DETAILY HRůZNé NEHODY AUTOBUSU: PO SRážCE S VLAKEM ZůSTAL ROZTRžENý NAPůL, ZEMřELO 7 LIDí

K tragédii došlo ve čtvrtek u Nových Zámků na jihu Slovenska. Rychlík z Prahy, který mířil do Budapešti, se srazil s linkovým autobusem. Nehoda si vyžádala život sedmi lidí. Všechny oběti cestovaly v autobuse a nebyli mezi nimi čeští turisté, jak pro CNN Prima News uvedlo ministerstvo zahraničí.

Srážka vlaku EC 279 a autobusu společnosti Arriva na jihu Slovenska si vyžádala sedm mrtvých. „Podle informací od zasahujících posádek utrpělo zranění neslučitelná se životem na místě 7 lidí. Dalších 5 osob bylo zraněných a transportovaných do nemocnic,“ uvedli záchranáři na Facebooku.

Strašlivá nehoda vlaku z Prahy: Na Slovensku se srazil s autobusem, nejméně 5 mrtvých, mnoho zraněných

K incidentu došlo v Nových Zámcích kolem čtvrtečních pěti hodin odpoledne na přejezdu se závorami a světelnou signalizací. Podle informací webu CNN Prima News uvedl jeden ze svědků, že se autobus nejdříve zastavil před spuštěnými závorami a blikajícím červeným světlem. Posléze se však měly závory zvednout a autobus vjel do cesty, když zrovna přijížděl vlak.

Autobus byl napůl

Autobus zůstal po srážce roztržený napůl a lokomotiva vlaku hořela. Podle svědků nefungovala již dva dny signalizace na tomto úseku, a to kvůli středečním bouřkám. Celý incident se ale stále vyšetřuje.

Slovenský ministr dopravy Jozef Ráž dnes na tiskové konferenci uvedl, že za tragédií zřejmě stojí selhání lidského faktoru. Vlak totiž jel po koleji, po které vůbec jet neměl. „Nehodu způsobilo vícero faktorů. V první řadě to bylo počasí, které den předtím způsobilo záplavu a výluku jedné koleje na této trati,“ uvedl Ráž s tím, že kolej byla uzavřená. „Kolej byla vyloučena z provozu a vlak na ní neměl co dělat,“ dodal.

Zranění byli převezeni do nemocnic ve městech Galanta, Komárno, Nitra, Bratislava a Levice. Nemocnice v Nových Zámcích po středeční bouřce nefunguje. Mezi oběťmi nejsou podle českého ministerstva vnitra čeští občané.

Související články

2024-06-28T09:02:36Z dg43tfdfdgfd