ŠíLENSTVí V BULHARSKU: LARS MITTANK MěL STRACH O VLASTNí žIVOT. Z LETIšTě UTEKL DO LESA, OD Té DOBY HO NIKDO NEVIDěL

Začalo to jako obyčejná dovolená a skončilo to noční můrou, která přetrvává dodnes. Osmadvacetiletý Berlíňan Lars Mittank se se svými přáteli vydal v roce 2014 do Bulharska. Domů se už ale nikdy nevrátil.

O několik let později byl nazván "nejslavnější pohřešovanou osobou na YouTube". Na internetu se totiž objevilo video z letiště, kde byl viděn naposledy. Tyto záběry zhlédly miliony lidí. Přesto se ho nepodařilo najít.

Záhadné zmizení Joea Pichlera: Dětská hvězda filmu Beethoven se vypařila jako pára nad hrncem

Rvačka v baru

Lars Joachim Mittank se narodil 9. února 1987 v Berlíně. V osmadvaceti letech se se svými bývalými spolužáky vydal do bulharské Varny. Tam se skupinka ubytovala v letovisku Zlaté písky na pobřeží Černého moře.

Jednoho večera se Lars zapletl do barové rvačky. Svár se týkal toho, který fotbalový klub je lepší. Mittank poté odešel pryč dříve a ke svým přátelům se vrátil až druhý den ráno. Prý ho někdo napadl a zbil. Byli to ti stejní  chuligání, se kterými se nepohodl v baru. Jiní lidé tvrdí, že si oni muži na tuto akci najali někoho jiného. Ať už to bylo jakkoli, Lars měl po útoku zraněnou čelist a prasklý ušní bubínek. Ošetřující lékař mu pak naordinoval antibiotika a klid.

Zmizení Andrewa Gosdena: Měl hodné rodiče a skvělé vyhlídky do budoucnosti. Přesto odjel do Londýna a už se nikdy nevrátil

Nechci tady zemřít

Larsovi přátelé se nabídli, že počkají, až se uzdraví a poté poletí spolu. On to odmítl. Řekl, že poletí později. Nato se ubytoval v hotelu poblíž letiště, kde se začal velmi podivně chovat. Bezpečnostní kamery ho zachytily, jak se schovává ve výtahu a o půlnoci opouští budovu, aby se o několik hodin později vrátil. Zavolal také své matce, že se ho tam snaží okrást a zavraždit. Poslal jí také sms, kde se ptal na své léky a jak zablokovat platební kartu.

Na počátku července se nechal vyšetřit letištním lékařem. Potvrdil mu, že může odletět. Ten se ale na to vůbec necítil, právě naopak. Letiště tehdy procházelo rekonstrukcí, jeden dělník tak slyšel, jak Lars říká, že se odtud musí dostat, že tady nechce zemřít. Poté upustil všechny své věci na podlahu, vyběhl ven, kde přelezl plot a zmizel v lese. Od té doby ho už nikdo nikdy nespatřil.

Lars Mittank: Hádanka s chybějícími dílky

Podle Dr. Todda Grandea, certifikovaného poradce v oblasti duševního zdraví, který na svém YouTube kanále informoval o Larsově zmizení, netrpěl Mittank v minulosti žádnou duševní chorobou. Jedna z populárních teorií praví, že jen hledal záminku, jak začít nový život. To ale Grande odmítá. S rodinou i přáteli byl zadobře. Na letišti navíc nechal peněženku, pas i telefon.

Jiná teorie tvrdí, že byl zapojen do nelegální činnosti, o které jeho blízcí nevěděli. Kupříkladu obchodu s drogami. Anebo ho zavraždili oni muži z baru? Grande také přispěl s jednou možností, třeba antibiotikum, které mu lékař předepsal, mohlo, v kombinaci s jinou látkou, vyvolat psychotickou epizodu. To ale stále nevysvětluje, proč utekl a proč nebylo nalezeno jeho tělo. Podaří se někdy jeho matce, která neúnavně pokračuje v pátrání, zjistit pravdu?

Zápletka jako ze špatné detektivky: Zmizení Zebba Quinna doprovázelo opuštěné auto, vzkaz napsaný rtěnkou a štěně labradora

Zdroje informací:Wikipedia.org: Disappearance of Lars MittankAllthatsinteresting.com: What Happened To Lars Mittank, The German Tourist Who Vanished Near A Bulgarian Airport?

Související články

2024-06-27T14:18:04Z dg43tfdfdgfd