UKRAJINA čELILA MASIVNíM RUSKýM úTOKůM. TERčEM BYLY VýšKOVé BUDOVY I KYJEV, ZEMřEL MLADý CHLAPEC

Útok balistickou raketou na ukrajinské město Dnipro, k němuž došlo v noci na pondělí, si vyžádal zranění sedmi lidí včetně 15letého chlapce, uvedl v pondělí gubernátor Dněpropetrovské oblasti Serhij Lysak. Rusové také podle serveru Ukrajinska pravda odpálili dvě řízené střely Iskander-K směrem na Kyjev, obě však byly zničeny ukrajinskou protivzdušnou obranou.

Rusové v poslední době většinou útočili na Ukrajinu v noci, ale tentokrát udeřili na kyjev večer, kdy bylo venku během teplého víkendového dne mnoho lidí.

V Dnipru byla jedna žena byla v důsledku zranění hospitalizována, doplnil Lysak ve statusu na Telegramu.

Ukrajinský gubernátor dodal, že ruský dron a dělostřelecký útok na město Nikopol v Dněpropetrovské oblasti, která leží na jihovýchodě Ukrajiny, v neděli pozdě večer poškodil pět bytových domů, elektrické a plynové vedení a další infrastrukturu. Vypukl i požár, který zničil více než dva hektary pole s pšenicí.

V Dnipru před válkou žil téměř milion obyvatel. Od začátku invaze ruských jednotek v únoru 2022 je pravidelně terčem útoků raket a dronů.

Rusové také zaútočili na město Ukrajinsk v Doněcké oblasti, kde zabili dvě ženy ve věku 65 a 70 let a zranili osm dalších lidí.

Podle předběžných informací bylo poškozeno deset výškových budov a administrativní budova. 

Ruské síly rovněž zaútočily pozdě večer na soukromou obytnou oblast ve vesnici Cukuryne v Doněcké oblasti. Tento útok zranil šest lidí včetně dítěte a poškodil 21 domů a aut.

Související články

2024-07-01T09:59:23Z dg43tfdfdgfd