V CHORVATSKU ZADRžELI ČECHA KVůLI SMRTíCí EXPLOZI, KTEROU NEPřEžILO DíTě

Ještě větší tragédie se stává z případu úmrtí dítěte po výbuchu v Chorvatsku, jak vycházejí najevo nové skutečnosti. Policie vyšetřuje šestačtyřicetiletého českého občana, který je podezřelý z toho, že dítě nechal vzít si do auta výbušné zařízení nalezené na označeném vojenském cvičišti. Dítě ho pak zřejmě omylem odjistilo.

Exploze si kromě jednoho úmrtí vyžádala vážná zranění u dvou žen a lehké zranění jednoho muže. Chorvatská policie uvedla, že vyšetřovaný český občan je podezřelý z obecného ohrožení života, majetku a bezpečnosti.

Podle dosavadních zjištění se ve středu odpoledne vypravil s rodinou a přáteli do jasně označeného prostoru vojenského cvičiště, kde dítě našlo "výbušné zařízení". O něco později musela výprava zastavit na okresní silnici kvůli poruše auta. Dítě mělo výbušninu z auta odstranit, ale omylem ji aktivovalo. Explozi nepřežilo.

Policisté zatím prověřují, o jaké zařízení se konkrétně jednalo. Na místě události posbírali veškeré stopy, přičemž mají následovat forenzní testy. Předběžné informace naznačují, že šlo o granát. 

Ministerstvo zahraničí pro server novinky.cz potvrdilo, že v souvislosti se středečním výbuchem došlo k zadržení českého občana. Zastupitelský úřad je v kontaktu se všemi relevantními institucemi. 

Související články

2024-06-21T08:34:53Z dg43tfdfdgfd