krátce po útoku na Fica.


Letos se podle prvního odhadu ČSÚ sklidí méně základních obilovin i řepky

Praha - Sklizeň základních obilovin letos ve srovnání s loňskou úrodou klesne o 8,8 procenta na 6,822 milionu tun. Ve svém prvním odhadu sklizně to dnes oznámil Český statistický úřad (ČSÚ). Řepky se sklidí 1,045 milionu tun, což je o pětinu méně než minulý rok. Statistici údaje o letošní sklizni, která začala zhruba o týden dřív než loni, během léta ještě několikrát zpřesní.


V Bělorusku propustili na svobodu opozičního politika, který má rakovinu

Minsk - V Bělorusku propustili z vězení opozičního politika Ryhora Kastusjoua, kterého soud v roce 2022 uznal vinným z pokusu o státní převrat a poslal ho na deset let za mříže. Po jeho zatčení mu lékaři diagnostikovali rakovinu. Informovala o tom agentura Reuters a server Naša Niva. Zprávy o jeho propuštění přišly den poté, co autoritářský vůdce země Alexandr Lukašenko podle státní agentury Belta podepsal zákon o amnestii a nevyloučil...


Kreml popřel, že by Trump a Putin vedli dialog o Ukrajině

Ruský prezident Vladimir Putin a bývalý šéf Bílého domu Donald Trump nevedou dialog o podmínkách dosažení míru na Ukrajině. Na středeční tiskové konferenci v Moskvě to uvedl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.


Výbuch před panelákem míří k soudu! Motivem prý byly osobní spory

Případ únorového výbuchu nástražného systému před panelovým domem v Horšovském Týně na Domažlicku míří po několikaměsíčním vyšetřování před soud, informovala Policie ČR ve středu na sociální síti X.


Arménie: Proč by tato málo prozkoumaná destinace měla patřit na váš "bucket list"?

Arménie je vnitrozemský stát v euroasijské oblasti Jižní Kavkaz, který je fascinující jak svou úchvatnou krajinou, tak svou tisíciletou historií. Arménie, která jako první stát na světě přijala koncem třetího nebo začátkem čtvrtého století křesťanství za své oficiální náboženství, má nejstarší vinařství na světě a je zázračnou zemí, která si zaslouží být prozkoumána. Pronajmout si auto je snadné a silnice jsou bezpečné, takže zvažte možnost podniknout výlet po této úchvatné zemi. Prohlédněte si galerii a zjistěte, o co jste přišli.


Schillerová: Stanjura narušuje důvěru ve stát. Jednání o rozpočtu není divadlo, opáčil ministr

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) narušuje podle šéfky poslanců ANO Aleny Schillerové (ANO) důvěru ve stát a vládu, když nezveřejní údaje o prvním návrhu rozpočtu. Konstatovala, že zákon roku nelze projednávat tajně. Podle Stanjury však příprava probíhá v souladu se zákonem a vláda o PR divadlo nestojí.


KOMENTÁŘ: Mírotvorce Orbán v Kyjevě vyzýval k příměří. Zapomněl, že Rusko napadlo Ukrajinu?

Bylo zřejmě naivní očekávat, že se první cesta Viktora Orbána do Kyjeva od vypuknutí Putinovy invaze ponese v duchu jednoznačné podpory napadené země. Maďarský premiér během své návštěvy vyzval Ukrajinu k uzavření příměří, které by podle něj mohlo urychlit zahájení mírových rozhovorů s Ruskem. Politik v EU proslulý zdržováním sankcí a bagatelizací agrese zřejmě zapomněl, že Rusko napadlo Ukrajinu, nikoliv naopak...


NATO našlo shodu na výši další vojenské pomoci Ukrajině

Členské státy NATO se dohodly na poskytnutí vojenské pomoci Ukrajině ve výši 40 miliard eur na příští rok. Tuto informaci ve středu potvrdil agentuře Reuters anonymní evropský diplomat.


Největší evropská skupina tlačí na von der Leyenovou. Chce zmrazit část Green Dealu

Prakticky všechny české subjekty kandidovaly do Evropského parlamentu s tím, že chtějí změnit Green Deal. Již nyní mají možnost udělat první kroky k tomu, aby naplnily své volební sliby. Například podmínkami pro podporu kandidátce na šéfku Evropské komise Ursule von der Leyenové. A tlak na von der Leyenovou už začíná vytvářet i její „mateřská“ Evropská lidová strana, která žádá – mimo jiné – zmrazit část legislativy spojené s Green Dealem.


EXKLUZIVNĚ: Masová migrace dosáhla nových rozměrů. Toryové budou potrestáni, říká Goodwin

Vytváříme vyprázdněnou ekonomiku plnou migrantů s nízkými mzdami a kvalifikací a konzervativci za to budou potrestáni. To si myslí profesor politologie na Univerzitě v Kentu Matt Goodwin. Uznávaný expert v rozhovoru s Matyášem Zrnem vyjmenoval hlavní důvody, proč po 14 letech s největší pravděpodobností skončí vláda toryů. Naznačil také, co čekat od labouristů a zmínil i tajemství úspěchu Nigela Farageho.


Dugin, Putin a plány na likvidaci Západu. Kam až jsou Rusové schopni zajít?

Od počátku století čelíme narůstajícímu ruskému imperialismu. Mezi nejhlasitější propagátory obnovy ruského impéria pod praporem eurasijství patří již třicet let Alexander Dugin. Před patnácti lety Dugin přišel s tzv. Čtvrtou politickou teorií, jejímž záměrem je zničit západní liberální řád a nastolit éru pluriversalismu. Samotné Rusko má při zničení Západu sehrát klíčovou roli. Jan Horník v knize Západ


Co si přibalit s sebou do letadla? Jídlo a pití není zakázané, vzít si můžete sendvič, ale i salát či láhev s vodou

Máte naplánovanou dovolenou letecky, ale letíte jen kratší vzdálenost a s nízkonákladovkou? I v takovém případě se ale vyplatí si vzít na palubu letadla nějakou menší svačinku. Co je možné si přibalit do příručního zavazadla a jak si zajistit, abyste během letu netrpěli žízní?


Michal David pod palbou tvrdé kritiky. Za názor na Ukrajinu to schytal ze všech stran. Zabedněnec, zuří lidé

Zpěvák Michal David se většinou k politice nevyjadřuje. Nyní udělal výjimku a hned schytal tvrdou kritiku. Pustil se totiž do pomoci Ukrajině, které by neposílal zbraně. „Pomáhat, ale ne tak, jak to dělá naše vláda. Já si nemyslím, že je dobré posílat peníze na zbraně. Já bych pomáhal humanitárně, posílal léky anebo lidsky," řekl Blesku. "Posílal by kytky na hrob všem těm civilistům, které každý den zabíjejí rusácké rakety?" ptá se v reakci...


Den nezávislosti očima imigrantů: Strach z násilí a pošlapání základních lidských práv a svobod

Pro Američany jsou oslavy Dne nezávislosti hlavně o ohňostrojích a grilování. Imigranti ovšem tento svátek vnímají jinak. Spojené státy totiž nejsou zdaleka tak tolerantní a svobodnou zemí, jak by se mohlo na první pohled zdát.


Jurečka neustoupil. Prolomení bankovního tajemství se může týkat až milionu lidí

Na vládu zamíří návrh zákona o sociálních dávkách, který nařídí bankám informovat stát o svých klientech. Prováděcí vyhláška nakonec nebude obsahovat požadavek na detaily o jednotlivých transakcích klientů, které i přes popírání ministerstvo práce Mariana Jurečky (KDU-ČSL) po bankách žádat chtělo. Ministerstvu však nebude nic bránit vrátit tento požadavek do hry pouhou vyhláškou. Banky budou také povinně sdělovat úřadům práce zůstatky na účtech...


Senior na Blanensku vyrazil na houby, do kempu se ale nevrátil. Pátrá po něm i vrtulník

Jihomoravští policisté od středečního večera pátrají po 73letém muži, který se ztratil v lesích u Suchého na Blanensku. V poledne vyrazil s manželkou na houby, pak se dvojice rozdělila a muž již do kempu nedorazil, uvedl ve čtvrtek v tiskové zprávě mluvčí policistů Bohumil Malášek.


Poslední pokus odvrátit debakl. Britští konzervativci očekávají drtivou porážku

Britští politici dnes uzavírají kampaň před čtvrtečními parlamentními volbami, které podle průzkumů přinesou jasné vítězství opozičních labouristů a konec vlády konzervativního premiéra Rishiho Sunaka. Obě hlavní strany se snaží na poslední chvíli přesvědčit nerozhodnuté voliče. Konzervativci, kterým se v kampani nečekaně pokusil pomoci expremiér Boris Johnson, varují před zvyšováním daní chystaným labouristy, kteří naopak slibují skoncovat s...


Otec 15letého Romana, který spáchal sebevraždu: Z vyšetřování nemám dobrý pocit, je to smutné

Cítím úlevu, že případ postupuje, uvedl v rozhovoru pro Nový Čas otec patnáctiletého Romana z Parchovan, který spáchal sebevraždu. Po půl roce vyšetřování padlo v kauze obvinění. Spolužačce, která křičela a pobízela Romana, ať skočí z budovy, nyní hrozí vězení. Otec zesnulého chlapce ale vzápětí dodal, že z vyšetřování neměl od začátku dobrý pocit.


Červencové novoluní přinese naději. Pro rizika není vhodná doba

Novoluní uprostřed Raka slibuje krásný rozjezd prázdnin, hezké chvíle a přátelské vztahy. Přinese zaslouženou odměnu za vykonanou práci a úsilí, které jste v uplynulých měsících vynaložili.


Rodinná tragédie na Slovensku: Talentovanou herečku Danku našli ubodanou, otec se oběsil

Pobodanou ženu našli policisté v úterý v bytě na slovenském sídlišti Fončorda v Banské Bystrici. Vážným zraněním v nemocnici podlehla. Ve stejný čas nalezli záchranáři tělo jejího otce ve sklepě, kde měl spáchat sebevraždu. Žena trpěla mentálním postižením, přesto se hodně angažovala v divadelním světě, s nímž zpráva o její smrti otřásla. S otcem se měli často hádat. Bylo zahájeno trestní stíhání v případu vraždy, informuje deník Nový čas.


Německý Goethe-Institut falšoval dokumenty žadatelů o německá víza. Prodal jich stovky

V libanonském hlavním městě Bejrút se stovky lidí pokusily použít padělané doklady k získání víz k dlouhodobému pobytu do Německa. Jazykové certifikáty, které jsou podmínkou pro udělení víz v rámci slučování rodin migrantů, vydává libanonská pobočka renomovaného německého Goethe-Institutu. Tento doklad byl podle serveru deníku Bild v 449 případech zfalšován. Za podvodem mají stát dva zaměstnanci institutu. Podvod potvrdil Goethe-Institut a...


Problémy s kufry přetrvávají. Za majiteli jich zatím míří půlka

Téměř polovina zpožděných zavazadel z devíti odletů s problémovým odbavením je nyní na cestě z pražského letiště za svými majiteli v cílových destinacích. Zbytek zavazadel letiště pošle ve středu, řekla mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. Podle ní s nakládkou zavazadel letiště problémy aktuálně neeviduje, naopak problémy s výdejem zavazadel nadále přetrvávají.


„No pasaràn.“ „Bít klackem ty háravé feny.“ Rappeři útočí na pravici a vyhrožují smrtí členům Národního sdružení

Atmosféra před druhým kolem parlamentních voleb ve Francii houstne, policie se chystá na možné nepokoje. Nyní dvacítka známých francouzských rapperů, pocházející často z migrantského prostředí, se přidala před druhým kolem k nevybíravým útokům na pravici, která má šanci vyhrát nedělní hlasování. Ve videoklipu „No pasaràn“ přitom nešetří sprostými nadávkami a výhrůžkami smrtí pro představitele Národního sdružení (RN) Marine Le Penové. Samotnou Le...


Babišovi rakouští patrioti. Vstřícní k Rusku a s Mein Kampfem v šuplíku

KOMENTÁŘ. Když před šesti lety Andrej Babiš začínal jako premiér, chtěla jeho vláda rakouskou stranu Svobodných hodnotit „na základě konkrétních činů, a ne někdejší reputace“. Týkalo se to hlavně excesů krajně pravicového křídla strany. Od té doby si Svobodní připsali řadu dalších skandálů, včetně těch s ruskou stopou. Babišovo hnutí ANO však místo distancování se povýšilo