Trending:


Polsko a Pobaltí vyzvaly EU, aby na hranicích s Ruskem vybudovala obranu

Polsko, Litva, Lotyšsko a Estonsko vyzvaly Evropskou unii, aby vybudovala obrannou linii podél hranic s Ruskem a Běloruskem. Cílem je ochrana EU před vojenskými hrozbami a dalšími škodlivými aktivitami Moskvy.


Po bouřce zůstaly v Praze zaplavené tramvajové tratě i stanice metra

Praha - Silná bouřka s přívalovými srážkami, která se dnes odpoledne přehnala Prahou, zkomplikovala na několika místech dopravu. Problémy měly tramvaje i vlaky. Voda z intenzivní průtrže mračen zaplavila podjezdy Těšnov a Bulhar či trať u Čechova mostu v centru hlavního města. Ve Zbraslavi najel osobní vlak do sesutého kamení a zeminy, provoz na trati ve směru na Vrané nad Vltavou byl zastaven. Voda natekla také do vestibulu stanice metra A...


Tragická srážka vlaku s autobusem na Slovensku


Debata vyvolala mezi demokraty paniku i úvahy o konci Bidenovy kandidatury

Washington - Šok, zklamání a panika zavládly podle amerických médií v táboře Demokratické strany po první předvolební debatě mezi prezidentem Joem Bidenem a jeho republikánským předchůdcem Donaldem Trumpem. Nejistý výkon 81letého demokrata podle webu Politico dokonce vyvolal zákulisní diskuse o tom, že by strana měla do listopadových prezidentských voleb vyslat jiného zástupce.


Policie potvrdila, že lhala. Kamerové záznamy z fakulty vidět nechtěla

Policisté zasahující v budově filozofické fakulty na pražském Palachově náměstí krátce před tragickou prosincovou střelbou nepožádali její zaměstnance o přehrání kamerového záznamu. Vyplývá to z uniklých policejních dokumentů, přičemž pravdivost informace potvrdil i mluvčí pražského policejního ředitelství Jan Daněk. Policie přitom ještě v pondělí tvrdila opak.


Severní Korea na straně Ruska. Diktatura odsoudila ukrajinský útok na Krym

Severní Korea vyjádřila podporu Rusku a odsoudila ukrajinský útok na Krym, při kterém byly použity americké zbraně. Uvedl to server BBC.


Letní hry na zahradě, které děti baví

Když skončí škola a začne se oteplovat, musí děti trávit dostatek času venku, aby se mohly pohybovat, stýkat se s ostatními a bavit se. Někdy, když děti tráví hodiny u herní konzole, stačí, aby jim někdo navrhl konkrétní hru, kterou si mohou zahrát, a mohou se dostat ven a být aktivní. Nuže, na tomto seznamu jsou hry pro děti (i dospělé) všech věkových kategorií a zájmů. Chcete-li objevit hry, které jsou většinou zdarma, snadno se hrají a určitě děti v letních měsících zabaví, proklikejte se touto galerií.


Kim může na Ukrajinu vyslat až 4 brigády a vydělat si miliony dolarů. Možná už tam jsou

Severokorejští ženisté už jsou možná na Ukrajině. Může se jednat o tři až čtyři ženijní brigády severokorejské armády. Totalitní Severní Korea dosud podporovala ruskou válku na Ukrajině velkými dodávkami zbraní. Poté co země uzavřely vojenskou dohodu v minulých dnech, začalo se spekulovat o vyslání severokorejských jednotek na Ukrajinu. Podle jihokorejské televize Čoson se jednotky na Ukrajinu měli přesunout v červnu, nyní už by tak měly být na...


Ostrý útok Bidena na Trumpa: Máte morálku toulavé kočky


Nový stavební zákon přináší revoluci: Rychlejší proces, vyšší poplatky a úředníci pod tlakem

Doposud mělo Česko jeden z nejdelších procesů schvalování staveb v celé EU. Třeba získat povolení pro stavbu bytového domu trvá i déle než pět let. To by však mělo skončit s novým stavebním zákonem, který zásadně zkracuje čekací dobu, snižuje počet potřebných razítek a proces digitalizuje. Stavební úřady nyní kvůli změnám přijímají víc žádostí než obvykle.


První televizní duel v boji o Bílý dům. Biden působil spíše nejistě, Trump hýřil sebevědomím

Americký prezident Joe Biden svým výkonem v první předvolební debatě neuklidnil voliče, kteří mají obavy, že je na výkon funkce příliš starý. Před kamerami byl 81letý demokrat nejistý a zasekával se, uvádí ve svých hodnoceních americký tisk. Jeho 78letý republikánský soupeř a exprezident Donald Trump byl sebevědomý, ovšem jeho vystoupení bylo plné nepravdivých a zavádějících výroků.


Rusům se nepodaří zásadní průlom na Ukrajině, věří Stoltenberg

Končící generální tajemník NATO Jens Stoltenberg ve čtvrtek řekl, že ruská armáda nedokáže dosáhnout velkého průlomu na bojišti na Ukrajině. Kyjev podle jeho slov způsobuje agresorovi svými údery velké ztráty.


Detaily hrůzné nehody autobusu: Po srážce s vlakem zůstal roztržený na půl, zemřelo 7 lidí

K naprosté tragédii došlo ve čtvrtek u Nových Zámků na jihu Slovenska. Rychlík z Prahy, který mířil do Budapešti, se srazil s linkovým autobusem. Nehoda si vyžádala život sedmi lidí. Všechny oběti cestovaly v autobuse a nebyli mezi nimi čeští turisté, jak pro CNN Prima NEWS uvedlo ministerstvo zahraničí.


Muž inicioval tři výbuchy, došla si pro něj zásahovka. Policie ho teď obvinila

Policie obvinila muže, který sestrojil nástražné výbušné systémy a nejméně ve třech případech inicioval jejich explozi. Za nedovolené ozbrojování mu v případě odsouzení hrozí, že stráví až pět let za mřížemi.


Kauza kolem Nových Holešovic. Hřib mluví o mnohamilionové korupci, Scheinherr to odmítl

V projektu na rozvoj stanice metra Nádraží Holešovice a jejího okolí hrály roli úplatky, řekl ve vysílání CNN Prima NEWS náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti). Podle něj šlo až o 50 milionů korun a věc nyní šetří policie. Korupci ale odmítá zastupitel hlavního města Prahy Adam Scheinherr (Praha Sobě).


Exploze v Ostravě zastavila až policie! Strůjci výbušných zařízení hrozí vězení

Policie obvinila muže, který sestrojil nástražné výbušné systémy a nejméně ve třech případech inicioval jejich explozi. Za nedovolené ozbrojování mu v případě odsouzení hrozí, že stráví až pět let za mřížemi.


Českem se prohání bouřky! Problémy v Praze: voda v metru a nehoda vlaku

Česko ve čtvrtek odpoledne zasáhly velmi silné bouřky, před nimiž varovali meteorologové v dopolední výstraze. Například v Praze způsobilo počasí velké problémy v dopravě. Výstraha před bouřkami platí až do půlnoci.


Američanům se děje přesně to, co si nepřáli. Jde o vliv v Asii

Spojeným státům se nedaří uplatnit svůj vliv v Asii. Po dlouhou dobu se Američané snažili přenést svou pozornost z Blízkého východu, administrativy jednotlivých prezidentů ale jednaly nekoherentně a Washington to stálo důležité mocenské postavení. Čína je teď na vzestupu a USA s tím nemohou moc dělat.


Čecha inspirovala videa, na svědomí má tři výbuchy! Teď mu hrozí vězení

Policie obvinila muže, který sestrojil nástražné výbušné systémy a nejméně ve třech případech inicioval jejich explozi. Za nedovolené ozbrojování mu v případě odsouzení hrozí, že stráví až pět let za mřížemi.


„Hrozí jaderná zkáza. Přestaňme se chovat jako děti.“ Jeffrey Sachs o Ukrajině, Rusku a USA

Stále častěji se mluví o riziku třetí světové války, v niž by mohl přerůst rusko-ukrajinský (a americký) konflikt. Asi nejznámější hlas, který dnes na Západě varuje před jaderným armagedonem, patří Jeffreymu Sachsovi. Americký profesor ekonomie se 35 let pohybuje mezi akademickou sférou, diplomacií a mezinárodní politikou, velkou měrou ve východní a střední Evropě. Ostatně jeho manželka pochází z Prahy.


Válka Izraele s Hizballáhem bude devastující. Létaly by tisíce raket, Libanon konflikt nepřežije

Hizballáh a Izrael se mají v případě otevřeného konfliktu čeho obávat. Libanonské militantní uskupení za poslední roky posílilo své kapacity – má více bojovníků a opravdu mnoho raket, až přes 100 tisíc. To znamená, že v případě měsíc trvajícího konfliktu jako v roce 2006 může vypálit až 3 000 kusů denně. Válka by byla devastující.


Ukrajinský filmař Oleh Sencov v K.Varech osobně představí svůj film Real

Karlovy Vary - Filmař Oleh Sencov, který momentálně brání vlast coby poručík ukrajinské armády, na festivalu v Karlových Varech zřejmě osobně představí svůj film Real. Festival snímek zařadil do nesoutěžní sekce Zvláštní uvedení v neděli a pak ve čtvrtek 4. července. Účast filmaře vzhledem k válečné situaci na Ukrajině nebyla jistá, ČTK ji dnes potvrdila mluvčí karlovarského festivalu Uljana Donátová.


Krejčík potvrdil návrat na zámek ke Stropnickému! Jaký to má důvod?

Daniel Krejčík se vrátí za Matějem Stropnickým na zámek v Osečanech. Jak ale ozřejmil, návrat k expartnerovi se nekoná. Herec jen nechce zahodit roky práce, proto ho dokonce čekají společná divadelní představení se Stropnickým.


Ševčík se vrací do vedení VŠE. Bude proděkanem pro ekonomiku

Proděkanem pro ekonomiku Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze (NF VŠE) bude bývalý děkan Miroslav Ševčík. Akademický senát v pondělí na zasedání souhlasil se záměrem děkanky Adély Zubíkové jmenovat proděkany. Na pozici proděkana pro vědu a svého statutárního zástupce navrhla děkanka Miroslava Vacuru. Zubíková při představení kandidátů řekla, že chce zachovat na fakultě kontinuitu. Návrh považuje za kompromisní řešení,...


Hodný bankéř s neposedným měchýřem, agresivní Agáta i Menzel: Skandály Karlových Varů přehledně

Filmový festival v Karlových Varech, to není jen přehlídka toho nejsilnějšího, co světoví režiséři v uplynulých měsících natočili. Je také plný večírků a divokých party. A právě alkohol, který na nich teče proudem, může za to, že nejen české známé osobnosti to s požíváním přeženou a způsobují pak maléry. Jaké největší za uplynulá léta nasbíraly, zmapovala redakce eXtra.cz.


Ursula, Portugalec a premiérka, která "snídá Rusy". Kdo povede EU v příštích letech

Lídři unie se dohodli na nových jménech do čela společných institucí. S výjimkou Meloniové a Orbána všichni souhlasili.


Hasiči zasahují kvůli bouřkám na Přerovsku


Kreml z podpory Trumpa vystřízlivěl, tvrdí Just. Popsal také vnímání Bidena v Rusku

Rusko vnímá Donalda Trumpa jako zajímavějšího kandidáta, nicméně není to jeho favorit, řekl v pořadu 360° spolupracovník CNN Prima NEWS v Moskvě Jiří Just. Podle něj po Trumpově prezidentování Kreml „vystřízlivěl“. Exprezidenta prý v Rusku vnímají spíše jako „neřízenou střelu“.


Muž z Lounska střílející z okna skončil na psychiatrii. Stopy po kulkách se našly i u sousedů

Kriminalisté vyšetřují 47letého muže, který v úterý na Lounsku střílel ze své legálně držené zbraně z okna obecního bytu ven na ulici. Zadržený muž po zásahu strážců zákona putoval do psychiatrické nemocnice.


Spojené státy očekávají ruský útok na satelity. A připravují se na něj

Šéf U.S. Space Command Stephen Whiting okomentoval nedávné zprávy, podle nichž se Rusko chystá zaútočit na satelity na orbitě Země. Z jeho vyjádření...


Nejbohatší Češka Renáta Kellnerová se zamilovala: Vdova si našla miliardáře Otrubu

Když kvůli tragické smrti přišla o manžela, bylo asi pro Renátu Kellnerovou (56) těžké najít ideální novou partii. S kým být, kdo rozumí vysokým číslům, byl by jí oporou v její zodpovědnosti za rodinný byznys a kdo zároveň nemá nečisté úmysly. Klid nakonec podle Deníku N našla v náruči dalšího mimořádně úspěšného muže Tomáše Otruby (51). Redakce eXtra.cz se pro vás snažila zmapovat, o koho jde.


Referendum o Macronovi. Francie po 30 letech míří k předčasným volbám, favoritkou je Le Penová

Nedávné volby do Evropského parlamentu výrazně změnily politickou scénu ve Francii. Po téměř třiceti letech se v zemi budou konat předčasné parlamentní volby, což se naposledy stalo v roce 1997. Informoval o tom server France24.


Tradiční večeře v předvečer Varů: Ledový král Viggo a Rush v rauši! Bartoška v klídku, Eben s úsměvem

Lázeňské město Karlovy Vary, kde začíná mezinárodní filmový festival, ožívá. Včera večer do víru města vyrazil sám prezident festivalu Jiří Bartoška (77) a hvězdní hosté Geoffrey Rush (72) a Viggo Mortensen (65) nemohli zůstat na hotelu… Kdo další je doprovodil?


Bouřky v Olomouckém kraji


Gang prodával v posilovnách po celém Česku anabolika i kokain za miliony

Praha - Anabolika i kokain a další drogy za miliony korun prodával údajně gang 14 lidí v posilovnách po celém Česku. Mezi obviněnými je podle policie i lékař. V tiskové zprávě to dnes sdělila mluvčí policejní Národní protidrogové centrály Lucie Šmoldasová. Členové skupiny byli zadrženi při zátahu prováděném v několika regionech v polovině června. Dva lidé, včetně šéfa skupiny, podle mluvčí skončili ve vazbě.


Přijímačky na střední školy čekají změny, prozradil ministr Bek. Slíbil inventuru systému

Ministerstvo školství plánuje na letní prázdniny inventuru systému přijímacího řízení na střední školy, které bylo letos poprvé plně elektronické. Bude se zabývat jeho harmonogramem a počítá se s úpravami jednotlivých termínů či lhůt na základě zpětné vazby od ředitelů středních škol. Novinářům to v pátek řekl ministr školství Mikuláš Bek (STAN), který přijel předat vysvědčení žákům devátých tříd školy v Ořechově na Brněnsku.


Dva mrtví po střelbě v Bruselu. Útočník z nechvalně známého nádraží je na útěku

Dva lidé jsou mrtví a tři zranění po střelbě v belgické metropoli Bruselu. Policii se zatím nepodařilo dopadnout viníka, nevydala ani základní informace potřebné k jeho hledání. Tragédie se odehrála na nádraží Brusel-Midi, které je v Belgii nechvalně známé pro vysokou míru kriminality.


Výmarský trojúhelník začíná opět fungovat. Polsku, Německu a Francii jde o zastrašení Ruska

Polsko, Německo a Francie chtějí posílit spolupráci v rámci tzv. Výmarského trojúhelníku. Toto spojenectví sice bylo poslední dobou téměř mrtvé, nyní ale vstává z popela. Ministři obrany zemí trojúhelníku plánují nákupy zbraní s plochou dráhou letu, aby existovala možnost zasáhnout hluboko na ruském území.


V USA obvinili ruského občana ze spiknutí. Pomáhal GRU před invazí na Ukrajinu

Federální porota v americké státě Maryland obvinila ruského občana ze spiknutí s cílem nabourat se do ukrajinských vládních počítačových systémů a zničit je a jejich data. Informoval o tom server RFE/RL. Útočník spolupracoval s GRU a kybernetické útoky byly velice rozsáhlé.


Katastrofa a zděšení u demokratů, hodnotí Klvaňa výkon Bidena. Spekuluje se i o jeho odstoupení

V demokratickém táboře amerického prezidenta Joea Bidena zavládlo po debatě s jeho vyzyvatelem Donaldem Trumpem na CNN zděšení. Ve vysílání CNN Prima NEWS to řekl politolog Tomáš Klvaňa. Demokraté podle něj vnímají její průběh jako „katastrofu“. Připomněl, že Bidenovi lidé bezprostředně po střetu ani nepřišli mezi novináře – zamířili tam jen republikáni, kteří přesvědčovali média o Trumpově vítězství. Představitelé Bidenova týmu nakonec před...


Povodně zažila v Troubkách, po 27 letech je nyní žena opět prožila v Šišmě

Šišma (Přerovsko) - Jen bezmocně přihlížela Věra Kopřivová z Šišmy na Přerovsku průtrži mračen, která ve čtvrtek večer během chvilky za pomoci přívalové vlny zpustošila její obec. Místní potůček Šišemka se vzápětí zvedl o tři až čtyři metry a bral s sebou vše, co měl v cestě - ploty, stromy, zábradlí, ale i osobní auta, téměř všechny ulice i zahrady zaplavilo bahno. Zážitky z povodní se Věře Kopřivové vrátily po 27 letech, do Šišmy se totiž...


Pomalejší, ale taky dražší. Koalice zvažuje zbrzdit růst důchodového věku

Demografům se podařilo silně vstoupit do debaty o navyšování věku odchodu do důchodu. Někteří zástupci koaličních stran se tak začínají přiklánět k variantě, která by růst důchodového věku zbrzdila. Po předložení návrhu ze strany České demografické společnosti začal debatu připouštět i ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL). Zda k tomu dojde, však záleží na konečném „účtu“. Je totiž pravděpodobné, že pomalejší růst důchodového věku bude znamenat...


Do Ósaky se přesune obří robot z Jokohamy

Společnost Bandai Namco tento týden oznámila, že ve svém pavilonu na světové výstavě Expo 2025 v Ósace vystaví obří sochu Gundama, která bude znamenat návrat robotické postavy. Ta donedávna stála v Jokohamě. Informuje agentury Kyodo News.


Přišla chvíle pro Jill Bidenovou. Musí přesvědčit svého muže, aby nekandidoval

Vystoupení Joea Bidena v první televizní debatě s Donaldem Trumpem bylo totální katastrofou.


Biden a Trump se neshodli v otázce potratů


Nová instalace na zámku v Ploskovicích připomíná dobu Ferdinanda Dobrotivého

Ploskovice (Litoměřicko) - Návštěvníkům se po deseti měsících rekonstrukce otvírá na zámku v Ploskovicích na Litoměřicku 1. prohlídkový okruh s názvem Císařské letní sídlo. Nová instalace vrátila podobu prvního patra do doby císaře Ferdinanda I. Habsburského, neboli posledního českého korunovaného krále Ferdinanda V. Dobrotivého, který přebýval s manželkou na zámku přes léto. Po původní podobě interiéru pátrali odborníci v archivech tak, aby...


Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární dort: Voní meruňkami a čokoládou a je krásně vláčný

Vídeň má Sacher, Budapešť Gerbeaud a Karlovy Vary dort Pupp. V západočeském lázeňském městě se peče již několik staletí a v kavárně slavného hotelu ho můžete ochutnat i během filmového festivalu. A nebo si jej připravte doma podle originálního receptu, který jsme pro Toprecepty.cz získali od šéfkuchaře Puppu Ondřeje Korába.


Trump: Biden zatahuje USA do třetí světové války


Skandály z červeného koberce: Rozjetá Gottová, frivolní Menzel a zákaz vstupu pro Hanychovou

V Karlových Varech odstartoval 58. ročník mezinárodního filmového festivalu. Proslulý je nejen návštěvami světových i českých hereckých hvězd, ale také skandály, trapasy a nečekanými momenty. Kdo se v minulosti postaral o ty největší?


Mezinárodní tajné organizace, o jejichž existenci jste neměli tušení

Historie byla po celá staletí svědkem zakládání mnoha tajných undergroundových skupin, řádů a organizací. Mnoho z těchto tajných spolků je zahaleno tajemstvím a jejich členové se rozhodli držet sebe i své aktivity v utajení. Některá z nich jsou skutečně zlověstná a zahalená rouškou konspirace, jejich motivy jsou předmětem mnoha fám, spekulací i naprostých fantazií. Ale kolik toho o těchto tajných klubech víme, jaké jsou jejich vnitřní funkce a proč skrývají své členství? Klikněte na galerii a odhalte mezinárodní tajné spolky, o jejichž existenci jste neměli tušení.