KOMáří INVAZE NA OKRAJI PLZNě. LIDé NEMOHOU SEDěT VENKU, PROBLéM JE I NASTOUPIT DO AUTA

Invazi komárů zažívají obyvatelé Nové Hospody v Plzni, kteří bydlí u lesa. Po vydatných deštích tam stojí laguny vody a v ní se komáři ve velkém líhnou. Lidé prý nemohou ani sedět venku na zahradě. I nastoupit do auta je problém.

Každodenní rituál při cestě z domu – důkladně se nastříkat repelentem a rychle do auta. „Nedá se v tom žít. Nemůžu chodit ven. Když nastupujeme do auta, tak je hned plné komárů,“ sdělila CNN Prima NEWS obyvatelka Nové Hospody v Plzni.

ČTĚTE TAKÉ: Svědivá vyrážka i jezero plné sinic. Odborníci poradili, na co si dát při koupání venku pozor

Laguny jsou plné stojaté vody a díky teplému počasí posloužily jako ideální líheň pro komáry. Dotěrný hmyz je zkrátka všude a místním doslova pije krev. Aby se situace na zahradách zlepšila, zkouší místní například na tůje aplikovat speciální postřiky proti komárům. Jeden takový postřik vyjde na 900 korun, něco stojí i repelenty a poměrně nákladné jsou i sítě do oken.

„Zatím to trochu funguje, nevíme však na jak dlouho. Sousedka zkoušela volat na i na krajskou hygienickou stanici, ale všichni od toho dávají ruce pryč,“ dodala obyvatelka. Místní teď zvažují, že se obrátí na pracovníky městského obvodu a na majitele lesa, aby jim problémy s komáry pomohli vyřešit.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Na „horečku lámající kosti“ není účinná léčba. Přenašeč se může usadit i v ČR, varují experti

2024-06-24T11:32:10Z dg43tfdfdgfd