VICEPREZIDENTKA HARRISOVá PřIZNALA, žE BIDENOVI SE V DEBATě ZPOčáTKU NEDAřILO

Viceprezidentka USA Kamala Harrisová uvedla, že americký prezident Joe Biden měl "pomalý start", ale "silný závěr" ve čtvrteční předvolební debatě, v níž se setkal s exprezidentem USA Donaldem Trumpem. Informuje o tom CNN.

"Začátek byl pomalý, to je jasné každému. Nebudu o tom diskutovat," řekla Harrisová pro televizi CNN.

"Lidé mohou diskutovat o stylu, ale v konečném důsledku tyto volby a to, kdo bude prezidentem Spojených států, musí být o podstatě a kontrast je jasný," dodala v souvislosti s Bidenovým výkonem.

Američané by se měli podle viceprezidentky soustředit na to, co Biden udělal pro zemi během svého působení v prezidentském úřadě, a nikoli na jeho vystoupení v debatě.

Předvolební debata se uskutečnila v sídle televize CNN v Atlantě v americkém státě Georgia. Na jejím začátku si kandidáti nepodali ruce.

Agentura AP konstatovala, že 81letý Biden podal v debatě nevyrovnaný výkon, čímž potvrdil obavy mnoha Američanů, že je příliš starý na výkon funkce prezidenta. Během svých vyjádření se často zastavoval a místy mu nebylo rozumět.

To se Trump snažil využít ve svůj prospěch. "Nevím, co na konci řekl. A myslím, že to neumí ani on," reagoval na jednu z prezidentových odpovědí.

Související články

2024-06-28T07:47:15Z dg43tfdfdgfd