KINOBUS DOPRAVNíHO PODNIKU SE VYDáVá NA TRADIčNí šňůRU: KDE, KDY A JAKé FILMY MůžETE ZHLéDNOUT?

Kinobus Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) nabídne letos ve 12 pražských lokalitách 23 celovečerních filmů. Navíc promítne 11 dokumentů o historii pražského metra, připojí se tak k oslavám 50. výročí zahájení jeho provozu. Letošní turné startuje v pondělí 24. června večer v Čakovicích na náměstí Jiřího Berana projekcí snímku Jedeme na teambuilding české a slovenské produkce. Vstupné je dobrovolné, diváci mohou přispět do kasiček Organizace SOS dětské vesničky. V loňském roce projekce Kinobusu DPP navštívilo přes 11 000 diváků, kteří pro SOS dětské vesničky věnovali více než 34 000 korun.

Kinobus ve své 17. sezoně nabídne čtyři letošní novinky, například filmy Prázdniny s broučkem a Aristokratka ve varu, desítka filmů je z loňského roku. Chystá se ale také promítání kultovních snímků, třeba Samotářů Davida Ondříčka. Francouzskou kinematografii zastoupí třeba Pan učitel vrací úder nebo Pan Blake k vašim službám a americkou bude reprezentovat sedmi Oskary ověnčený Oppenheimer, Mission: Impossible Odplata – První část s Tomem Cruisem, Miluj souseda svého v hlavní roli s Billem Murrayem nebo černobílá groteska Stovky bobrů. Pro příznivce animovaných filmů má Kinobus DPP připraven koprodukční francouzsko-španělsko-belgický snímek Nerozlučná dvojka.

Audity odhalily šokující zjištění: Korupce v dopravním podniku! Praha podá trestní oznámení

Na pátek 9. srpna nachystal dopravní podnik speciální promítání u příležitosti 85. výročí posledního úspěšného záchranného transportu židovských dětí do bezpečí Velké Británie, které organizoval Nicholas Winton. U této příležitosti Kinobus DPP promítne koprodukční film režiséra Mateje Mináče Nickyho rodina. Projekce se uskuteční před Průmyslovým palácem holešovického výstaviště, přímo naproti bylo kdysi shromaždiště židovských obyvatel k transportům z nádraží Praha–Bubny.

Dokumenty k 50 letům metra

Středy budou na letošním Kinobusu DPP patřit také dokumentům o historii pražského metra, které si letos připomíná 50 let od zahájení pravidelného provozu. Po skončení projekce hlavního filmu Kinobus promítne i jeden z dokumentů o pražském metru. DPP jich připravil 11, pro každou středeční projekci jeden unikátní tak, aby se neopakovaly.

Kapacita projekcí Kinobusu DPP je přibližně 200 míst k sezení. Projekce začne vždy po setmění mezi 20:30 a 21:45 podle aktuálních podmínek. Seznam lokací a program Kinobusu DPP je k dispozici na webu dopravního podniku.

2024-06-24T09:24:09Z dg43tfdfdgfd