MICHAL DAVID NESOUHLASí S VYZBROJOVáNíM UKRAJINY. PUTINA ALE KRITIZUJE A VYřADIL SVůJ MEGAHIT

Hudebník Michal David, který 14. července oslaví 64. narozeniny, se vyjádřil k válce na Ukrajině. Agresi Rusů odsuzuje, nesouhlasí však s dodávkami zbraní na Ukrajinu. Jak prozradil redakci CNN Prima NEWS, ze svého repertoáru z úcty k napadené zemi vyřadil píseň Ruská Máša.

Zpěvák Michal David politické dění ve světě i doma bedlivě sleduje. Ve vrcholné politice má řadu přátel. Šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi, kterého zná více než 30 let, hrál na jeho svatbě s Monikou. V minulosti ho do velké politiky lanařil někdejší premiér a bývalý předseda sociální demokracie Jiří Paroubek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Slavný český textař Eduard Krečmar na sklonku života vyměnil manželku za mladou Ukrajinku. Chodila k nim domů uklízet

Výsledky evropských voleb, kde posílila krajní pravice, hudebníka nepřekvapily. Jak ale přiznal, obává se situace na Ukrajině, která se už více než dva roky brání agresi Ruska. Napadené zemi by pomáhal humanitárně, nikoliv dodáváním zbraní. „Pomáhat tím, že tam budeme posílat zbraně a vlastně de facto pomáhat tomu, aby se zabíjeli další lidé, tak s tím já nesouhlasím,“ prohlásil v pořadu Hráči, který zastřešuje Blesk.

Pomáháme, pak zjistíme, že peníze utekly jinam, míní

„Divím se, že v téhle době války vůbec vznikají, když už všichni víme, že to nemá žádný smysl a stojí to strašné peníze. My na jednu stranu máme pocit, že pomáháme, pak zjistíme, že ty peníze utekly jinam. Já bych pomáhal humanitárně, posílal léky, anebo lidsky. U nás jedna paní z Ukrajiny uklízí 30 let a taky jsme ji teď s něčím pomohli. Ale posílat zbraně a pomáhat, aby se zabíjeli další lidé, s tím já nesouhlasím,“ uvedl ještě.

Ruskou Mášu už zřejmě nezazpívá

Když válka na Ukrajině vypukla, s manželkou Marcelou na účet neziskové organizace Člověk v tísni – SOS Ukrajina poslal 200 tisíc korun. Ze svého repertoáru okamžitě vyřadil svůj velký hit nazvaný Ruská Máša. „Tu písničku jsem stáhl z repertoáru hned poté, co Putin napadl Ukrajinu a jaká zvěrstva tam páchá. Dokonce jsem ji vyndal i z mého tehdy připraveného alba CD Funky. Přitom jsem ji tam měl už připravenou a nově zaranžovanou,“ prozradil Michal David CNN Prima News.

Nedovede si představit, že by ji někdy znovu hrál. „Přestože je to hit, není dobře takové písničky hrát, když vidíme, co Putin na Ukrajině předvádí. S tím já prostě nesouhlasím. Je možné, že už ji ode mě nikdy neuslyšíte,“ dodal zpěvák, který v poslední době vyznává zdravý životní styl, díky čemuž už zhubl téměř dvacet kilo.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: První zásilka munice dorazila na Ukrajinu, sdělil český premiér Petr Fiala k nákupu ze zemí mimo EU

2024-07-02T12:12:56Z dg43tfdfdgfd