FESTIVAL METRONOM PRAGUE: ÚSPěCH LAKE MALAWI I BRITKY RAYE!

Letošní ročník festivalu Metronome Prague navštívilo podle pořadatelů od čtvrtka do neděle skoro 20.000 lidí. Závěrečnou hudební hvězdou byla britská zpěvačka Raye (26).

Na hlavním pódiu a za doprovodu sedmičlenné skupiny nabídla publiku hlavně skladby ze svého debutového alba My 21st Century Blues. Návštěvníci festivalu měli možnost vidět a slyšet jednu z hvězd současné britské populární hudby, která své písně čerpající z gospelu i rapu prokládala místy dlouhými monology. 

Raye se letos zapsala do historie Brit Awards, když sedm nominací proměnila v šest cen. Mimo jiné získala jako první žena ocenění za nejlepšího skladatele.

Metronome jde do finále: Vrcholem největšího pražského festivalu je oceňovaná hvězda Raye!

Ledecký a spol.

Z českých interpretů vystoupil na festivalu například Janek Ledecký (61), který společně s dalšími kolegy v kapele pojmenované 333 přichystal pro závěrečný den festivalu poctu věnovanou Bobu Dylanovi (83) s názvem Mr. Everest.

Michael Kocáb slavil »70« na Metronomu: Pazderková jako kočičí žena!

Na scéně umístěné na Křižíkově fontáně zahrála také skupina We Are Domi se zpěvačkou Dominikou Haškovou (29) a formace Lake Malawi, která před písní Lucy zavzpomínala na svoji účast v soutěži Eurovize, kde před pěti lety skončila se skladbou Friend of a Friend na jedenáctém místě.

2024-06-24T03:24:03Z dg43tfdfdgfd