ČLEN AFD POKOUSAL NA SJEZDU DEMONSTRANTA

Německá policie vyšetřuje incident, ke kterému došlo v sobotu ve městě Essen, kde delegát pravicové strany Alternativa pro Německo (AfD) pokousal demonstranta do nohy s tím, že jednal v sebeobraně. Uvedl to deník Bild.

AfD pořádala víkendový sjezd v essenské aréně Grugahalle. Stefan Hrdy, 67letý člen strany, uvedl pro DPA, že během jízdy do Grugahalle mu odpůrci AfD zablokovali cestu. Vystoupil z auta a chtěl požádat o pomoc policii, když byl nečekaně napaden.

"Poté mě někdo kopl do pravého lýtka, spadl jsem a dva nebo tři další na mě skočili a kopli mě zprava," popsal Hrdy a dodal, že se částečně vyhnul zásahu a zakousl se do nohy jednoho z útočníků, aby zabránil dalšímu kopanci. V tu chvíli zasáhla policie. Poté se zvedl a pokračoval dál.

Německý deník Bild uvedl, že Hrdy kráčí k policejnímu kordonu, když je napaden okolostojícími. Části záznamu však neodpovídají jeho popisu, a je vidět pouze demonstrant ležící na Hrdym, který ho kouše do lýtka. Kopance nejsou na záznamu vidět, protože pohled na potyčku zakrývají další osoby.

Podle policejní mluvčí se o incidentu dozvěděli z médií a nemohli potvrdit, zda napadená osoba podala stížnost. Policie případ vyšetřuje.

V Essenu v sobotu demonstrovaly desetitisíce lidí proti AfD a došlo i k násilnostem. Během potyček bylo zraněno 28 policistů, z nichž jeden vážně. Velké skupiny se opakovaně pokoušely prorazit policejní barikády a bránily delegátům ve vstupu na sjezd.

Související články

2024-07-01T08:29:09Z dg43tfdfdgfd