POLICEJNí MANéVRY NA SLOVENSKU: OPILý ČECH STříLEL V BARU, PAK SE SCHOVáVAL V KřOVí

Střelba v centru Prešova v úterý večer vyvolala velké policejní manévry. K incidentu v baru Archa podle svědků došlo po hádce dvou hostů. Pachatelem byl podle nich Čech, který se údajně chlubil svým původem na Moravě. Agresor nikoho nezasáhl a celý incident se obešel bez zranění. Policie viníka dopadla a případ nadále vyšetřuje. O případu informovala slovenská média.

Pořádně rušnou noc zažili v úterý policisté v Prešově. Hned několik desítek jich obsadilo hodinu před středeční půlnocí centrum města. Velkým manévrům předcházela střelba v jednom z barů, jejíž hlavním aktérem byl pravděpodobně český občan.

ČTĚTE DÁL: Střelba, policejní honička a auto na střeše. Policie řeší na Slapech zamotaný případ

„Když k nám přišel, říkal, že je z Moravy. Byl řádně pod parou. Měl s sebou zbraň, kterou vůbec neskrýval. Dokonce ji položil na stůl a rozebral. Dal se do řeči s jedním podobně opilým zákazníkem. Dohadovali se o tom, že si půjdou dát páku. Ani se nedá říct, že by se bavili, spíš se hádali. Chlapi si měřili svá ega,“ popsal očitý svědek pro pluska.sk.

Konflikt eskaloval, a tak se zaměstnanec baru chystal zavolat policii. V tu chvíli opilý Čech jednou vystřelil do stropu. Nikoho netrefil a celý incident se obešel bez zranění. „Napálil to do stropu, zůstala tam díra, měl tedy ostré náboje,“ dodali svědci pro slovenský web.

Neutekl daleko

Po výstřelu se zákazníci snažili ukrýt, ovšem střelec z místa činu utekl. Policie ho našla ukrytého v křoví naproti restauraci. „Případem se intenzivně zabýváme a v tomto stadiu není možné poskytnout žádné bližší informace,“ uvedla policie na svém Facebooku.

Podle strážců zákona pachatel nyní čelí trestnímu stíhání. „Zasahující policisté omezili na svobodě konkrétní osobu, šlo o muže. V případě probíhají aktuálně vyšetřovací úkony vykonávané okresním vyšetřovatelem, byla zahájeno stíhání ve věci trestného činu nedovoleného ozbrojování a obchodování se zbraněmi,“ upřesnila policejní mluvčí Jana Ligdayová pro zpravodajskou agenturu TASR.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Senici došlo ke střelbě

2024-05-22T12:07:36Z dg43tfdfdgfd