TRAGéDIE V CHORVATSKU Má DOHRU: OTEC SYNA ZABITéHO GRANáTEM BUDE SOUZEN V ČESKU, HROZí MU Až 8 LET

Šestačtyřicetiletý muž bude v Česku souzen za smrt svého devítiletého syna v Chorvatsku. S informací přišel jako první Blesk. Tamní policie přišla na to, že celá rodina vjela do nebezpečného vojenského objektu, nedbali cedulí, které se po cestě nacházely, a fotili se s vojenskými předměty. Následně si s sebou vzali granát, který na místě našel malý hoch, ale do auta ho uložil jeho otec. Granát následně bouchl, zabil chlapce a další osoby zranil. 

Momentálně se ještě šestačtyřicetiletý muž, který dovolil, aby si jeho devítiletý syn vzal s sebou granát, nachází v Chorvatsku. Podle informací Blesku však bude souzen doma v Česku, kde mu hrozí až osm let. Dle prokuratury bude vyšetřování jednodušší a také ekonomičtější.

„Úkon předání může trvat týdny. Za obecné ohrožení z nedbalosti může soud rozhodnout o dvou- až osmiletém trestu,“ uvedl pro již zmíněný web advokát Jan Černý.

Další nepochopitelné detaily tragédie v Chorvatsku. Otec se měl fotit s granátem, který poté zabil jeho malého syna

Vojenský objekt

K tragédii došlo minulý týden. Rodina a jejich kamarádi se nacházeli v Chorvatsku na dovolené. Dle informací webu Jutarnji list jeli na označené nebezpečné vojenské cvičiště, které se nachází u města Knin. Skupinka poté vjela hluboko do vojenského prostoru, aby se vyfotili s vojenskými objekty a předměty.

„Očividně jeli na vojenské cvičiště vědomě a cíleně, aby tam šmejdili a sbírali různý vojenský materiál, jako jsou nábojnice. Podle informací, které mám, se dokonce na vojenském cvičišti fotili vedle tanku, který tam stojí jako maketa. Projeli kolem několika tabulí, na kterých byla v cizích jazycích jasná varování o tom, kde se nacházejí a jaká nebezpečí na vojenském cvičišti číhají, tvrdí zdroj pro již zmíněný web.

V Chorvatsku se přemnožili jedovatí hadi a útočí na lidi: Uštknutých valem přibývá

Další Češi přijeli

Poté, co si rodina vzala „neaktivovaný čtyřicetimilimetrový protipancéřový granát“ s sebou do auta, musela po nějaké chvíli neplánovaně zastavit na odpočívadle u vesnice Bilišane kvůli poruše vozidla. V tu dobu granát vybuchl, zabil devítiletého chlapce, zranil dvě ženy ve věku devětačtyřiceti a čtyřiatřicet let a také muže ve věku devětatřiceti let.

Ani po tragickém incidentu se však nebezpečnému vojenskému objektu lidé nevyhýbají. Dva dny po tragickém výbuchu se do místa vydala desítka českých motorkářů. Jeden z nich si byl přímo vědom toho, že právě v tomto vojenském objektu došlo k tragédii. Nechal se však slyšet, že nikde není zákaz vjezdu a nikde není policie.

Související články

2024-06-24T06:01:29Z dg43tfdfdgfd