Trending:


Kalousek ostře o vládním koordinátorovi Foltýnovi: Stupidita jeho prohlášení bolí fyzicky

Stupidita prohlášení Otakara Foltýna bolí přímo fyzicky a je učebnicovou ukázkou, jak se nemá dělat strategická komunikace. Na sociálních sítích to uvedl exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), čímž reagoval na Foltýnův kontroverzní výrok o cenzuře a proruských narativech. Nový vládní koordinátor a bývalý náčelník Vojenské policie se proti Kalouskově kritice ohradil.


"Vítězství Trumpa." Biden ostře kritizoval rozhodnutí soudu ohledně prezidentské imunity

Americký prezident Joe Biden v pondělí ostře kritizoval rozhodnutí Nejvyššího soudu USA ohledně prezidentské imunity, které je vnímáno jako vítězství Donalda Trumpa, pravděpodobného soupeře Bidena v nadcházejících prezidentských volbách v listopadu, uvedl server CNN.


Patnáct let stačilo. Smysl má učit děti, ne poslouchat Babiše, říká exministr Gazdík

Exministr školství vysvětluje, co je za jeho "zmizením" z politiky, jaká byla jeho role v kauze Dozimetr i proč už nechce kandidovat do sněmovny.


Otevírací doba obchodů na státní svátky 5. a 6. července: Kam si zajít nakoupit a kde může překvapit víkendový provoz

Další dva státní svátky opět znejistí mnoho zákazníků, kteří nebudou vědět, zda si mají nakoupit dopředu, nebo se na 5. a 6. července zákaz prodeje nevztahuje. Přinášíme stručný přehled, který pomůže v orientaci mezi státními svátky.


Architektura je služba společnosti a nekonečný vesmír inspirace, říká Vladimír 518 na Karlovarském filmovém festivalu

Režisér Jan Zajíček a autor námětu, hudebník a multimediální umělec Vladimir 518 se ve svém novém celovečerním filmu zabývají do hloubky českou a slovenskou architekturou z let 1958–1989. Jejich film měl v minulých dnech premiéru na Karlovarském festivalu a sklidil nemalý úspěch.


Spolupráce ODS s „Dieselem a Fízlem“? S asociálem Šlachtou těžko, říká ostře senátor Jirsa

Šéf Přísahy Robert Šlachta stál za státním převratem a přivedl předsedu hnutí ANO Andreje Babiše k moci. Spolupráci ODS s „Dieselem a Fízlem“ si nedokážu představit, řekl senátor za ODS Tomáš Jirsa redakci CNN Prima NEWS. Bývalého elitního policistu Šlachtu popisuje zástupce horní komory jako asociála. „Pokud se nemýlím, ani jeden z nich není v Poslanecké sněmovně ani v Senátu, tak jak s nimi spolupracovat? V Evropském parlamentu? Když bude...


Severní Korea tvrdí, že otestovala balistickou raketu schopnou nést 4,5 tunovou hlavici

Severní Korea oznámila, že v pondělí úspěšně vyzkoušela novou balistickou raketu schopnou nést 4,5 tunovou super velkou hlavici, jak uvedla tamní tisková agentura KCNA v úterý.


Zástup ministran dál zaváří Okamurovi, Piráti ztrácí, Babiš loví z druhé ruky

Těsně po evropských volbách je už v zásadě jasné, že se i v české politice pomalu ustanovuje nový trend – voliči se nebojí ve větší míře sahat po alternativách ať už k vládním stranám, nebo opozici. V čele s přehledem zůstává hnutí ANO, dál ale výsledky rozdrobují drobnější subjekty, což oslabuje pětikoalici, a především hnutí SPD. Dostavuje se tak neklid na antisystémové a vlastenecké frontě, kde voličská podpora kolísá a fragmentace hlasů se...


Střelba na dálnici D35. Drsná hádka dvou mužů skončila krvavým zraněním

Policisté v pondělí řešili konflikt mezi dvěma muži poblíž dálnice D35 u obce Dolní Roveň. Podle policistů jeden muž při potyčce utrpěl střelné poranění, po druhém z nich následně pátrali, pak na sociální síti X oznámili jeho zadržení. "Kriminalisté nyní zjišťují bližší okolnosti potyčky. Další informace poskytneme, jakmile to situace dovolí," uvedli.


NASA ukázala hurikán Beryl z kosmu


„Šikana“ policisty na Slovensku. Lidé ho obklíčili, sráželi k zemi a vyhrožovali smrtí

Rozzuřený dav v obci na Slovensku doslova obklíčil policistu. Lidé do něj strkali, sráželi ho na zem a dokonce mu vyhrožovali smrtí. Policistovi tak nezbylo nic jiného, než tasit zbraň. Státní zástupce následně z útoku na veřejného činitele obžaloval jednoho z místních mužů, který byl při potyčce nejaktivnější.


Maďarský premiér Orbán přijel poprvé od začátku války do Kyjeva

Maďarský premiér Viktor Orbán přijel v úterý do Kyjeva na předem neohlášenou návštěvu Ukrajiny, během níž bude jednat s prezidentem Volodymyrem Zelenským. Informovala o tom agentura MTI s odvoláním na jeho mluvčího Bertalana Havasiho.


Slovenští novináři v závětří v Česku. Vyhání je rétorika i zákony Ficovy vlády

Česko by se brzy mohlo stát novou základnou pro část nezávislých slovenských médií. Vláda Roberta Fica zrušila veřejnoprávní telerozhlas v jeho dosavadní podobě a útočí i na část médií soukromých. Sousední Česká republika se proto jeví jako logický bezpečný přístav pro ty slovenské novináře, kteří by doma čelili problémům. Indicií, že k takovým mediálním přesunům dojde, přibývá.


Láska na kolonádě. Jiří Dvořák vyvedl tajemnou krásku. Po rozchodu s o 28 let mladší Slovenkou má herec nový objev

Jiří Dvořák patří mezi herce s osobitým charismatem a o zájemkyně nikdy neměl nouzi. V lásce se mu však nikdy příliš nedařilo. Před rokem oznámil rozchod se slovenskou herečkou a moderátorkou Martinou Zábranskou a od té doby se po boku dámy ve společnosti neobjevil. Jak ovšem zachytili fotografové eXtra.cz, zdá se, že sympatický herec teď už zase není k mání.


Nový stavební zákon je tu: Co se mění, jak je to s úřady, proč Bartoš uklidňuje

Nový stavební zákon od 1. července nabývá účinnosti pro všechny stavby. Ministerstvo pro místní rozvoj zároveň zpřístupnilo veřejnosti Portál stavebníka, nástroj digitalizace stavebního řízení. Šéf resortu a vicepremiér pro digitalizaci Ivan Bartoš (Piráti) se netají tím, že přechod bude náročný. Deník v otázkách a odpovědích shrnul to nejdůležitější.


Divoký začátek prázdnin v Evropě: Bouře zabíjely ve Švýcarsku i Francii, voda zaplavila města

Začátek prázdnin nezačal v některých evropských destinacích šťastně. Prudké bouře si ve Švýcarsku a ve Francii vyžádaly nejméně sedm mrtvých. Ve Francii zemřeli tři lidé, protože na jejich auto spadl strom. V Německu udeřilo přes noc více než sto tisíc blesků. Alpské země postihly rozsáhlé záplavy a sesuvy půdy.


Komentář | Situace na Krymu demonstruje neschopnost Rusů i Američanů chovat se jako zodpovědné velmoci

Situace na Krymském poloostrově jasně demonstruje, jak dvě světové mocnosti zatratily jakoukoli možnost situaci řešit, dokud byl čas. Stojí za tím neschopnost k jakémukoli jednání. Teď se musí Moskva a Washington popasovat s problémem, který si jejich lídři způsobili sami a postupem času ho ještě umocnili. Nenávist ale roste do nepřijatelných mezí a brzy nemusíme mluvit o diplomatických rozmíškách, ale otevřené válce.


Stigmata: záhada svatých ran

V křesťanství se stigmata označují jako tělesné rány, jizvy a bolesti na místech, která odpovídají ranám po ukřižování Ježíše Krista. Tyto zarážející rány se obvykle objevují na rukou, zápěstích a nohou a na levé straně těla. Vysoký podíl (možná více než 80 %) všech stigmatiků tvoří ženy. Navíc prvními a jedinými stigmatiky byli katolíci, kteří žili po velkém schizmatu v roce 1054 (přerušení společenství mezi katolickou církví a východní pravoslavnou církví). Stigmata, jež jsou často vyvracena jako podvod, mají přesto své věřící - od roku 1224, kdy byl zaznamenán první případ, bylo identifikováno přibližně 400 stigmatiků. Lékařská záhada, nebo zázrak? Klikněte na tuto galerii a zjistěte více o stigmatech a těch, kterých se zřejmě dotkl Kristus.


Rusko hlásí zničení pěti ukrajinských stíhaček zaparkovaných na letišti

Ruské ministerstvo obrany dnes uvedlo, že raketový útok na letiště v Myrhorodu v ukrajinské Poltavské oblasti zničil pět ukrajinských stíhaček Su-27 a dva další stroje poškodil. Podle něj rovněž ruská protivzdušná obrana v noci na dnešek zničila nad dvěma oblastmi a anektovaným ukrajinským poloostrovem Krymem 11 ukrajinských dronů. Letecký poplach byl v noci vyhlášen i na Ukrajině, která hlásí i raněné. Ukrajinské velení podle tisku upozornilo...


V Moskvě unesli italského manažera

Ruská policie zadržela čtyři osoby ve věku od 21 do 36 let jako podezřelé z únosu italského občana v centru Moskvy. Vyšetřovatelé se chystají požádat soud, aby na obviněné uvalil vazbu. S odvoláním na vyšetřovatele o tom dnes informovala agentura TASS.


Plán reakce vlády USA na scénáře útoků

Ne každý stát na světě má prostředky na plánování proti nepředvídatelným katastrofám, takže občané Spojených států mohou být vděční, že se o to jejich politici pokusili. Americká vláda zvažovala různé scénáře (známé jako národní plánovací scénáře), které mohou zničit obyvatelstvo země, od zemětřesení až po zvěrstva způsobená člověkem. Zajímá vás to? Projděte si tuto galerii a podívejte se, jaká by mohla být reakce vlády na různé katastrofy.


Jágrova Dominika v nesnázích. Promočená na kost čekala na odvoz, pomoci se dočkala od cizího muže

Jaromír Jágr (52) a Dominika Branišová (29) patří v Karlových Varech mezi nejsledovanější páry českého šoubyznysu. Redakci eXtra.cz neunikly momenty, které nastaly na nedělním večírku UniCredit Bank. Půvabná brunetka se totiž rozhodla, že za deštivého počasí opustí velkolepý mejdan a zamíří do hotelu se převléci.


Celebrity, které prodělaly mrtvici

Podle Světové zdravotnické organizace jsou mrtvice druhou nejčastější příčinou úmrtí a třetí nejčastější příčinou invalidity na světě, ale stále mají tendenci lidi překvapovat. Mnoho slavných osobností prodělalo mrtvici, ať už ischemickou, kdy se ucpe céva přivádějící krev do mozku, nebo hemoragickou, kdy oslabená céva praskne a krvácí do okolního mozku. Mozek nedokáže bez správného prokrvení dlouho přežít a následky mohou být dlouhodobé, ničivé a dokonce smrtelné. Přesto mnoho hvězd prodělalo mrtvici a přežilo. Zaujalo vás to? Klikněte na galerii a dozvíte se více.


Nizozemsko pošle Ukrajině první stíhačky F-16

Nizozemsko brzy dodá Ukrajině první z 24 slíbených stíhaček F-16, uvedla v pondělí odcházející nizozemská vláda.


Rasová segregace černochů skončila v USA před 60 lety

Hnutí za zrovnoprávnění černošského obyvatelstva ve Spojených státech se začalo ozývat hned po druhé světové válce, cesta k plnému zrovnoprávnění ale byla ještě dlouhá. Převratné události přinesla až polovina 60. let. Po období sílících demonstrací a nepokojů podepsal před 60 lety, 2. července 1964, prezident Lyndon Johnson zákon o občanských právech, který odstraňoval rasovou diskriminaci ve veřejných zařízeních, ve školách, restauracích či v...


NATO nasadilo do vzdušného prostoru Polska letadla AWACS

NATO nasadilo do vzdušného prostoru Polska letadla výstražného a řídícího systému (AWACS), aby monitorovala oblohu nad Ukrajinou. Uvedl to server UK Defence Journal.


„Stárnutí je těžké. Po čtyřicítce každý připomíná rozbombardované město“

Nejdřív mě přivítala Philomena, bostonská teriérka, nato se ozval ženský hlas: „Doufám, že vám nevadí psi.“ Teprve pak jsem uviděla Virginii Despentes, která mě zve do svého pařížského bytu. I kdyby mi psi vadili, dnes bych se ovládla. Virginie Despentes je přední literátka nejen francouzské umělecké scény. Její kniha Vernon Subutex se stala kultovní, prodalo se jí na milion a půl výtisků, na jejím základě vznikl seriál, komiks a divadelní hra....


V Chorvatsku zmizely seniorky z Česka. Jednu našli mrtvou, po druhé policie stále pátrá

Makarská riviéra v Chorvatsku je oblíbené dovolenkové místo mnoha Čechů. V poslední době se však tato oblast stala známou hlavně tím, že se tam ztratily hned dvě starší ženy z Česka. Zatímco šestasedmdesátiletou Marii B. bohužel našli mrtvou, po sedmdesátileté Svatavě stále záchranáři pátrají, jak píší chorvatská média.


Hnutí ANO založilo nové unijní uskupení


Platy českých učitelů jsou ve srovnání nízké. Dohnat zbytek EU by stálo miliardy

Učitelé mají před sebou dlouhé týdny letních prázdnin, problémy českého školství si ale žádnou dovolenou neberou. Od září, od začátku nového školního roku, budou školy čelit řadě změn ve financování a někde sníženým rozpočtům. Třaskavým tématem nadále zůstávají platy nepedagogických pracovníků i samotných učitelů. Požadavkům na jejich zvýšení dávají za pravdu i data. V mezinárodním srovnáním s jinými státy v Evropě je jejich výše nízká a podle...


Tragédie na Českolipsku. Seniora zřejmě usmrtilo převrácení koňského povozu na lesní cestě

Policie na Českolipsku prošetřuje od pondělního odpoledne úmrtí dvaasedmdesátiletého muže, případ zatím vede jako dopravní nehodu. Senior zemřel na lesní cestě nedaleko Dubé, pravděpodobně při převrácení koňského povozu. Informoval o tom regionální mluvčí policie Vojtěch Robovský.


Ukrajina tvrdí, že odrazila útoky u vesnic, jejichž dobytí oznámila Moskva

Ukrajinská armáda oznámila, že odrazila útoky u vesnic Novooleksandrivka a Spirne v Doněcké oblasti. Moskva přitom v neděli tvrdila, že tyto dvě vesnice dobyla. Fronta u východoukrajinského města Pokrovsk, včetně Novooleksandrivky, je nadále místem nejzuřivějších bojů. Jenom za uplynulý den tam Ukrajinci odrazili 42 útoků a odehrálo se dohromady 142 bitev, uvedla dnes ukrajinská armáda podle agentury Reuters. Ve válečných podmínkách nelze...


Našli jme tělo pohřešované Češky, uvedla horská služba Makarska

Chorvatští záchranáři v neděli po tři dny trvajícím pátrání našli tělo Češky, která byla pohřešována v okolí města Drvenik. Uvedla to horská služba ve městě Makarska.


Nový poplatek zdražil elektřinu. Platíme za datové centrum, které ještě nefunguje

První červencový den přinesl nový poplatek na faktuře za elektřinu, který je úzce spjat se sdílením energie schváleném v Lex OZE II. Každé odběrné místo...


Po konfliktu u Dolní Rovně je jeden muž postřelený, podezřelého policie zadržela

Dolní Roveň (Pardubicko) - Policie vyšetřuje dnešní konflikt mezi dvěma muži poblíž dálnice D35 u obce Dolní Roveň na Pardubicku. Jeden utrpěl střelné poranění, druhého po krátkém pátrání zadržela. Informaci o potyčce a zadržení podezřelého muže policie zveřejnila na síti X.


Trump požádal soud, aby odložil vynesení trestu v kauze plateb pornoherečce

New York - Bývalý americký prezident Donald Trump požádal newyorský soud, aby odložil vynesení výše trestu v jeho kauze s falšováním finančních záznamů kvůli platbám za mlčenlivost pornoherečce. Rozhodnutí o trestu by mělo padnout příští čtvrtek. Informovala o tom agentura AP s odkazem na dopis, který Trumpovi právníci zaslali soudci. Obhajoba se v dokumentu odvolává na pondělní rozhodnutí nejvyššího soudu o prezidentské imunitě, které by podle...


Slunce a vítr loni v EU vyrobily nejvíc elektřiny. Obnovitelné zdroje poprvé porazily fosilní paliva

Na jedné straně nárůst větrných a solárních elektráren a na straně druhé prudký pokles elektráren spalujících fosilní paliva zásadně proměnil energetický...


Sebevražda Romana z Parchovan má dohru. Obvinění čelí jeho náctiletá spolužačka

Případ sebevraždy deváťáka Romana v Parchovanech má dohru. Policie obvinila jeho spolužačku z trestného činu spoluúčasti, informuje TV JOJ. V extrémním případě jí hrozí až osm let vězení.


Policie nacvičovala ve Sněmovně zásah proti ozbrojenému útočníkovi

Praha - Zásah proti ozbrojenému útočníkovi v budově Poslanecké sněmovny byl tématem dnešního cvičení policie a dalších složek integrovaného záchranného systému. Policie nacvičovala zásah proti pachateli, který napadal lidi v budově. Nejprve měl nůž, v další fázi se zmocnil zbraně policisty, kterého zranil. U cvičení asistovala i pražská záchranná služba, která nacvičovala ošetřování zraněných. Jeden z útoků pachatele mohli zástupci médií...


Američan postřelil brokovnicí sedm sousedů z Guatemaly. Poté se sám zabil

Muž z amerického státu Nebraska, kterého sousedé popsali jako samotářského a náchylného ke sporům, o víkendu postřelil sedm svých sousedů, kteří se přistěhovali do Spojených států z Guatemaly. Po útoku se zabil, informovala dnes agentura AP. Vyšetřovatelé nevylučují, že 74letého střelce motivovala k jeho činu nenávist k jinému etniku.


Nejhorší incidenty válečné střelby mezi spojenci v historii

Válka je chaotická a nebezpečná záležitost. Všichni, kdo se zapojí do konfliktu, mohou očekávat, že ve jménu přežití budou svědky neuvěřitelných tragédií a hrůz, ale člověk by si myslel, že většina účastníků bojů se může spolehnout alespoň na své soukmenovce ve zbrani, ne? To bohužel není vždy pravda a případy střelby mezi přáteli jsou mnohem častější, než byste si mysleli. Zaujalo vás to? Pročtěte si nejznámější případy střelby mezi spojenci v historii.


Američtí vojáci v Evropě jsou na pozoru. Hrozí prý teroristický útok

O víkendu byly některé americké vojenské základny v Evropě uvedeny do zvýšené pohotovosti kvůli obavám z teroristických útoků, informovala televize CNN.


Nejodvážnější výstřihy z Varů. Provokují Makarenko, Krainová nebo Verešová

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech je v plném proudu, a kromě promítání filmů zde probíhá doslova jeden večírek za druhým. Ty zpravidla slavné ženy hojně využívají k tomu, aby se pochlubily nejen luxusními oděvy, ale i svými přednostmi. Jako vždy mezi sebou tak trochu soutěží zejména hloubkou dekoltů nebo tím, jak rafinovaně dokáží svá ňadra zakrýt.


Rusko za rok shodilo nejméně 38 klouzavých bomb na vlastní území, uvádí WP

Moskva - Rusko od loňského do letošního dubna shodilo omylem nejméně 38 klouzavých bomb na vlastní území v Belgorodské oblasti, která sousedí s Ukrajinou. Napsal to americký list The Washington Post s odkazem na ruský interní dokument, který zachytila ukrajinská rozvědka. Většina z leteckých pum nevybuchla. Na ruské území podle odborníků dopadly zřejmě kvůli chybným naváděcím systémům.


Už neplatí, že Babiš se nikdy neobrátí proti EU, uvedly Aktuality.sk k frakci

Bratislava - Bývalý český premiér Andrej Babiš se svým hnutím ANO byl ještě donedávna nejmírnějším politikem, co se týče rozbíjení Evropské unie. Jeho hnutí patřilo k těm liberálnějším. Předseda ANO se nyní od liberalismu odklonil nikoliv proto, že by mu přestal věřit. Zjistil ale, že být proti liberalismu mu může přinést hlasy voličů a jeho snahou je kanibalizovat hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury. Napsal to slovenský...


Berberské lvici Tamice je dnes deset let, v zoo porodila 13 lvíčat

Plzeň - Berberské lvici Tamice z plzeňské zoologické zahrady je dnes deset let. Tamika, kterou zoo přivezla v roce 2015 z Hannoveru, je asi nejúspěšnější lví matkou v téměř stoleté historii plzeňské zoo. V pěti vrzích přivedla na svět 13 mláďat. Dnešní oslavu si zpestřila porcí skopového masa a hrou s míčem se svými potomky. Zoo má aktuálně devět lvů berberských. V přírodním čtrnáctiarovém výběhu s vodním příkopem je jich sedm a dvě mladé lvice...


Surový útok v pražské restauraci: Cizinec napadl jednoho z hostů, nožem ho bodal do zad

Policisté zadrželi v neděli v noci cizince, který předtím po rozepři v restauraci v Praze 8 pobodal nožem jednoho z hostů. V tiskové zprávě to v pondělí uvedl mluvčí pražských policistů Richard Hrdina. Za ublížení na zdraví a za výtržnictví hrozí muži až tříleté vězení.


Rozzuřený dav na Slovensku obklíčil policistu


Babišova frakce jedná na všech frontách, velikost a vliv skupiny má v rukou Le Penová

Postup vyjednávání na pravicové části politického spektra v Evropském parlamentu připomíná v posledních týdnech tržiště. Ve fázi vzniku jsou totiž hned dvě nové frakce, které pro sebe chtějí urvat co největší část vlivu. A v obou těchto skupinách hrají svou roli české subjekty. Mluví se především o alianci Patrioti pro Evropu, jejich vznik spoluinicioval Andrej Babiš (ANO). Na tahu je nyní francouzské Národní sdružení Marine Le Penové.


Vražda ženy v Mohelnici: Pachatelem má být otec jejího syna, útočil nožem

Policie od nedělního večera vyšetřuje vraždu v Mohelnici na Šumpersku. V případu stíhají dvaačtyřicetiletého muže, který se doznal ke spáchání činu. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až 20 let za mřížemi.