Trending:


VIDEO: Stačilo pár vteřin a ze zákazníka pražské kavárny se stala oběť. Kapsáři si všimli jeho kožené tašky, kde měl 60 tisíc


Prezidenti USA, kteří neměli druhé funkční období

Když Donald Trump v roce 2020 prohrál s Joem Bidenem, stal se prezidentem na jedno funkční období. Ačkoli se Trump uchází o druhé funkční období v roce 2024, není sám, kdo nedosáhl na opakované vítězství. V historii se o znovuzvolení ucházelo 10 prezidentů, kteří si druhé funkční období nedokázali zajistit. Dále zde bylo několik prezidentů, kteří o znovuzvolení nikdy neusilovali, včetně Jamese Polka, Jamese Buchanana a Rutherforda B. Hayese. Od George Bushe mladšího až po Donalda Trumpa, klikněte dále a seznamte se s vůdci národa, kteří byli zvoleni na jedno funkční období.


Putin odvolal Šojgua z funkce ministra obrany

Ruský prezident Vladimir Putin dekretem odvolal Nikolaje Patruševa z funkce tajemníka Rady bezpečnosti Ruské federace a na jeho místo jmenoval Sergeje Šojgua, který dosud působil jako ministr obrany. Za nového ministra obrany Putin navrhl jmenovat dosavadního vicepremiéra Andreje Belousova. Vyplývá to z návrhů, které šéf Kremlu zaslal horní komoře parlamentu - Radě federace, informuje Reuters.


Sasko požádalo Českou republiku o zintenzivnění spolupráce na hranicích

Petrovice (Ústecko) - Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) po setkání se svým saským protějškem Arminem Schusterem uvedl, že migrační situace je pod kontrolou. Sasko požádalo Českou republiku o zintenzivnění spolupráce na česko-německých hranicích. Důvodem kontrol na hranicích podle saského ministra není jen omezení migrace, ale také bezpečnost nebo hybridní válka, kterou vede Rusko. Řekl to novinářům v Petrovicích na Ústecku. Politici spolu...


Lavrov vzkazuje Západu: Pokud se chcete bít za Ukrajinu, Rusko je připraveno

Pokud se chtějí západní země bít na bojišti za Ukrajinu, Rusko je na to připraveno. Prohlásil to v pondělí ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov, informuje agentura Reuters.


Rozkrýváme změny v Rusku: Putin jmenoval ekonoma Bělousova ministrem obrany

Putin pověřil Sergeje Šojgua, aby řídil bezpečnostní radu, a jmenoval ekonoma, aby se postaral o ministerstvo obrany.


Kdo zemřel v Bílém domě?

Za více než 200 let historie v Bílém domě žily, pracovaly a navštívily ho tisíce lidí. Kolik z nich tam ale skutečně zemřelo? Je to překvapivě málo, ale jsou mezi nimi i prezidenti, první dámy a mnoho dalších. Nedávno, 4. května 2024, narazil do brány Bílého domu motorista a zemřel. Co však víme o těch, kteří zemřeli v oficiálním sídle POTUS ve Washingtonu? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se vše o lidech, kteří zemřeli v Bílém domě, a jejich příbězích.


Obalová revoluce


Kalousek se omlouvá za Pekarovou, chtěla konec Beka. Rakušan: Symptom složité situace v TOP 09

Vládní koaliční vody se evidentně rozhodla ještě více rozvířit šéfka Sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Ta řekla, že rošádou ve vládě – která se straně vůbec nepovedla – chtěla jít »topka« příkladem. A pronesla, že v kabinetu by měl skončit i ministr školství Mikuláš Bek (STAN). Za slova své předsedkyně se mu pak omlouval Miroslav Kalousek (TOP 09).


Ve Francii zapsali do vesnické školy čtyři ovce, aby splnili kvótu na počet žáků

Paříž - Ve Francii zapsali rodiče malých dětí ke studiu ve vesnické škole také čtyři ovce, aby splnili požadavek úřadů na minimální počet žáků. Chtěli tak vyjádřit svůj protest proti předpisům, kvůli nimž hrozí jejich škole uzavření, napsala dnes stanice BFM TV.


Počasí bude příští víkend deštivé. Hrozí i bouřky

Příští víkend bude v Česku deštivý. Podle předpovědi ČHMÚ.cz se mohou objevit i bouřky.


První slova Horvátha o nehodě, při níž zemřel Kellner: Všude byla krev, držel se za hrudník

Zpráva o smrti nejbohatšího Čecha Petra Kellnera (†56) přišla v roce 2021 jako blesk z čistého nebe. Vyšlo na povrch, že spolu s dalšími lidmi nepřežil havárii vrtulníku na Aljašce u ledovce Knik. Více než tři roky po nehodě nyní o hrozivé tragédii, při níž zemřelo pět osob, promluvil pro web Alaska’s News Source jediný přeživší David Horváth (51).


Kvůli suchu a větru hrozí od noci v části ČR nebezpečí vzniku požárů

Praha - Na většině území Čech a na západě Moravy hrozí od noci na úterý kvůli suchému a větrnému počasí zvýšené riziko vzniku a šíření požárů. Upozornění platí do noci na čtvrtek, není ale vyloučeno to, že bude prodlouženo. ČTK to sdělil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), který informace zveřejnil i na svém webu.


Korespondenční volba jako téma Partie


Ukrajina z pohraničí Charkovské oblasti evakuovala více než 4000 lidí

Z pohraničí Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny evakuovali více než 4000 lidí poté, co Rusové v pátek nečekaně spustili přeshraniční ofenzívu. Oznámil v neděli regionální gubernátor Oleh Synehubov, informuje agentura AFP.


Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy

Opulentní svatební hostinu rakousko-uherského korunního prince Rudolfa a jeho manželky Štěpánky podkreslovala jemná hudba Straussova valčíku Schleier und Krone (Závoj a koruna). Ani ta ale novomanželskému páru štěstí nepřinesla.


Zelenskyj: Ruská ofenzíva v Charkovské oblasti rozšiřuje frontovou linii. Nesmíme podlehnout

Ruská ofenzíva v Charkovské oblasti rozšiřuje frontovou linii na východě Ukrajiny. Uvedl to v neděli ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, který poukázal na probíhající boje ve více částech země. Informuje o tom agentura DPA.


Kontrarozvědka může vést AfD jako podezřelou z extremismu, rozhodl soud

Berlín - Německá civilní kontrarozvědka může vést celou pravicově populistickou stranu Alternativa pro Německo (AfD) jako podezřelou z krajně pravicových aktivit. Dnes o tom rozhodl vrchní správní soud ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, který tak potvrdil rozhodnutí soudu nižší instance. Rozsudek mimo jiné znamená, že kontrarozvědka může stranu a za určitých okolností i její představitele sledovat s pomocí zpravodajských postupů včetně...


Používáte veřejné Wi-Fi? Bankovnictví vůbec neotevírejte a s vyřizováním e-mailu raději také opatrně

Kavárny, obchodní centra, restaurace, čerpací stanice – tady všude už považujeme veřejně dostupný bezdrátový internet za samozřejmost, a také jej rádi využíváme. Připojení k veřejné Wi-Fi ale má svá rizika, proto je dobré je používat pouze k některým aktivitám – nebo se vybavit potřebnými nástroji. Souvisejicí články To nebere konce: další škodlivý kód pro Android má tisíce stažení – krade data, identity a slídí Co dělá váš iPhone, když jdete...


Hákový kříž za pět let. Srp a kladivo na beztrestné promenádě městem

KOMENTÁŘ. Byla to 6. května v Plzni velká sláva. Městem projížděl americký konvoj, lidi mávali, v čele tank Sherman, za ním desítky historických vozů, džípů, obrněných vozidel, dobových armádních náklaďáků. Na krátký okamžik, a jen pro zraky nemnoha, se z jednoho krytého vozu vynořila malá vlajka s nacistickou svastikou. Má to své důsledky. Vede to ale znovu i k otázce, jak


Bartošek uvažuje o žalobě na Okamuru za slova o Hitlerovi

Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL) uvažuje o podání žaloby v souvislosti s výroky, kterými byl minulý týden na sněmovní schůzi terčem ze strany předsedy SPD Tomia Okamury. Okamura na řečnickém pultíku Bartoška označil za "novodobého Hitlera".


Ukrajina připouští taktické úspěchy Rusů severu země, vyměnila velitele

Kyjev - Ruské jednotky mají v bojích o město Vovčansk na severu Charkovské oblasti taktické úspěchy, operační situace tam je složitá a dynamicky se mění. Dnes to k situaci na frontě v Charkovské oblasti, kde Rusové v pátek zahájili novou ofenzivu, uvedl generální štáb ukrajinské armády. Vedení ukrajinské armády také podle médií vyměnilo velitele odpovědného za tento region.


Pokračování případu pobodání v Chomutově


Šlechtovka konečně v novém hávu? Praha vypíše tendr na dokončení oprav za 175 milionů

Pražský magistrát vypíše zakázku na dokončení rekonstrukce Šlechtovy restaurace ve Stromovce. Náklady jsou předběžně odhadovány na zhruba 175,33 milionu korun a práce potrvají 13 měsíců. Vítěz tendru by měl být znám nejpozději do 24. února příštího roku. Vyplývá to z dokumentu, který v pondělí schválili pražští radní. Záměr musí ještě projednat a schválit zastupitelé. Při dostavbě vzniknou tři gastroprovozy, dělníci opraví kolonádu, altán či...


U Mexika je nejhlubší podmořská jáma. V temných vodách jsou skryté tunely

Nejhlubším mořským závrtem na světě je Taam Ja' u pobřeží Mexika. Nová měření odhalila, že hloubka jámy dosahuje více než čtyř set metrů. Stále to však není dno. Vědci také zjistili, že v hlubinách mohou být tunely vedoucí do oceánu i jedinečný rozmanitý mořský život. Proto plánují další výzkum pomocí robotů.


Polární záři jste ještě neprošvihli. Vidět může být až do úterního večera

Šanci na pozorování polární záře jste možná ještě neprošvihli, podle odborníků může být vidět až do úterního večera. Upozornili na to astronomové na sociální síti. Úkazu se pravidelně věnují také meteorologové.


Jedním z hlavních témat Fialova jednání v Itálii bude migrace

Praha - Premiér Petr Fiala (ODS) chce v Itálii s předsedkyní tamní vlády Giorgiou Meloniovou jednat mimo jiné o migraci. Zapotřebí je podle něj prosadit konkrétní návrhy, jako bezpečné zóny ve třetích zemích či strategická partnerství s klíčovými partnery, které Evropě mohou pomoci migraci řešit. Fiala to dnes řekl novinářům před odletem do Říma.


Pavel: Rusko bude pořád představovat hrozbu. Nespokojí se jen s částí Ukrajiny

Podle prezidenta Petra Pavla bude Rusko nadále představovat hrozbu a nelze očekávat, že se uspokojí pouze s částí Ukrajiny. Ve svém rozhovoru pro rakouský list Die Presse zdůraznil, že Evropa vstupuje do delšího období konfrontace s Ruskem, avšak tato konfrontace nemusí nutně mít vojenský charakter.


Ukrajinská armáda přiznala, že ruským silám se daří v postupu

Ukrajinská armáda v pondělí uznala, že ruské síly postupují ve své ofenzivě Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny. Uvedla to agentura DPA.


Porcelánka Thun 1794 definitivně zavřela závod v Klášterci

Porcelánka Thun 1794 a.s. uzavřela jeden ze svých závodů. Za uzavřením závodu v Klášterci nad Ohří stojí velký pokles zakázek z minulého roku a počátku letošního roku. Společnost zaregistrovala ztrátu tržeb ve výši sto milionů korun. Úbytek tržeb vyústilo ve ztráty, které činily desítky milionů korun. Firmu mají zachránit kladné výsledky hospodaření z minulosti.


Jako když váš štípne vosa: Upíří pavouk vzal Německo útokem a už se šíří i k nám – kde na něj lze narazit?

Jako když váš štípne vosa: Upíří pavouk vzal Německo útokem a už se šíří i k nám – kde na něj lze narazit. Znepokojivé šíření takzvaného „upířího“ pavouka, vědecky známého jako Zoropsis spinimana, vyvolává obavy v celém Německu a nyní se dostal i do České republiky.


Ohromující hinduistické chrámy, které musíte vidět, abyste uvěřili

Hinduismus je třetím nejrozšířenějším náboženstvím na světě a podle mnoha vědců je nejstarším náboženstvím na světě. Hinduistické náboženství je rozšířeno na indickém subkontinentu a v některých částech jihovýchodní Asie, kde se uctívá v chrámech různých stylů, barev a na různých místech. Prohlédněte si tuto galerii a podívejte se na některé z těchto úchvatných náboženských staveb.


Smrtelná nehoda uzavřela Pražský okruh


Herec Steve Buscemi byl napaden v New Yorku. Skončil v nemocnici

Herec Steve Buscemi je hospitalizován poté, co byl napaden v centru Manhattanu. Diagnostikovali mu otok obličeje a levého oka.


Případ Asunty Basterrové: Byla zázračné dítě, ve dvanácti ji rodiče zavraždili

V roce 2013 se nedaleko španělského města Santiago de Compostela našlo tělo zavražděné dvanáctileté Asunty Basterrové. Když za vraždu dívky policie zatkla její rodiče, všechny to šokovalo. Asunta byla nadané a poslušné dítě, její adoptivní matka i otec oblíbení lidé z vyšší třídy. Proč i jak konkrétně dceru zabili, je dodnes záhadou, byť vyšetřování ukázalo, že navenek dokonalá rodina měla svá temná tajemství.


Fiala neúprosně šije do Babiše. Hájí zájmy Orbána, táhne nás na Východ, zuří premiér a prozradil, kam utíká ze Sněmovny

Premiér Petr Fiala (ODS) je známý svým rezervovaným vystupováním. Přesto, když přijde na jeho politického protivníka Andreje Babiše, nejde pro ostrá slova daleko. "Ráno říká něco jiného než odpoledne, nemyslí na zájmy České republiky, hájí zájmy Viktora Orbána a posouvá nás na periferii Evropy," komentoval svého soupeře pro eXtra.cz na akci Spolu na grilu.


V indické poušti roste gigantická solární a větrná farma. Bude větší než Praha a 14× výkonnější než Temelín

Uprostřed solné pouště v západní Indii (mapa) má vyrůst gigantická větrná a solární farma, která bude s rozlohou 726 kilometrů čtverečních více než 1,5×...


Cermat nahrál do DiPSy opravené testy jednotné přijímací zkoušky na SŠ

Praha - V elektronickém systému podávání přihlášek na střední školy (DiPSy) jsou ode dneška k dispozici opravené testy jednotné přijímací zkoušky na střední školy. Na síti X to uvedlo ministerstvo školství a Radiožurnálu to řekl ředitel organizace Cermat, která je za přijímací řízení zodpovědná, Miroslav Krejčí. Podle něj se v prvním kole přijímacího řízení dostalo na školu přes 90 procent uchazečů. Oficiální výsledky Cermat zveřejní v systému...


Zeman: Fiala nedodržel slovo


Pozor na ztracenou občanku: Příběh Bronislava ukazuje, jaké problémy vás mohou po letech dostihnout

Ztráta dokladů může potkat každého. Přesto se tato nepříjemnost může vyvinout v mnohem větší průšvih. Své o tom ví pan Bronislav Tomek, který ačkoli celou záležitost ihned řešil s policií, po letech se dočkal nepříjemného překvapení v podobě dluhů na jeho jméno, které udělal podvodník.


ČR loni podle Černochové vydala na obranu 1,37% HDP, méně než se čekalo

Praha - Česko loni vydalo na obranu 1,37 procenta hrubého domácího produktu (HDP). České televizi to dnes řekla ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Výdaje tak dosáhly zhruba 101 miliard korun, přibližně o deset miliard korun méně, než se čekalo. NATO odhadovalo, že Česko loni vydalo na obranu 1,5 procenta HDP. Letos by se výdaje podle Černochové měly pohybovat okolo dvou procent HDP.


Průzkum: Hrozbami nebo násilím bylo k sexu donuceno 17 pct žen a pět pct mužů

Praha - Hrozbami nebo násilím bylo někdy v životě donuceno k sexu na 17 procent žen a pět procent mužů v ČR. Oběti v drtivé většině případů sexuální obtěžování a znásilnění nenahlašují na policii. Ukázal to nový komplexní průzkum odborníků z Národního ústavu duševního zdraví (NUDZ) o sexualitě českých obyvatel. Výzkumu se účastnilo 6669 respondentů, v případě přepočtu vzorku na tuzemskou populaci se data o donucení k sexu týkají 896.720 žen a...


Sever ukrajinské Charkovské oblasti je "téměř nepřetržitě" pod palbou

Sever ukrajinské Charkovské oblasti bezprostředně hraničící s Ruskem je "téměř nepřetržitě" pod palbou ze strany ruských sil. Řekl to v neděli gubernátor této oblasti Oleh Synehubov, informuje agentura AFP.


Top 15 měst pro digitální nomády v roce 2024

Práce na dálku se skutečně rozjela, hlavně díky pandemii COVID-19. Mnoho míst díky tomu vytvořilo skvělé zázemí pro digitální nomády, které často lákají na takové věci, jako jsou daňové úlevy nebo víza. Díky tomu do svých měst lákají stále nové lidi, kteří tam žijí a pracují na dálku. Ale o jaká místa tedy jde? V této galerii jsme na základě informací z Nomad Capitalist sestavili 15 nejlepších destinací pro digitální nomády.


Kamenná stodola se proměnila v dokonalý mini domek tak akorát pro dva

Jen půl hodiny cesty od irského Dublinu se nachází venkov, kterému kralují staleté kamenné stavby. Na dvoře jedné takové usedlosti majitel proměnil starou stodolu v dokonalé útočiště před hektickým světem.


Nejstarší město v Ománu s vlastní pevností

Nizwa, klenot Ománu, představuje fascinující spojení historie, kultury a moderního rozvoje, což ji činí jedním z nejzajímavějších měst na Arabském poloostrově. Toto město, které se nachází v regionu Ad Dakhiliyah, je známé svou bohatou historií a bylo kdysi hlavním městem Ománu v 6. a 7. století n. l. Dnes Nizwa přitahuje turisty svými impozantními památkami a tradiční ománskou pohostinností.


Podivná krádež ruských klasiků. Po invazi na Ukrajinu zmizely z Prahy vzácné knihy

Dvě knihy ukradli, další mají vytrhané stránky. Výtisky velikánů ruské literatury z 19. století někdo vynesl z pražské Národní knihovny.


Zeman šel se svou pravdou ven! Jak to bylo s Mynářovou abolicí?

Exprezident Miloš Zeman tvrdí, že současný premiér Petr Fiala (ODS) mu během jednání, které vedly ke jmenování jeho vlády po parlamentních volbách na podzim 2021, slíbil abolici pro tehdejšího hradního kancléře Vratislava Mynáře. Mynář se jí nedočkal a momentálně čelí obžalobě.


Pro zavedení spotřební daně na tichá vína je podle průzkumu 40 % Čechů

Praha - Necelých 40 procent Čechů je pro zavedení spotřební daně na tichá vína, podporovat lokální vinaře by chtěli dotacemi. S ponecháním nulové sazby spotřební daně na veškerá vína souhlasí 30 procent respondentů a čtvrtina uvedla, že vinaři podporu ze strany státu nepotřebují. Vyplývá to z průzkumu agentury Datank pro Unii výrobců a dovozců lihovin (UVDL), který se uskutečnil letos v dubnu.


Změny v trestním zákoníku: Neplatiči alimentů by už neměli končit ve vězení

Až o deset procent by se mohla snížit vězeňská populace, pokud projdou navrhované změny v trestním zákoníku. V současné době se ministerstvo spravedlnosti musí vypořádat s řadou připomínek, následně by zákoník měla projednat vláda. Jestliže změny projdou, budou se v Česku častěji ukládat alternativní tresty za činy, za které soudy dosud odsouzence posílaly do vězení. Třeba za neplacení alimentů. Některé činy by nebyly kriminalizovány vůbec.