FIALA NEúPROSNě šIJE DO BABIšE. HáJí ZáJMY ORBáNA, TáHNE NáS NA VýCHOD, ZUří PREMIéR A PROZRADIL, KAM UTíKá ZE SNěMOVNY

Premiér Petr Fiala (ODS) je známý svým rezervovaným vystupováním. Přesto, když přijde na jeho politického protivníka Andreje Babiše, nejde pro ostrá slova daleko. "Ráno říká něco jiného než odpoledne, nemyslí na zájmy České republiky, hájí zájmy Viktora Orbána a posouvá nás na periferii Evropy," komentoval svého soupeře pro eXtra.cz na akci Spolu na grilu.

Kampaň před evropskými vobami jde do finále, a tak politici nejdou pro ostrá slova daleko. Platí to i pro premiéra Petra Fialu (ODS), kterého redakce eXtra.cz zastihla na akci Spolu na grilu, kde pivo teklo proudem, jak zachytil náš fotograf.

Když přišla řeč na jeho předchůdce ve funkci a nyní zase opět vyzývatele Andreje Babiše, nedržel se Fiala zkrátka. "Ráno říká něco jiného než odpoledne, nemyslí na zájmy České repubiky, hájí zájmy Viktora Orbána a posouvá nás na periferii Evropy. My nabízíme nejlepší kandidátku. Máme tam kandidáty, kteří už v Evropě něco dokázali a dokážou hájit zájmy Česka," uvedl.

Fiala s krýglem v ruce, Pekarová po boku fešného manžela a pařmen Jurečka. Na grilovačce SPOLU teklo pivo proudem

Zároveň řekl, že sám se s nenávistnými reakcemi na svou osobu nesetkává. "Na těchto akcích se hodně setkávám s podporou, přicházejí lidé, aby nám vyjádřili podporu. Mladí, senioři, je to ve všech věkových kategoriích," popsal Fiala.

Petr Fiala: Ve fotbale fandím West Hamu

Rozhovor probíhal na akci spojené s grilováním, a tak přišla řeč i na tuto volnočasovou aktivitu. "Občas grilujeme s manželkou, máme rozdělenou práci, to je důležitá věc. Já rozdělám oheň, o který se starám, a Jana griluje to maso nebo zeleninu," řekl premiér.

Následně řekl, co dělá, když má čas relaxovat. "Když mám volný čas, to jsem nejradši na naší chalupě. Relaxace je pro mě třeba četba knih nebo něco podobného, ale také když mám možnost, rád se dívám na fotbal, u toho si dokážu odpočinout. Pravidelně sleduju anglickou ligu, což je nejlepší fotbal, jaký může člověk momentálně vidět," pokračoval Fiala.

Fiala je ukrajinský premiér, na Česko kašle, hlásá Babiš. Lidé ho označují za psychopata

Jakému fotbalovému týmu premiér fandí? "U mě se to trošku mění, hodně to závisí na tom, jaký fotbal hrají, kdo je trénuje a tak dále. Nejsem takový ten fanoušek, který se fixuje na jedno mužstvo. Ale v anglické lize mám rád Liverpool, uznávám i spoustu dalších a samozřejmě fandím tam, kde hrají čeští hráči, třeba West Hamu," řekl pro eXtra.cz.

Celý rozhovor s premiérem Petrem Fialou si můžete pustit v úvodním videu.

Související články

2024-05-12T03:28:40Z dg43tfdfdgfd