DRAMA V PřELOUčI: MLADíK STříLEL PříMO V HOSPODě. ŠTAMGAST POPSAL, JAK úTOčNíKA ZPACIFIKOVAL

Pořádné drama zažili návštěvníci hospody ve východočeské Přelouči. Mladý host restaurace tam hned na počátku potyčky tasil zbraň a přímo uprostřed restaurace vystřelil na svého soka. Útočníka se naštěstí podařilo štamgastům rychle zpacifikovat.

Štamgasti a další hosté se v přeloučské hospodě dívali na fotbal. Po desáté večer se však zřejmě začal projevovat vypitý alkohol. „Jak to tak někdy v hospodě bývá, došlo ke konfliktu. Úplně jsem to nevnímal, protože to bylo na druhé straně hospody. Nicméně obecně nemám rád konflikty, tak jsem se to snažil mírnit. To se mi v první fázi povedlo. Už v tu chvíli mi – nejprve agresor, ale v konečné fázi oběť – říkal, že mu ten kluk vyhrožoval, že na něj vytáhne devítku,“ řekl CNN Prima NEWS štamgast Filip Oliva.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Z jediné bankovky udělal milion korun. Muže, který v Plzni oklamal bitcoinmat, hledá policie

Jenomže nastolený klid moc dlouho nevydržel. Rivalové se znovu začali strkat, ovšem než stihlo dojít na pěsti, ozvala se rána. Střelec ale naštěstí svého soka minul.

„V tu chvíli jsem cítil plyn a první, co mi vyskočilo v hlavě, bylo, že je to plynovka a musím ho zneškodnit. Tak jsem na něj skočil a povalil jsem ho na břicho. Pak přišel další kluk, ten ho zaklekl a volali jsme policii,“ líčil Oliva.

Hlavně díky hmotnostní převaze dokázali mladíka udržet až do příjezdu hlídky. „Policisté na místě zajistili zbraň a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví,“ řekla policejní mluvčí Iveta Kopecká.

Nakonec se ukázalo, že zbraň opravdu byla plynová. Ani tu ale nelze nosit v opilosti u sebe, a už vůbec není možné na někoho střílet.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž z Lounska střílející z okna skončil na psychiatrii. Stopy po kulkách se našly i u sousedů

2024-07-03T16:47:38Z dg43tfdfdgfd