VáLKA NA UKRAJINě ONLINE: POPRVé OD BřEZNA 2023 SPOLU TELEFONICKY MLUVILI MINISTřI OBRANY USA A RUSKA

Americký ministr obrany Lloyd Austin po telefonu hovořil se svým ruským protějškem Andrejem Belousovem. Informoval o tom mluvčí Pentagonu Patrick Ryder. Šlo o první rozhovor šéfů resortů obrany obou zemí od loňského března a iniciativa vzešla z Austinovy strany. Konflikt na Ukrajině sledujeme v ONLINE přenosu níže:

Válka na Ukrajině aktuálně | ONLINE novinky z ruské invaze | e15.cz>

Válka na Ukrajině ONLINE: Poprvé od března 2023 spolu telefonicky mluvili ministři obrany USA a Ruska

>

Ukrajinský parlament schválil nový zákon o mobilizaci. Zdroj: Reuters

>
>
>
>
>
58
Fotogalerie

Americký ministr obrany Lloyd Austin po telefonu hovořil se svým ruským protějškem Andrejem Belousovem. Informoval o tom mluvčí Pentagonu Patrick Ryder. Šlo o první rozhovor šéfů resortů obrany obou zemí od loňského března a iniciativa vzešla z Austinovy strany.

Konflikt na Ukrajině sledujeme v ONLINE přenosu níže:

Důležité události posledního dne:

  • Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj jmenoval generála Andrije Hnatova velitelem spojených ozbrojených sil. V této funkci nahradil generála Jurije Sodola, kritizovaného za výkony na bojišti na východě Ukrajiny.
  • Evropská unie potvrdila 1,4 miliardy eur (zhruba 34,9 miliardy korun) z výnosů ruských aktiv zmrazených v Evropě pro Ukrajinu, uvedl šéf unijní diplomacie Josep Borrell. První část peněz Kyjev dostane příští týden. 
  • Česko a Argentina podporují prezidenta Zelenského v boji proti brutální agresi Ruska, stejně tak právo Izraele bránit se proti terorismu,“ prohlásil během své návštěvy v Praze argentinský prezident Javier Milei.

Výcvik ukrajinských vojáků na letouny F-16 v Dánsku

Výcvik ukrajinských vojáků na letouny F-16 v Dánsku • X/Belgian Defence

Kde se aktuálně na Ukrajině bojuje?

Více: Válka na Ukrajině v mapách a datech >>>

>

2022-02-14T12:08:13Z dg43tfdfdgfd