WINDOWS 10 BUDOU VíCE DOPORUčOVAT, ABYSTE MíSTO LOKáLNíHO POUžíVALI ONLINE účET MICROSOFTU

Jak ukazuje testovací verze servisní aktualizace, tak Windows 10 vás pobídnou k tomu, abyste se přihlašovali k účtu Microsoftu, pokud tak nečiníte...

Jak ukazuje testovací verze servisní aktualizace, tak Windows 10 vás pobídnou k tomu, abyste se přihlašovali k účtu Microsoftu, pokud tak nečiníte a používáte klasický lokální uživatelský účet. Změnu přináší aktualizace KB5036979, která revizní číslo sestavení upravuje na 19045.4353.

Přihlašování k Windows prostřednictvím online účtu Microsoft byla od Windows 8 volitelná možnost. Přihlášení přináší výhody jako synchronizace aspoň části nastavení operačního systému a je úplně běžné na mobilních platformách.

Přihlašování k účtu Microsoft začaly vynucovat Windows 11 Home a od verze 22H2 se to týká rovněž edice Pro. Týká se to prvotního nastavení, během něhož počítač musí být připojený k internetu, následně už lokální účty přidávat můžete.

Výzva k přihlášení k účtu Microsoft se zobrazuje formou informačního pruhu na domovské obrazovce Nastavení. Pokud chcete, lištu křížkem skryjete. Distribuce je řízená. Ani nám se po instalaci aktualizace neukázala. Výzvu podle leakera @thebookisclosed můžete popíchnout aktivací funkce č. 42563876 nástrojem Vivetool. Ani po aktivaci se mi pruh neukázal, možná k tomu dojde s prodlevou.

Vyzývání k používání účtu Microsoft na každý pád není novinkou. Windows 10 vás k přihlášení vybízí hned během prvotního nastavení. Při používání počítače si i prostřednictvím ikony poblíž hodin všimnete vykřičníku ve žlutém trojúhelníku – nepřihlášení k online účtu nepovažuje za rozumné ani Zabezpečení Windows. Zprávu nicméně můžete zavřít a pak už nebezpečí indikováno není.

Microsoft v popisu změn v aktualizaci o informačním pruhu detailně nepíše, pouze vágně informuje o postupném zavedení oznámení spojených s účtem Microsoft do Nastavení. Zato podobně obecně tvrdí, že oznámení zavede také do nabídky Start.

Dostupnost

Aktualizace KB5036979 je dostupná v kanále Release Preview v programu Windows Insider. Předpokládám, že do konce měsíce bude dostupná všem jako volitelná aktualizace a na všechny počítače bude jejích obsah automatizovaně distribuován od května. Vycházím z dosavadní praxe, Microsoft své plány nekomentuje.

Zdroje: Albacore ☁️ / X | Windows Insider Blog

Přečtěte si také:

2024-04-29T15:58:18Z dg43tfdfdgfd