Trending:


Záchranářská ulička


Hamás zvažuje izraelský návrh na příměří v Pásmu Gazy

Palestinské militantní hnutí Hamás v sobotu nad ránem prohlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí. Uvedla to agentura DPA.


Hyenismus v Ostravě pomohla rozkrýt analýza DNA. Policie dopadla zloděje medailí ze hřbitova

Policisté díky DNA vypátrali zloděje, který ukradl z náhrobního kamene ostravského policisty pamětní medaile. Dvaačtyřicetiletý muž stužky odhodil a medaile nosil jako přívěsky na klíčích. Za zločin mu hrozí dvouleté vězení.


Drsný konec hádky partnerů u Vyšehradu. Muž na svou přítelkyni vytáhl samopal a vystřelil

Dramatická událost se odehrála v noci na sobotu pod Vyšehradem. V jednom z bytů v této oblasti vypukla velká hádka mezi partnery a muž pak dokonce vytasil na svou přítelkyni samopal, ze kterého i vystřelil. Na místě následně zasahovala policie, jak informoval deník Blesk.


Změny počasí mají rozsáhlé dopady. Souvisí s migrací i chudobou

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.


Knihy staré až 1200 let! V Brně vystavují unikátní poklad ze středověku

Jedinečnou možnost poznat nejstarší písemnictví na Moravě mají návštěvníci Moravského zemského archivu (MZA) v Brně. Archiv vystavuje knihy, které vznikly před mnoha staletími a většinou je sepsali autoři ručně. Mnohé z nich veřejnost ještě nikdy neměla možnost vidět!


Hon na žraloka: V turistickém ráji útočil deset metrů od břehu. Plavci museli přišívat prsty

Britský turista utrpěl vážná zranění po útoku žraloka v karibském Tobagu. Podle informací místních úřadů se incident odehrál v pátek krátce po deváté hodině ráno v zátoce Courland, která se nachází na severním pobřeží ostrova. Žralok napadl 64letého muže přibližně deset metrů od břehu, přičemž mu způsobil závažná zranění na levé ruce, levé noze a v oblasti břicha, informuje BBC. Lékaři mu museli přišít prsty zpět. Úřady na žraloka vypsaly...


Eva Holubová přiznala výpadky paměti po traumatu. Může za to dopravní nehoda

Herečka Eva Holubová se stala svědkem dopravní nehody a popsala, že od té doby ji sužují výpadky paměti. Na sociálních sítích se rozpovídala o tom, co se přesně stalo...


Další případ policejní brutality v USA? Nemůžu dýchat, opakoval muž při zatýkání. Pak zemřel

Americká média v sobotu upozornila na zřejmě další případ policejní brutality ve Spojených státech. Policisté v Ohiu měli spoutat a tlačit k zemi 53letého Afroameričana, ačkoli opakovaně tvrdil, že nemůže dýchat. Později muž zemřel. Videozáznam celého zásahu ve čtvrtek zveřejnilo tamní policejní oddělení. Zahraniční média v souvislosti s tím připomněla čtyři roky starý případ George Floyda.


Pokuty za chybějící projektovou dokumentaci. Jaké sankce vám hrozí a jak se jim vyhnout?


V Ořechově si připomněli výsadek, který připravoval atentát na Heydricha

Ořechov (Jihlavsko) - Seskokem parašutistů dnes odpoledne vyvrcholila akce v Ořechově na Jihlavsku, která připomněla události z roku 1942. Tehdy vysadily britské letouny na okupovaném území posádku, jejíž členové se podíleli na přípravách atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha.


Politička kárá ukrajinské muže v Česku, že nebrání vlast. Její syn válčí dva roky u Chersonu

Během návštěvy České republiky ji pobouřilo, kolik například v Brně potkává ukrajinských mužů. Chlapů v plné síle, tedy zřejmě i bojeschopných. „Cítím negativní emoce, když vidím, jak se u vás Ukrajinci schovávají před válkou. Myslím, že by se měli vrátit domů a bránit vlast,“ vyčítá běžencům 52letá Alla Luckaová, regionální politička a ředitelka odboru energetiky na radnici v ukrajinském velkoměstě Mykolajiv u Černého moře. V minulých dnech...


Neuvěřitelná chyba porodní sestry. Holčičku zaměnila s chlapečkem, novopečená maminka se zhroutila

Porodnický personál v britském Dorsetu se dopustil extrémní chyby. Zaměstnanci nemocnice novopečené dvaadvacetileté mamince omylem zaměnili čerstvě narozenou dceru za chlapečka. Maminka to s hrůzou zjistila, až když miminko přebalovala. Informoval o tom web Metro.uk.


Maďarská strana dvouocasého psa si tropí žerty z politiků

Budapešť - Maďarská strana dvouocasého psa (MKKP) začínala jako satirické uskupení. Proslula zejména pouličním uměním, kterým upozorňuje na problémy v maďarských městech. Jejím asi nejznámějším kouskem je ale vystoupení před volbami v roce 2018, kdy její zástupce přišel do pořadu veřejnoprávní televize v převleku za kuře a na protest proti nerovným podmínkám v přístupu politických stran do médií odpovídal na dotazy moderátora pouze kvokáním. V...


Situace na frontě se pro ukrajinskou armádu zhoršuje, tvrdí její velitel

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.


Nápravné tábory ve Francii


Hasiči v Plzni prohledávají řeku Radbuzu. Z vody vytáhli muže, topit se měla i jeho kamarádka

Na Anglickém nábřeží a v okolí Wilsonova mostu v Plzni probíhají manévry záchranných složek integrovaného záchranného systému. Hasiči z řeky Radbuzy vytáhli jednoho muže, který jim tvrdil, že ve vodě tone jeho kamarádka. Informoval o tom web Krimi Plzeň. Muž byl pod vlivem drog a byl převezen do nemocnice.


Hororový útok žraloka. Predátor potrhal plavce pouhých pár metrů od pláže, oběť nejspíš přijde o končetiny

Svět šokoval další z hororových útoků žraloka. Čtyřiašedesátiletý Brit byl převezen na jednotku intenzivní péče poté, co ho napadl žralok bělavý na ostrově Tobago v Karibiku. Muž se přitom nacházel jen deset metrů od pobřeží. O útoku promluvili britští turisté na sociálních sítích.


Po Covidu ptačí chřipka u amerických krav: Měla by se Evropa bát?

Ptačí chřipka, také známá jako H5N1, vyvolává obavy ve Spojených státech. V posledních letech jsme zaznamenali její šíření po celém světě – u kuřat ve Velké Británii, lachtanů v Peru nebo tuleňů kaspických v Rusku. Tentokrát byla potvrzena u amerických krav a Světová zdravotnická organizace varovala, že existuje „obrovské znepokojení“ ohledně možnosti jejího přenosu na lidi.


Nejedlová: Kvůli politikům jako vy řešíme klima. Vrecionová vysvětlila teorii o třech nohách

Do situace, kdy musíme urgentně řešit klimatickou změnu, jsme se dostali kvůli politikům, jako jste vy, vyčetla v pořadu 360° na CNN Prima NEWS lídryně kandidátky Johanna Nejedlová (nestranice za Zelené) europoslankyni za ODS a kandidátce do Evropského parlamentu Veronice Vrecionové (SPOLU). Ta na to reagovala teorií o třech nohách Green Dealu.


Dvě zraněné děti, do akce musel i vrtulník. Nehoda se stala na Plzeňsku při předjíždění

Na Plzeňsku mezi obcemi Borovno a Míšov došlo v sobotu krátce po poledni k vážné dopravní nehodě. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, včetně vrtulníku. Zranění utrpěly dvě děti. Informoval o tom web Krimi Plzeň.


Skandály oslabená AfD zahájila kampaň před volbami do EP

Donaueschingen (Německo) - Skandály oslabená pravicově populistická strana Alternativa pro Německo (AfD) dnes zahájila kampaň před červnovými volbami do Evropského parlamentu (EP). Akce se kvůli špionážní aféře neúčastní lídr kandidátky Maximilian Krah. Informovala o tom agentura Reuters.


Zdeněk Podhůrský ukázal po letech všechny tři děti: Z jednoho syna je rebel, z druhého elegán a dcera šla nakrátko

Zdeněk Podhůrský nedávno oslavil 65. narozeniny, na kterých nechyběly jeho tři dospělé děti. Herec si své soukromí pečlivě střeží a své potomky naposledy ukázal, když byli ještě malí či teenageři. Na večírku byli jak synové Adam a David, tak i jeho půvabná dcera Marie. Fotky poskytl portál Herminapress.


Komentář | ANO lže, jako když Rudé právo tiskne. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka....


VIDEO: Ukrajinci zaútočili v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.


Peskov: Kyjev a Kreml se před dvěma lety dohodli na mírové smlouvě, pak ji Ukrajina zrušila

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.


V pražské Bubenči hořel byt. Záchranáři ošetřili 9 lidí, zasahoval speciální vůz Fénix

Hasiči, záchranáři i policisté vyjížděli v sobotu večer do pražské Bubenče k požáru bytu. Podle informací pražských hasičů byly ohněm zasažené dvě místnosti. Záchranáři měli v péči devět osob, z nichž dvě utrpěly zranění. Na místě zasahoval i speciální vůz Fénix.


Mráz měl negativní vliv také na lesy, buky, duby i jedle částečně pomrzly

Ohrazenice (Příbram)/Strašice (Plzeňský) - Mráz, který zasáhl Česko v minulých dnech, bude mít kromě ovocných stromů a révy vinné negativní vliv také na lesy. Čerstvě rašící pupeny buků, dubů i jedlí, tedy citlivějších dřevin, jsou spálené, řekl dnes ČTK Petr Macháček z hořovické divize Vojenských lesů a statků ČR (VLS). Vinou mrazů také nebude výrazný semenný rok, jak lesáci předpokládali, málo ploch se přirozeně obnoví. Na masivní semenné roky...


Není pravděpodobné, že Putin nařídil vraždu Navalného, tvrdí tajné služby

Podle amerických zpravodajských služeb není pravděpodobné, že prezident Ruska Vladimir Putin osobně nařídil útok na opozičního vůdce Alexeje Navalného. Uvedl to deník The Wall Street Journal (WSJ).


Herec Ondřej Malý ukázal malého syna. Blonďatý andílek podobu s Kociánovou nezapře

Herec Ondřej Malý (58) s rodinou se zrakům veřejnosti spíše vyhýbá. Vídat ho tak můžeme primárně ve filmech a seriálech, v poslední době například v minisérii Banáni, v Agrometalu nebo v Bodyguardech. V dubnu se však herec ukázal ve společnosti i s malým synem Jakubem, který se na první pohled podobá své matce, herečce Kristýně Kociánové (39).


Finský poslanec střílel opilý před nočním klubem. Policie ho zadržela

Poslanec finského parlamentu z krajně pravicové strany je podezřelý ze střelby před nočním klubem v hlavním městě Helsinky, informuje agentura AFP.


Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.


V rámci EU bude jednodušší vymáhat pokuty za přestupky udělané v jiném státě

Pirátům silnic brzy odzvoní hrana, za vážné dopravní přestupky budou brzy snadněji dohledatelní po celém území EU. Trest za přestupek tak nemine žádného z neukázněných řidičů, spolupráce mezi členskými státy by měla díky novým pravidlům začít daleko lépe fungovat.


První svého druhu: plovoucí solární elektrárna s okamžitým využitím

V německém Gilchingu na západním okraji Mnichova se rozjíždí ambiciózní projekt, který má podobu netradičního plovoucího fotovoltaického systému. Vertikální orientace modulů by měla zajistit, že nebude pokryta příliš velká vodní plocha. Souvisejicí články Temu není jediný problém: Evropská unie chce „sejmout“ čínský e-shop Shein Prohlížeč Chrome získá praktickou funkci: bude se vám líbit Volali jste někdy na 1188? Buďte obezřetní, účtuje si...


Máte elektrokoloběžku? Od dubna vás může čekat nepříjemná srážka s policií

V rámci nového zákona dle eurounijní směrnice (EU 2021/2118) musí všichni majitelé elektrokoloběžek opatřit svůj dopravní prostředek řádnou registrační značkou a povinným ručením. Zákon již vešel v platnost a v případě jeho nedodržení hrozí pokuta až do výše 50 tisíc korun. Souvisejicí články První svého druhu: plovoucí solární elektrárna s okamžitým využitím Temu není jediný problém: Evropská unie chce „sejmout“ čínský e-shop Shein Prohlížeč...


Chemička Precheza z Agrofertu dostala za únik oxidu siřičitého novou pokutu

Přerovská chemička Precheza dostala za únik oxidu siřičitého do ovzduší v říjnu 2014 od České inspekce životního prostředí (ČIŽP) novou pokutu. Uvedl to server Seznam Zprávy. Podle jeho informací má Precheza zaplatit půl milionu korun. Firma se může odvolat, případ by pak řešilo ministerstvo životního prostředí (MŽP).


Dopady změn počasí jsou stále ničivější. Prohlubují konflikty, ničí lidem životy, varuje UNHCR

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.


Hamás vyjednává s Izraelem


Věci, kterým neuvěříte, že byly ve školách zakázány

Všichni chceme, aby naše děti byly ve škole v bezpečí a spokojené, a školy jistě také chtějí pro naše děti to nejlepší. Někdy však tyto školy mohou zajít až příliš daleko, pokud jde o politiku. Dokonce tak daleko, že nakonec zakazují zdánlivě nevinné věci. I když se zdá, že některé z těchto zákazů mají opodstatněné důvody, všechny jsou dost neobvyklé! Zajímá vás, jaké šílené věci byly ve školách zakázány? Pak klikněte na!


Fez: Symbolický klobouk, který skrývá bohatou kulturu

Ve světě módy a klobouků má Fez zvláštní místo. Jeho výrazná silueta a symbolický význam učinily z této pokrývky hlavy ikonu, která přetrvává přes desetiletí až staletí. Ale co skrývá tato exotická čepice? Příběh Fezu je hluboce zakořeněn v historii a kultuře, která se táhne od severní Afriky po Střední východ.


Socha svobody v Praze, Sfinga na moravské dědině. AI ukázala podobu slavných děl po Česku

Poslední dubnovou sobotu probíhá po celém světě Mezinárodní den sochařství (International Sculpture Day). Jeho organizátoři si kladou za cíl zvýšit povědomí o tomto oboru a ocenit přínos umění v rozvoji veřejných prostor. V Česku je pak největším propagátorem instalací na veřejnosti celoroční projekt Sculpture Line, který letos v červnu zahájí svůj 10. ročník. Právě u příležitosti Mezinárodního dne sochařství se tým Sculpture Line pro pobavení a...


Rusko útočilo na ukrajinské plynárny. Jsou důležité pro dodávky do EU, přiznal Zelenskyj

Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská zařízení, která jsou důležitá pro dodávky do Evropské unie. Podle agentury Reuters to uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.


Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.


VIDEO: Nepovedený úklid min. Rus se rozletěl na kusy, jeho kolega máchal rukama


Rus se snažil odpálkovat drona lopatou, oba vybuchli


Měla jít do vězení, teď „neslušnou“ influencerku v Iráku zavraždili. Útočníka zachytily kamery

Neznámý útočník zastřelil v pátek v iráckém Bagdádu populární influencerku Om Fahadovou. Záběry z útoku se šíří po sociálních sítích. Irácké ministerstvo vnitra uvedlo, že zřídilo specializovaný tým, který má okolnosti útoku vyšetřit. Informují o tom weby BBC a Daily Mail. Fahadovou sledovaly na sociální síti TikTok desetitisíce lidí.


Výstava automobilových veteránů připomněla výročí Jawy a Zbrojovky

Praha - Výstava automobilových veteránů v pražské Hostivaři připomněla výročí 90 let Jawy a 100 let Zbrojovky. Podle ředitele akce Automobilové klenoty Jiřího Martinky lidé často ani nevědí, že tyto firmy vyráběly i auta. Nejstarší předváděný vůz byl Autocar z roku 1902, nejmladším Porsche z roku 1989. Speciální cenu si odnesl majitel černého kabrioletu Mercedez-Benz z roku 1929.


Znáte varovné příznaky mrtvice?

Věděli jste, že mrtvice je druhou nejčastější příčinou úmrtí na světě? Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) jsou také třetí nejčastější příčinou invalidity. Navzdory tomu, jak jsou časté, je stále náročné odlišit příznaky mrtvice od příznaků jiných onemocnění. Jste připraveni naučit se rozpoznat mrtvici? Pak si prolistujte tento seznam varovných příznaků, které musíte znát. Může vám to zachránit život.


Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště v rámci rozsáhlého útoku, který Kyjev podnikl v noci na sobotu, uvedl podle AFP zdroj z prostředí tamního resortu obrany.


Agáta rozzuřila své fanynky. S Rózou po horečce vyrazila ven. Kritikům poslala jasný vzkaz

Poté, co Agáta Hanychová zrušila dohodu o střídavé péči o Rozárku a rozzuřila tak Jaromíra Soukupa, naštvala i některé své "holčičky". Když totiž přišla řada na Jaromíra, který měl hlídat svou dcerku, influencerka mu odmítla roční děťátko předat, což odůvodnila horečkami. Jenže dnes na své sociální sítě sdílela, jak s malou pobíhá venku, což vadí některým jejím fanouškům.