MUž NEPřEžIL NOčNí KOUPáNí. PARTNERCE ZMIZEL POD HLADINOU KOšUTECKéHO JEZíRKA V PLZNI

Šestatřicetiletý muž utonul v noci na sobotu při koupání v Košuteckém jezírku na severním okraji Plzně. Případem se zabývají kriminalisté, kteří nařídili soudní pitvu, řekl policejní mluvčí Ondřej Hodan. Upozornil zároveň na zásady bezpečného chování v místech, kde se v létě koupe velké množství lidí.

„V sobotu okolo 23:00 jsme přijali oznámení od ženy, která postrádala svého partnera u Košuteckého jezírka v Plzni, kde se společně koupali. Na místo tedy byli povoláni potápěči ze zásahové jednotky, kteří muže ve spolupráci s dalšími složkami integrovaného záchranného systému našli zhruba po půl hodině, bohužel bez známek života na vodní hladině,“ uvedl Hodan.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie na Slovensku: V lomu se utopila mladá žena a dítě, nepomohl ani pes záchranář

Policie se letos v létě zaměřila v preventivní kampani právě na správné chování při rekreačním sportování. „Připomínáme, že by se děti neměly chodit koupat bez vědomí a souhlasu svých rodičů a samy. Nebezpečná je také neznalost vodní plochy, která se může stát osudnou i pro dospělého zdatného plavce, natož pro začátečníka. Před vstupem do vody by měl každý zvážit své plavecké schopnosti a každý neplavec by měl mít vždy odpovídající plavecké pomůcky,“ uvedl Hodan.

Košutecké jezírko u staré silnice na Karlovy Vary je zatopený bývalý lom. V místě starého lomu postavilo město v 30. letech minulého století park, za druhé světové války lom zatopila voda. Lidé ho využívají v létě ke koupání a v zimě k bruslení. Letos chce první městský obvod začít stavět u jezírka objekt pro dětskou skupinu se sportovním zaměřením. Součástí objektu pro skupinu s kapacitou 24 míst bude stavebně oddělené občerstvení a toalety pro veřejnost.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mladý potápěč utonul v lomu na Chrudimsku. Marný boj o jeho život trval desítky minut

2024-06-30T17:35:42Z dg43tfdfdgfd