RUSKO úDAJNě SESTřELILO SKORO 90 UKRAJINSKýCH DRONů. UKRAJINA 14 RUSKýCH RAKET

V noci na pátek sestřelila ruská protivzdušná obrana 87 dronů, z toho 70 nad Rostovskou oblastí, kde sídlí velení vojenské operace na Ukrajině. Ukrajinská armáda uvedla, že v noci na pátek sestřelila sedm ze 14 raket a všech 17 dronů, kterými útočilo Rusko. Uvedl to server BBC.

Šest dronů bylo zneškodněno v oblasti Voroněž, šest nad Kurskem, dva nad Belgorodem a Volgogradem, a jeden nad Krymem, jak upřesnilo ruské ministerstvo obrany.

Gubernátor Rostovské oblasti Vasilij Golubev uvedl, že útoky způsobily výpadky elektrického proudu v několika částech oblasti, ale nebyly hlášeny žádné oběti.

Gubernátor Voroněžské oblasti Alexandr Gusev oznámil, že padající trosky lehce poškodily palivový zásobník v oblasti, která hraničí s Ukrajinou.

Ukrajinská protivzdušná obrana zničila sedm z deseti řízených střel Ch-101/Ch-555, jak uvedla ukrajinská armáda. Dodala, že Rusko útočilo také třemi balistickými raketami Iskander-M a jednou hypersonickou střelou Kinžal.

Ukrajinská armáda sestřelila cíle v sedmi regionech. V Záporožské oblasti raketa zasáhla otevřené prostranství, informoval tamní gubernátor Ivan Fedorov. Bezprostředně nebyly hlášeny žádné škody ani oběti.

Pět dronů bylo zneškodněno ukrajinskou protivzdušnou obranou nad Dněpropetrovskou oblastí, přičemž místní úřady nehlásily žádné škody. 

Související články

2024-06-14T09:45:28Z dg43tfdfdgfd