SEDM MRTVýCH PO STřETU VLAKU Z PRAHY S AUTOBUSEM NA SLOVENSKU. SVěDEK POPSAL TRAGéDII

Tragická bilance čtvrteční srážky vlaku vyjíždějícího z Prahy s autobusem na Slovensku se zvýšila na sedm zemřelých, uvedlo operační středisko slovenské záchranné služby. Nejméně pět dalších lidí utrpělo zranění. Nehoda se stala na železničním přejezdu nedaleko Nových Zámků. Lokomotivu zachvátily plameny, autobus skončil rozdělený na dvě poloviny. Tuzemské úřady nemají informaci, že by mezi oběťmi byli Češi. Generální ředitel Českých drah Michal Krapinec na sociální síti X uvedl, že strojvedoucí národního dopravce byl lehce zraněn. Ve vlaku cestovalo zhruba sto lidí.

Nehoda se stala krátce po 17:00 SELČ na přejezdu se závorami a světelnou signalizací, uvedla mluvčí úřadu spravujícího slovenskou železniční síť Vladimíra Bahýlová. Podle zatím neověřených informací jeden ze svědků pro TV JOJ uvedl, že se autobus nejdříve zastavil před spuštěnými závorami a blikajícím červeným světlem. Následně se však měly závory zvednout a autobus vjel do cesty projíždějícímu vlaku.

ČTĚTE TAKÉ: Bouře se prohnala Prahou. Zatopila podjezdy i trať u Čechova mostu, doprava hlásí problémy

Podle informací od záchranářů jsou cestující z vlaku v pořádku a byli evakuováni ze soupravy. „Náš strojvedoucí byl s lehkými popáleninami ošetřen na místě,“ napsal na sociální síti X šéf ČD Krapinec.

Podle záchranářů jsou na místě zranění a k nehodě podle Operačního střediska záchranné zdravotní služby Slovenské republiky dorazily kromě záchranářských vozů také dva vrtulníky.

Slovenský zpravodajský web tvnoviny.sk zveřejnil video, na němž vlak hoří, k nebi stoupá černý dým a cestující procházejí kolem kolejí. Lokomotiva se po nehodě ocitla v plamenech. Autobus skončil na dvě poloviny.

2024-06-27T16:38:22Z dg43tfdfdgfd