Trending:


Češi a Turecko v plamenech


Občanka v mobilu: Jak ji získat, kde všude ji od července akceptují, co policie

Lidé v Česku stále více využívají možnost nosit doklady v elektronické podobě. Aplikaci eDoklady, díky které lze v tuzemsku prokázat svoji totožnost, si od začátku letošního roku stáhlo přes půl milionu uživatelů. Od 1. července se navíc rozšíří okruh institucí a úřadů, kde elektronickou občanku budou akceptovat. Deník připravil přehled nejčastějších dotazů týkajících se aplikace eDoklady a jejího fungování.


Skandál na pohřbu: Opilý polský kněz kritizoval květinovou výzdobu rakve, pak při kázání usnul

Nedůstojné chování zažili v sobotu smuteční hosté během pohřbu v polských Rzejowicích. Opilý kněz nejprve zkritizoval květinovou výzdobu a umístění věnců kolem rakve. Zádušní mši poté zahájil rovnou kázáním a následně usnul. Obřad tak musel dokončit jiný duchovní, informoval web TVN24.


Z rodné země utekl kvůli vysokým daním a dopadl na něj hon hereček za nevhodné chování. Život Gérarda Depardieu je pozoruhodný

Kamarád Putina, který to nijak neskrývá, se chlubí ruským občanstvím, má za sebou přes 230 velkých filmových rolí a ve Francii, své rodné zemi, nemá v tomto ohledu konkurenci. Je velice bohatý, věčně hladový a má vybraný vkus, alespoň pokud jde o ženy a o víno.


Půda v povodí Moravy je nasycená, povodně se podle vodohospodářů mohou opakovat

Brno - Půda v povodí Moravy je nasycená, povodně se podle vodohospodářů mohou opakovat. V nejbližších hodinách očekávají poklesy hladin na zasažených tocích a odeznívání povodňových stupňů. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař. V neděli se po bouřkách na Moravě rozvodnilo několik toků, dosáhly stupně povodňové aktivity.


Tragická nehoda u Nových Zámků: Interní dokument odhaluje nové údaje, vše mohlo být jinak

Tragická nehoda autobusu a vlaku na jihu Slovenska, která si vyžádala sedm lidských životů, dodnes vyvolává mnoho otázek. Podle slovenského ministra dopravy Josefa Ráže byla kolej, po které vlak jel, uzavřená. Jeho tvrzení má však vyvracet interní dokument železnic, který má k dispozici deník Aktuality.sk.


Starmer po prvním zasedání vlády opět slíbil nový a nesobecký způsob vládnutí

Londýn - Nový labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj příslib nového způsobu vládnutí, který staví zájmy země před zájmy strany. Při první tiskové konferenci v Downing Street z pozice premiéra nebyl dnes ohledně svých úvodních kroků příliš konkrétní, potvrdil však, že hodlá zrušit program deportací migrantů do Rwandy z dílny konzervativců, dodržet závazek vydávat 2,5 procenta HDP na obranu a dále...


Rusko údajně obsadilo obec Sokil. Ukrajina sestřelila 24 ruských dronů

Ukrajinská protivzdušná obrana tvrdí, že v noci na sobotu sestřelila 24 z celkových 27 ruských dronů cílených na 12 oblastí na Ukrajině. Z žádného z míst nebyly bezprostředně hlášeny žádné oběti. Uvedl to server Ukrajinska pravda.


ANO posílilo, Piráti a SPD si pohoršili. Přísaha blízko vstupu do sněmovny

Kdyby se volby do Poslanecké sněmovny konaly letos v červnu, vyhrálo by je hnutí ANO. V průzkumu agentury Kantar pro Českou televizi získalo 34 procent hlasů, na druhém místě by skončila ODS s 16 procenty. Třetí by se umístili se ziskem 9 procent Piráti následovaní STAN. Do dolní komory by se ještě dostalo hnutí SPD, to si ale stejně jako Piráti pohoršilo. V modelu s koalicemi by taktéž zvítězilo ANO s 34,5 procenty, SPOLU by získala 22,5...


Druhý kongresman vyzývá Bidena k odstoupení z voleb

Člen americké Sněmovny reprezentantů Raúl Grijalva se stal druhým kongresmanem z Demokratické strany, který vyzval prezidenta Joea Bidena, aby stáhl svou kandidaturu v nadcházejících prezidentských volbách. Důvodem je Bidenův slabý výkon v první předvolební debatě s Donaldem Trumpem. Uvedl to server CNN.


Děsivá česká sekta Imanuelité: Vůdce Parsifal poblouznil dceru herečky Mileny Dvorské, udělal z ní Labutí Pannu

O tom, že sektě může propadnout v podstatě kdokoliv, se ví již dávno, dnes je však díky internetu větší informovanost, a tím pádem i pravděpodobnost, že se podobnému neštěstí vyhnete. V devadesátých letech byl však internet v plenkách a v České republice, která se vzpamatovávala z náhlé svobody, se dařilo kdejakým podvodníkům. A sektám. V čele jedné z nich byla dokonce dcera herečky Mileny Dvorské.


Střelba u D35? Podle policie to byl pokus o vraždu!

Pondělní střelba u dálnice D35 byla vyhodnocena jako pokus o vraždu. Kriminalisté v případu obvinili padesátiletého muže, kterého včera zadrželi. Incident si vyžádal zranění jednoho člověka.


Noctua chce vzduchem porazit vodu. Nástupce legendárního chladiče stojí podobně jako nový procesor

Rakouská Noctua uvedla deset let po procesorovém chladiči NH-D15 jeho nástupce. Jmenuje se jednoduše NH-D15 G2 a přináší vylepšené po všech stránkách....


V Milonicích na Vyškovsku se potok vylil do obce. Zasahují hasiči


Michal David pod palbou tvrdé kritiky. Za názor na Ukrajinu to schytal ze všech stran. Zabedněnec, zuří lidé

Zpěvák Michal David se většinou k politice nevyjadřuje. Nyní udělal výjimku a hned schytal tvrdou kritiku. Pustil se totiž do pomoci Ukrajině, které by neposílal zbraně. „Pomáhat, ale ne tak, jak to dělá naše vláda. Já si nemyslím, že je dobré posílat peníze na zbraně. Já bych pomáhal humanitárně, posílal léky anebo lidsky," řekl Blesku. "Posílal by kytky na hrob všem těm civilistům, které každý den zabíjejí rusácké rakety?" ptá se v reakci...


Kompostovací toalety v Prachovských skalách


Británie rozhodla: Volby drtivě ovládli labouristé, Sunak vzal porážku konzervativců na sebe

Britská opoziční Labouristická strana vyhrála čtvrteční parlamentní volby. Podle dosud sečtených hlasů získala 410 ze 650 křesel v britské Dolní sněmovně. Konzervativní premiér Rishi Sunak již uznal prohru své strany a pogratuloval lídrovi labouristů Keiru Starmerovi, který se stane příštím premiérem.


Letos se podle prvního odhadu ČSÚ sklidí méně základních obilovin i řepky

Praha - Sklizeň základních obilovin letos ve srovnání s loňskou úrodou klesne o 8,8 procenta na 6,822 milionu tun. Ve svém prvním odhadu sklizně to dnes oznámil Český statistický úřad (ČSÚ). Řepky se sklidí 1,045 milionu tun, což je o pětinu méně než minulý rok. Statistici údaje o letošní sklizni, která začala zhruba o týden dřív než loni, během léta ještě několikrát zpřesní.


Operní pěvkyně Dagmar Pecková zářila v Paříži: Na její koncert dorazila i hvězda filmu Taxi Samy Naceri

Známá operní pěvkyně Dagmar Pecková (63), která se proslavila mimo jiné v Německu či Americe, má za sebou velkolepý koncert při příležitosti 100. výročí českého velvyslanectví ve Francii. Ten se uskutečnil v úterý v podvečerních hodinách v Paříži. "Je mi velkou ctí, že jsem u toho mohla být," sdělila redakci eXtra.cz samotná pěvkyně, na jejímž koncertě nechyběla ani hlavní hvězda filmové série Taxi Samy Naceri (62).


Fiala teď nevidí prostor pro obnovení vládních konzultací se Slovenskem. Kvůli Ficovi

Mezistátní konzultace vlád Česka a Slovenska se zatím obnovovat nebudou, naznačil premiér Petr Fiala (ODS). Vysvětlil to tím, že jeho slovenský protějšek Robert Fico (Smer-SD) se momentálně zotavuje poté, co se v květnu stal terčem atentátu.


YouTube zablokoval účty ruských zpěváků, kteří podporují válku na Ukrajině

YouTube zablokoval účty několika ruských umělců, kteří veřejně podporovali ruskou vojenskou akci vůči Ukrajině. Tito umělci již dříve byli vyřazeni ze streamovací služby Spotify, kde jejich písně nebyly k dispozici.


Glosa | Události Petra Nutila: Digitalizace a Babiš v náručí proruských populistů

Bohužel, Události Petra Nutila mají zpoždění! Snad se, milí čtenáři, nezlobíte. Byl jsem na víkend v polských horách a zcela výjimečně jsem si dal oddych od bledé záře monitoru. Už ale pojďme na zprávy, stalo se toho mnoho zajímavého!


V jezírku v Plzni utonul muž


Ukrajina zasáhla raketami Storm Shadow logistické centrum ruské Černomořské flotily

Ukrajinské ozbrojené síly v pondělí večer zasáhly logistické centrum Černomořské flotily Ruské federace na Moskvou anektovaném ukrajinském poloostrově Krym. Podle nich byl útok proveden raketou Storm Shadow. Informuje server Unian s odkazem na ruský telegramový kanál ASTRA a jeho zdroje v záchranných službách. Nebyly hlášeny oběti na životech. Ukrajinci zatím útok nekomentovali.


Křišťálový glóbus v Karlových Varech získal dokument Náhlý záblesk hlubších věcí

Karlovy Vary - Velkou cenu v hlavní soutěži karlovarského filmového festivalu dnes dostal britský dokumentární film Náhlý záblesk hlubších věcí režiséra Marka Cousinse. Za portrét jedné z nejzásadnějších postav britského moderního umění, malířky Wilhelminy Barns-Grahamové, převzal režisér Křišťálový glóbus z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky. Velká cena hlavní soutěže je spojená s odměnou 25.000 dolarů (asi 600.000 korun) a patří rovným...


Drama ve Frýdku-Místku: Muže uvěznilo rozpálené auto, hasiči ho našli v bezvládném stavu

V nebezpečnou past se proměnilo pro muže z Frýdku-Místku jeho vlastní auto. Kvůli technické závadě se z něj nemohl dostat ven. Ve voze, který stál na přímém slunci, tak zůstal uvězněný. Celé situace si ale naštěstí všiml soused a přivolal pomoc.


Mádl s pivem ve středu pozornosti, syn Bartošky s tajemnou kráskou či rozjuchaná Polívková. Divoká party na závěr Varů

Na závěr Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se konala divoká party v hotelu Pupp za přítomnosti mnoha hvězd. Žofie Dařbujánová předvedla nepřehlédnutelný outfit, který více odhaloval než ukazoval, syn Jiřího Bartošky Janek se bavil v doprovodu krásné dámy a zamilovaná Jitka Schneiderová si v dobré náladě dopřávala pivo. Kdo to nejvíc rozjel na parketu a kdo byl středem pozornosti? To zachytila přítomná redakce eXtra.cz.


Spolupráce ODS s „Dieselem a Fízlem“? S asociálem Šlachtou těžko, říká ostře senátor Jirsa

Šéf Přísahy Robert Šlachta stál za státním převratem a přivedl předsedu hnutí ANO Andreje Babiše k moci. Spolupráci ODS s „Dieselem a Fízlem“ si nedokážu představit, řekl senátor za ODS Tomáš Jirsa redakci CNN Prima NEWS. Bývalého elitního policistu Šlachtu popisuje zástupce horní komory jako asociála. „Pokud se nemýlím, ani jeden z nich není v Poslanecké sněmovně ani v Senátu, tak jak s nimi spolupracovat? V Evropském parlamentu? Když bude...