ÚčASTNíK POřADU “ANTIQUES ROADSHOW” BYL šOKOVáN, KDYž ZJISTIL HODNOTU STARéHO RODINNéHO OBRAZU

Úryvek z epizody pořadu “Antiques Roadshow” se stal virálním na sociálních sítích poté, co jeden z účastníků pořadu zjistil skutečnou hodnotu rodinného obrazu. Epizoda se odehrávala v Texasu a byla vysílána v roce 2012.

+ Policie obdržela oznámení o ‘muži s nožem’ a našla fanouška Harryho Pottera s hůlkou

Účastník měl rámeček zobrazující muže vedle kyblíku. Řekl, že jeho prarodiče obraz koupili v roce 1930 a od té doby byl zapomenut rodinou.

Hodnotitelka Colleene Fesko překvapila majitele rámečku tím, že odhalila, že se jedná o olejomalbu mexického malíře Diega Riverry, narozeného v roce 1886. Rivera namaloval obraz v roce 1904, který byl od roku 1930 považován za ztracený podle záznamů z Ciudad de México. Dílo se jmenuje “El Albañil”.

“Obraz je od velmi důležitého umělce a je to velmi krásné a důležité dílo. Přiřadila bych odhad prodeje na položku mezi 800 000 a 1 milionem dolarů,” prozradila Colleene Fesko majiteli rámečku.

“El Albañil” byl znovuobjeven v roce 1996, když ho farmář předal do péče kurátora Muzea umění v San Antoniu. Kurátor informoval, že dílo je falešné, ale později bylo zjištěno, že se jedná o legitimní obraz Diega Riverry.

“El Albañil” byl půjčen Muzeu umění v San Antoniu a Centru Nelsona A. Rockefellera pro latinskoamerické umění v roce 1998. Nejnovější odhady odhadují hodnotu díla mezi 1,2 a 2,2 miliony dolarů. “El Albañil” je k vidění v Muzeu umění v San Antoniu, kde je již mnoho let vystavován.

Tento obsah byl vytvořen s pomocí umělé inteligence.

2024-05-09T14:54:42Z dg43tfdfdgfd