BěžKYNI V PAřížI NAPADLI ARKTIčTí VLCI. JAK SE OCITLA VE ZNáMéM SAFARI PARKU, POLICISTé šETří

Vlci vážně pokousali šestatřicetiletou běžkyni. Ta vyrazila běhat do safari parku ve francouzském Thoiry u Paříže, ale po cestě narazila na arktické vlky, kteří ji napadli. Běžkyni zachránili pracovníci parku, když slyšeli křik. Policisté zatím nevědí jistě, co se stalo, a celou událost vyšetřují. Žena se během útoku pohybovala v části parku, kam mají chodci zákaz vstupu.

V neděli odpoledne francouzská média informovala o útoku trojice vlků v safari parku v Thoiry. Obec se nachází zhruba čtyřicet kilometrů od francouzské metropole Paříže. Podle dostupných informací byla žena ubytována v jedné z chatek v parku. Společně s ní tam byla ještě její matka a dítě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dvouletá holčička z Francie málem zemřela: Našla v Kinder vajíčku marihuanu a snědla ji

V neděli ráno šestatřicetiletá žena vyrazila na svůj běh. Poté se dostala do hlavní safari zóny, která je vyhrazena pro automobily, píše BBC. Tam došlo k útoku arktickými vlky, jež ji vážně pokousali na zádech, krku a noze.

Běžkyni zachránili pracovníci parku, kteří slyšeli její křik. Poté byla se zraněními převezena do nedaleké nemocnice. Versailleská prokurátorka Maryvonne Caillibotte pro Le Parisien uvedla, že vlci ženu vážně pokousali. Později sdělila, že oběť je mimo ohrožení života.

„V této fázi nevíme, zda žena udělala chybu, nebo zda byl problém s rozcestníky," řekl nejmenovaný policejní zdroj listu Le Parisien.

Zdroj agentury AFP uvedl, že žena se musela dostat přes "bezpečnostní systémy, příkop a elektrický plot, který má zvířata udržet uvnitř".

Thoiry je jedním z nejoblíbenějších francouzských parků divoké přírody, informuje BBC. Podle webových stránek safari parku v něm žije více než 750 zvířat, která se volně pohybují po areálu o rozloze 90 hektarů. Návštěvníci mohou jejich každodenní život bezpečně sledovat z vozidla.

VIDEO: Stoletý válečný veterán se vrátil po osmdesáti letech do Francie, aby se oženil

2024-06-24T07:23:01Z dg43tfdfdgfd