Trending:


Exmanželka Hapky (80) prozradila tajemství: Podivná smrt syna! Lékaři zametali stopy…

Zazářila v českých filmech Fešák Hubert, Vítr v kapse nebo Skalpel, prosím, tou opravdovou hvězdou se ale stala především v Itálii. Tu Zora Ulla Keslerová (73) poznala už v osmnácti jako modelka a po rozvodu s manželem, skladatelem Petrem Hapkou (†70), se do ní přestěhovala natrvalo. Jak na bouřlivý život s Petrem vzpomíná? A jak dnes vnímá slavnou éru hororových »béčkových« krváků?


Skandál miliardářů ve Švýcarsku: Členové nejbohatší rodiny odsouzeni za vykořisťování služebnictva

Podle BBC byli čtyři členové rodiny Hinduja, nejbohatšího muže v Británii, odsouzeni ve Švýcarsku k trestům odnětí svobody za vykořisťování dělníků přivezených z Indie, kteří pracovali v jejich vile v Ženevě.


FT: Srbská munice prostřednictvím třetích stran končí na Ukrajině

Bělehrad - Srbsko tiše navyšuje množství munice, kterou prodává na Západ, což vede k posílení obrany Ukrajiny, píše britský deník Financial Times (FT). Zároveň připomíná, že srbská munice končí na Ukrajině, přestože je Srbsko jednou ze dvou evropských zemí, které se nepřipojily k západním sankcím vůči Rusku.


Ostrov Hvar v plamenech. V Chorvatsku nastala sezona lesních požárů

Na chorvatském ostrově Hvar vypukl v neděli odpoledne rozsáhlý požár. V kopcovité oblasti vzplál lesnatý porost a na místě je velké množství hasičů, informoval web Dalmacija danas.


Hasiči v Č. Těšíně stále odstraňují následky bouře, způsobila velké škody

Ostrava - Hasiči v Českém Těšíně na Karvinsku stále likvidují následky bouřky, která se v sobotu nad ránem prohnala městem a způsobila značné škody. Poškozené je například městské koupaliště, sportovní areál nebo hřbitov. ČTK to dnes řekla mluvčí radnice Nataša Cibulková a mluvčí hasičů Jakub Kozák.


Pacientka za jízdy vyskočila ze sanitky na silnici. Zraněním na místě podlehla

Obrovská tragédie se stala v Praze. V neděli ráno v Karlovarské ulici vyskočila žena z jedoucí sanitky. Jak informovala agentura Aktu.cz, utrpěla zranění neslučitelná se životem a na místě zemřela. Tragickou událostí s nešťastným koncem se již zabývá policie.


„ODS už není Václav Klaus, to je pryč,“ říká Fiala. Strana se prý nikam neposunula a je pravicová

Už není žádná ODS blízká Václavu Klausovi. To je věta, kterou teď opakuje premiér a předseda občanských demokratů Petr Fiala. ODS se prý nikam neposunula, posunuli se „někteří jiní“. Nejsilnější vládní strana přitom ztrácí na preferencích, je kritizována za opuštění pravicové politiky a přílišný posun do středu. Podle některých sociologů by ODS v příštím volebním období měla raději odejít do opozice a pokusit se opět stát hegemonem na pravici...


Prastarou řadovku zrekonstruoval v retro stylu

Cihlový domek ze 40. let minulého století podědil praprasynovec původních majitelů a rozhodl se zničenou stavbu zrekonstruovat co nejvíc ve stylu, ve kterém byl původně postavený.


Zpoždění letadel


Prezident: Lidé by si měli připomínat historii a znát i činy odboje za války

Miřetice (Chrudimsko) - Lidé v Česku by si měli připomínat svoji historii, znát například činy odbojářů za druhé světové války. Novinářům to dnes řekl prezident republiky Petr Pavel, který se v Miřeticích na Chrudimsku účastnil pietního aktu k 82. výročí vypálení a vyvraždění osady Ležáky za druhé světové války. V posledních letech bylo podle prezidenta více pozornosti věnováno Památníku Lidice než Památníku Ležáky.


Vlci v zooparku u Paříže zaútočili na běžkyni, ta utrpěla vážná zranění

Paříž - Šestatřicetiletá žena skončila na jednotce intenzivní péče poté, co ji v zooparku u Paříže napadli vlci, když si šla zaběhat. Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC News s odvoláním na francouzská média.


DPA: Prigožinův kult mezi Rusy přežívá, jeho dědictví je ale straší

Petrohrad - Postava Jevgenije Prigožina v téměř životní velikosti se tyčí na Porochovském hřbitově v Petrohradu. Socha hlavní postavy Wagnerovy skupiny přitahuje zástupy jeho příznivců. Dotýkají se ruky sochy, skloní hlavu, postojí v tichosti. Mnozí na hrob pokládají rudé karafiáty, a to i po Prigožinových narozeninách připadajících na 1. června, píše agentura DPA.


Pavel navštívil opomíjené Ležáky. Apeloval na připomínání si historie

Prezident republiky Petr Pavel dnes zdůraznil, že lidé v Česku by si měli připomínat svoji historii a znát například činy odbojářů během druhé světové války. Prezident se v Miřeticích na Chrudimsku zúčastnil pietního aktu k 82. výročí vypálení a vyvraždění osady Ležáky. Podle prezidenta bylo v posledních letech věnováno více pozornosti Památníku Lidice než Památníku Ležáky.


Hladík předloží vládě novelu zavádějící zálohy na PET lahve a konzervy v létě

Praha - Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) předloží vládě novelu zákona o obalech zavádějící zálohy na PET lahve a konzervy v létě. Předpokládá, že ji koalice podpoří, řekl dnes v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi. Podle bývalého ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO) by se nový systém naboural do efektivního systému třídění odpadů do barevných kontejnerů.


Jurečka: Lidé z Liberty by mohli začít dostávat náhradu mzdy na začátku července

Praha - Zaměstnanci Liberty Ostrava by mohli začít dostávat náhradu mzdy první týden v červenci. Zpracování žádostí zahájí úřady práce v pondělí. V pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi to dnes řekl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).


Hasiči zachraňovali z rozbouřené řeky Moravy deset vodáků, z toho pět dětí

Olomouc - Hasiči dnes zachraňovali z rozbouřené Moravy deset vodáků, z toho pět dětí. U Mladče na Olomoucku se při splouvání řeky převrátili s kánoemi. Všichni byli podchlazení, ale neutrpěli zranění, uvedla dnes večer na sociální síti mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová. Hasiči apelují na vodáky, aby přizpůsobili své plány aktuálnímu stavu řeky po silných bouřkách s intenzivními srážkami a nepřeceňovali své schopnosti a zkušenosti.


Ruské protivzdušné systémy údajně zneškodnily masivní ukrajinský útok

Ruské protivzdušné systémy zneškodnily 21 ukrajinských dronů, které se pokusily zaútočit na Brianskou oblast, oznámil v noci na neděli místní guvernér Alexandr Bogomaz podle BBC.


Zombie droga fentanyl už zabíjí v Polsku. Je padesátkrát silnější než heroin

Jeden gram této látky dokáže zabít až 500 lidí a její deriváty mají ještě silnější účinky. Fentanyl se objevil i v Polsku a oficiálně má už čtyři oběti. Na sociálních sítích se hojně sdílí video dvojice narkomanů typicky se kymácejících na ulici v Poznani.


Svatý Jakub v Brně po třech letech: Unikátní zážitek! Farníci splácí úvěr 33 milionů

Výměna střešní krytiny, nosných trámů v krovech, oprava kamenných ozdob na fasádě nebo nejvyšší kostelní věže v Brně. Unikátní gotický kostel sv. Jakuba v centru Brna má za sebou komplexní rekonstrukci, která umožní kvalitnější duchovní i návštěvnický zážitek. Pro věřící i pro návštěvníky se chrám otevře 28. června večer. Rozsáhlé opravy vyšly na celkem 164 milionů.


Diktátor dostal samopal, partyzáni pivo. Zákulisí největšího únosu Čechoslováků

Přesně před čtyřiceti lety se do Prahy vrátili Čechoslováci unesení partyzány v africké Angole.


Při nehodě na Strakonicku zahynuli odpoledne dva motorkáři

Strakonice - Dva motocyklisté zahynuli dnes odpoledne na Strakonicku při srážce auta a tří motocyklů. Havárie se stala na silnici 141 mezi Bavorovem a Strakonicemi. Novináře o tom informovala jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.


Po kazateli mrštil gyrosem: Bylo to dílo ďábla, odpustil mu napadený

Hlasité velebení slova božího pořádně rozhněvalo muže (32) v centru Brna. Přestože si koupil gyros, úplně ho přešla chuť a po mladém kazateli ho vztekle mrštil. Toho to nijak nepobouřilo, byl přesvědčen, že místo jedlíka jednal ďábel.


Denní horoskop na pondělí 24. 6. 2024: Berani budou řešit nepříjemné záležitosti, Váhám se bude dařit

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pondělí 24. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Kybernetická hrozba z Kremlu? USA uvalují sankce na Kaspersky Lab

USA přitvrzují v boji proti potenciálním kybernetickým hrozbám. Nejnovějším cílem je ruská společnost Kaspersky Lab a její vedoucí pracovníci. Důvodem jsou obavy z možného zneužití softwaru pro špionáž.


Rusko: USA nesou odpovědnost za raketový útok na civilisty v Sevastopolu

Ruské ministerstvo obrany v neděli oznámilo, že Spojené státy nesou hlavní odpovědnost za raketový útok na civilisty ve městě Sevastopol na Krymském poloostrově, který je pod kontrolou Moskvy. Tento útok byl proveden střelami ATACMS dodanými Ukrajině. Informovala o tom agentura Reuters.


Ukryté město v Portu, kde se tradice setkává s modernitou

Když se řekne Porto, většina lidí si vybaví slavné víno, historické památky a malebné uličky. Nicméně jen kousek od centra tohoto portugalského města leží Afurada, rybářská vesnice, která nabízí unikátní pohled do každodenního života místních obyvatel a jedinečné spojení tradice a modernity.


GLOSA: Absolutní debakl strážců zákona ohledně střelby na UK: Teď už jim nikdo neuvěří, i kdyby tvrdili cokoli

Jednání parlamentního bezpečnostního výboru se špičkami policie ohledně střelby na FF UK skončilo pro strážce zákona naprostým debaklem a ztrátou zbytků důvěry v pravdivost jejich tvrzení. Jestliže se chtěli před veřejností obhájit, vůbec se jim to nepovedlo. Naopak. Papalášská bohorovnost pražského policejního šéfa, která připomínala rétoriku předrevolučního okresního tajemníka KSČ, působila maximálně ostudně, a navíc také podezřele. Petr...


Proč vznikají požáry v domácnostech? Tohle jsou nejčastější příčiny

Každý rok dojde k mnoha vážným případům, kdy je potřeba řešit zkrocení náhle vzniklých plamenů v bytech či rodinných domech. Mnohdy postačí ke vzniku požáru opravdu málo. Stačí jen malá jiskřička a rázem může být všechno naruby. Technická závada, staré spotřebiče, ale i obyčejná lidská chyba může mnohdy za katastrofu, stačí jeden nedopalek z cigarety a oheň je na světě. Jen za loňský rok utrpělo požár více než 5000 českých domácností.


Záhada špiona MI6: Henniker-Heaton zmizel, po letech se na pohovce našla kostra

Před 50 lety, v neděli 23. června 1974, došlo v Británii k děsivé a záhadné události. Necelé tři roky předtím se po krátké vycházce ztratil bývalý šéf špionáže britské zpravodajské služby MI6 Peregrine Henniker-Heaton. A onu neděli se našla jeho kostra. Ležela na pohovce za zamčenými dveřmi jeho „kuřáckého doupěte“ neboli domácí pracovny, kterou ani policie, ani rodina až do té doby nikdy neprohlédla.


Díla z dětského sklářského sympozia YGS budu v muzeu v Liberci do konce prázdnin

Liberec - Stálou expozici Severočeského muzea v Liberci dnes obohatila díla, která vytvořily v tomto týdnu děti na čtyřdenním sklářském sympoziu YGS. Zůstanou tam do konce letních prázdnin. Sympozia se chtělo zúčastnit přes 900 dětí z celé republiky, vybraných jich bylo 14. Výběr byl velice náročný, řekl dnes ČTK mluvčí sympozia David Sobotka.


Smůla cizince v Brně: Ve striptýzovém baru zůstal úplně sám, odešly i tanečnice

Pokud by někomu vyprávěl, že zažil bouřlivou noc ve striptýzovém baru, zřejmě by nikdo neuhádl, jak probíhala. Cizinec (38) totiž do něj nezamířil kvůli vnadným ženám, ale kvůli nutnosti vykonat potřebu. Než ji dokončil, všichni z baru už odešli.


Masakr na FF UK: Matějček lže, Rakušan zamlžuje, odpovědnost mají oba

Po půlročním vyšetřování zveřejnila policie a státní zástupci výtah ze spisu, který měl objasnit okolnosti prosincového masakru na filosofické fakultě. Následné projednávání na bezpečnostním výboru sněmovny a výroky tam pronesené naznačují, že existují vážné pochybnosti o práci šéfa pražské policie Petra Matějčka, ale i úloze ministra vnitra Víta Rakušana.


První dodávka munice zajištěná díky české iniciativě dorazí na Ukrajinu do konce června

První dodávka munice zajištěná díky české iniciativě dorazí na Ukrajinu do konce června, jak bylo slíbeno. Uvedla to dnes ministryně obrany Jana Černochová (ODS) v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News. Podle ní Česko podepsalo memoranda o porozumění s 18 zeměmi, včetně Islandu.


Do pěti let by měl Čech letět do vesmíru, říká vláda

Zhruba během pěti let by se mohl uskutečnit let českého astronauta do vesmíru. Vyvoleným má být zkušený pilot Aleš Svoboda, člen záložního týmů astronautů ESA. Ten by měl už letos zahájit výcvik.


Jurečka navrhne zvýšení platů části zaměstnanců veřejné sféry od sedmi do 10 pct

Praha - Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) navrhne na úterním jednání tripartity zvýšení platů ve veřejné sféře od září tzv. první skupině, kam patří úředníci, pracovníci v kultuře, techničtí pracovníci či nepedagogické síly ve školství, a zaměstnancům ve státní službě v rozmezí od sedmi do deseti procent. Jurečka to dnes řekl v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.


Odstoupil bych, kdybych cítil odpovědnost za tragédii, řekl ministr Rakušan

Ministr vnitra Vítr Rakušan necítí osobní odpovědnost za tragédii na fakultě. Řekl to v pořadu Za pět minut dvanáct v televizi Nova. Zmínil také, že policie musí mít k dispozici mapové podklady v případě tzv. měkkých cílů, tedy míst s vysokou koncentrací lidí, která nejsou trvale chráněna a jsou snadno dostupná.


CSU chce z Německa vyhnat Ukrajince, kteří nepracují

Nástup do práce by se pro uprchlíky z Ukrajiny měl stát podmínkou pro právo zůstat v Německu. Navrhl to předseda skupiny poslanců bavorské CSU v německém Bundestagu Alexander Dobrindt předkládá návrhy pro ukrajinské uprchlíky. Vládní SPD mu odpověděla tvrdě: „CSU by se měla stydět“.


Prozkoumejte s námi venkovské sídlo ze 14. století v Jižních Čechách: Skrytý klenot s historickým šarmem a moderním komfortem

V srdci České Sibiře, v klidné obci Sudoměřice, se nachází jedinečné venkovské sídlo s historickou atmosférou. Vznik historické budovy se datuje až do konce 14. století a v minulosti sloužila jako mejtovna – místo pro vybírání mýtného, zájezdní hostinec i honosný zámeček pro každodenní bydlení.


STEM: Volby by v červnu vyhrálo ANO, do Sněmovny by se vrátili komunisté

Praha - Sněmovní volby by v červnu vyhrálo opoziční hnutí ANO s 32,9 procenta hlasů. Ukazují to výsledky průzkumu agentury STEM zveřejněné dnes televizní stanicí CNN Prima News. Druhá by skončila vládní ODS s 14,8 procenta hlasů a třetí by byli vládní Piráti s 8,7 procenta hlasů. Pětiprocentní hranici potřebnou pro vstup do Sněmovny by překročily ještě opoziční SPD, vládní hnutí STAN a nově i KSČM. Proti březnovému modelu si významně pohoršili...


Boje na ulicích ruské Machačkaly. Útočníci napadli policejní stanici, kostel a synagogu

Po střelbě na policejní post v Machačkale v ruském Dagestánu pokračoval v jedné ulici střet s neznámými osobami, píše agentura Interfax. Portál Baza na platformě Telegram informuje o dvou zabitých útočnících. Ruská média dříve napsala, že při dnešních útocích neznámých útočníků v Dagestánu zahynuli dva policisté a dalších sedm jich bylo zraněno. Podle tiskových agentur neznámí lidé stříleli na synagogu a pravoslavný kostel ve městě Derbent a...


Orbán otočil. Německo, které mu "nevoní", označil za součást technologické transformace

Ekonomická spolupráce tvoří pevný základ vztahů mezi Německem a Maďarskem, uvedl maďarský premiér Viktor Orbán po setkání s německým kancléřem Olafem Scholzem v Berlíně. Oba lídři se dohodli na dalším posilování ekonomických vazeb, uvedla agentura MTI. Při návštěvě Berlína přitom prohlásil, že Německo už "nevoní a nevypadá stejně" jako dříve, a že kvůli migraci se proměnilo v "pestrobarevný, multikulturní svět".


Letní brigády


Cena obědů v Praze


Češi platí za parkování stejně jako Rakušané, nejméně za něj utrácí Slováci

Letní cestování po Evropě pro řidiče osobních aut znamená mimo jiné placení parkovného, přičemž nejméně za parkování zaplatí na Slovensku a nejvíce v Nizozemsku. Průměrná cena za hodinu parkování v EU letos vychází na 52 korun. Vyplývá to z dat společnosti EasyPark Group a jejích parkovacích aplikací. Společnost srovnávala průměrnou cenu za jednu hodinu parkování v 15 evropských zemích. Česko se v průzkumu umístilo jako země s pátým nejlevnějším...


Nový hudební projekt Rudiše vychází z jeho románu Winterbergova poslední cesta

Praha - Jaroslav Rudiš společně se spoluhráči z kapely Kafka Band složil a natočil několik písní inspirovaných svým románem Winterbergova poslední cesta. Literárně-hudební projekt, ve kterém se pod názvem Winterberg Rudiš sešel se Zdeňkem Jurčíkem a Tomášem Neuwerthem, bude mít podobu alba. Trojice plánuje i koncerty, nyní představila první singl The Beautiful Landscape. ČTK o tom informoval Přemysl Štěpánek z vydavatelství Indies Scope.


Žena měla ubodat partnera


Zahájení dětské olympiády v Č. Budějovicích sledovaly tisícovky lidí

České Budějovice - Tisícovky lidí sledovaly dnes večer v Českých Budějovicích zahájení Olympiády dětí a mládeže 2024, kterou pořádá Jihočeský kraj. Na náplavce u Vltavy u Dlouhého mostu zažehla olympijský oheň olympijská vítězka Eva Adamczyková. V soutěžích dětské olympiády se na jihu Čech představí více než 3500 sportovců.


Česká turistka zakopla na Dachsteinu a zřítila se několik metrů. Zachraňoval ji vrtulník

Třiatřicetiletou turistku z České republiky po pádu na horské túře v alpském pohoří Höllengebirge ve spolkové zemi Horní Rakousy zachraňoval v sobotu vrtulník s pomocí lana. Zraněná žena byla transportována do nemocnice ve Vöcklabrucku, informoval dnes server OÖNachrichten.


Česká řidička zemřela ve Švýcarsku. Do hlavy ji narazil kámen odražený z kamionu

Česká řidička přišla v pátek o život při dopravní nehodě na západě Švýcarska. Do její hlavy narazil kámen, který se odrazil od protijedoucího kamionu, informovala na svém webu místní policie.


Pavel: Daně by se měly přerozdělovat i podle zaostalosti regionů

Karlovy Vary - Rozdělování daní by se mělo více přizpůsobit kvalitě života v regionech. Slabým krajům je třeba více pomoci, řekl dnes prezident Petr Pavel na debatě s občany po příjezdu na dvoudenní návštěvu Karlovarského kraje. Podle něj se celková úroveň státu musí hodnotit podle nejslabších regionů. Právě Karlovarský kraj patří mezi ty, které jsou v řadě oblastí na posledních místech ve srovnání s ostatními kraji.