AMERIčAN POSTřELIL BROKOVNICí SEDM SOUSEDů Z GUATEMALY. POTé SE SáM ZABIL

Muž z amerického státu Nebraska, kterého sousedé popsali jako samotářského a náchylného ke sporům, o víkendu postřelil sedm svých sousedů, kteří se přistěhovali do Spojených států z Guatemaly. Po útoku se zabil, informovala dnes agentura AP. Vyšetřovatelé nevylučují, že 74letého střelce motivovala k jeho činu nenávist k jinému etniku.

Incident otřásl městečkem Crete, které leží na jihovýchodě Nebrasky nedaleko státní metropole Lincoln. Skoro polovinu ze 7 000 obyvatel zde tvoří Hispánci, píše AP.

DÁLE ČTĚTE: Sněmovna schválila vytvoření komise ke střelbě na FF UK. Návrh ANO podpořila koalice

Všechny oběti střelby jsou členy stejné rodiny, jsou mezi nimi i čtyři děti od tří do deseti let. Jejich soused Billy Booth na ně ze svého domu začal střílet z brokovnice v pátek odpoledne, uvedla místní policie. Život postřelených není v ohrožení, na dvoře domu obětí v čase střelby bylo i několik dalších lidí.

Motiv násilného činu se vyšetřovatelé stále snaží určit, přičemž nevyloučili rasovou nesnášenlivost, uvedl šéf městské policie Gary Young. Také řekl, že rodina z Guatemaly si dříve na Bootha stěžovala, že jí adresoval vulgární gesto a vzkázal, aby „mluvili anglicky“ a vrátili se tam, odkud přišli.

Lokální list Omaha World-Herald informoval, že Booth se příliš o své okolí nezajímal, ovšem když se dostal do kontaktu se sousedy, opakovaně to končilo konflikty. Sousedé uvedli, že spory vedl i s obyvateli bílé pleti v ulici, kde bydlel. „Nenáviděl všechny, řekl o něm Dave Hansen, jehož dům je hned vedle Boothova.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Střelba na benzince u Pardubic: Policie dopadla podezřelého, předcházely tomu velké manévry

2024-07-01T20:22:19Z dg43tfdfdgfd