Trending:


Napětí v Barceloně roste: Místní zaútočili na turisty! Vytáhli na ně pistolky s vodou a transparenty

Nespokojenost s vlivem turismu na oblíbená města návětšvníků sílí v Chorvatsku i Španělsku. Kvůli zhoršující se situaci se v Barceloně sešli demonstranti. Rozzlobení protestující postříkali turisty vodními pistolemi a vyzývali je k odchodu.


Velkofilm Vlny: Jiří Mádl vstupuje do první ligy evropské filmařiny

Velkofilm Vlny o téměř neznámé části historie invaze v srpnu roku 1968 připravoval režisér a herec Jiří Mádl intenzivně poslední čtyři roky: dnes ve 14:00 jej ve Varech ve Velkém sále uvedl ve světové premiéře. „Vlnami Jiří Mádl vstupuje do první ligy evropské filmařiny. Způsob, jakým se mu daří kombinovat linku intimní s linkou společenskou, je fascinující,“ řekl před uvedením umělecký ředitel festivalu Karel Och. Početná, 27členná delegace k...


Spolupráce ODS s „Dieselem a Fízlem“? S asociálem Šlachtou těžko, říká ostře senátor Jirsa

Šéf Přísahy Robert Šlachta stál za státním převratem a přivedl předsedu hnutí ANO Andreje Babiše k moci. Spolupráci ODS s „Dieselem a Fízlem“ si nedokážu představit, řekl senátor za ODS Tomáš Jirsa redakci CNN Prima NEWS. Bývalého elitního policistu Šlachtu popisuje zástupce horní komory jako asociála. „Pokud se nemýlím, ani jeden z nich není v Poslanecké sněmovně ani v Senátu, tak jak s nimi spolupracovat? V Evropském parlamentu? Když bude...


Porážka Le Penové může být zárodkem jejího prezidentského vítězství za tři roky

V uplynulém týdnu se zdálo, že Marine Le Penová se konečně dočká úspěchu, po kterém marně prahnul už její otec Jean-Marie Le Pen. Rodinné politické ambice ale nakonec jako vždy zabrzdil francouzský volební systém. Dalo by se tak říct, že drama skončilo a Francie je stále zemí, kde krajní pravice skrz barikády odpůrců neprojde. Jenže po tomto hlasování nejspíš zůstane nepříjemná pachuť. Nečekaný krok prezidenta Emmanuela Macrona ukázal, že...


Švédský Göteborg: Skandinávský přímořský ráj

Göteborg, druhé největší město Švédska, je skutečným skvostem na západním pobřeží země. Toto živé a kosmopolitní město nabízí jedinečnou kombinaci bohaté historie, moderní kultury a přírodní krásy. V tomto článku se podíváme na to, co dělá Göteborg tak výjimečným a proč by měl být na seznamu každého cestovatele.


Architektura je služba společnosti a nekonečný vesmír inspirace, říká Vladimír 518 na Karlovarském filmovém festivalu

Režisér Jan Zajíček a autor námětu, hudebník a multimediální umělec Vladimir 518 se ve svém novém celovečerním filmu zabývají do hloubky českou a slovenskou architekturou z let 1958–1989. Jejich film měl v minulých dnech premiéru na Karlovarském festivalu a sklidil nemalý úspěch.


Oldřich Kaiser se ve Varech objevil s manželkou. Úsměvy rozdával i s límcem na krku

Oldřich Kaiser na filmový festival do Karlových Varů vyrazil podpořit nový film Zahradníkův rok, v němž si zahrál i se svou nynější manželkou Dášou Vokatou. Byl v dobré náladě a úsměvy rozdával na všechny strany. Přítomné ale zarazilo, že má na krku límec.


ODS k debaklu Sunaka a spol.: Porážku způsobil zelený populismus a opuštění konzervatismu

Za historický debakl si britští konzervativci mohou sami. Myslí si to představitelé českých občanských demokratů, kteří britskou stranu, s níž je pojí historické partnerství, ostře zkritizovali. Podle ODS totiž strana okolo již bývalého premiéra Rishiho Sunaka rezignovala na konzervativní program a naskakovala na levicovou a progresivní politiku. Europoslanec Alexandr Vondra (ODS) dokonce hovoří o „zeleném populismu“ expremiéra Borise Johnsona.


Rusko údajně obsadilo obec Sokil. Ukrajina sestřelila 24 ruských dronů

Ukrajinská protivzdušná obrana tvrdí, že v noci na sobotu sestřelila 24 z celkových 27 ruských dronů cílených na 12 oblastí na Ukrajině. Z žádného z míst nebyly bezprostředně hlášeny žádné oběti. Uvedl to server Ukrajinska pravda.


„Invaze je nejbolestnější film, na kterém jsem kdy pracoval“

Konečně vidíte, o čem všichni tak často přemýšlíme: každodenní život obyčejných Ukrajinců po 24. únoru 2022. Práci učitelek na základce, které se v krytu snaží nepřerušovat dětem výuku zeměpisu. Radost mladého páru, který si právě domů přinesl novorozeného syna. Cvičení zraněných vojáků a vojaček, lidí s náhradami končetin, kteří se v rehabilitačním středisku učí znovu chodit. Ukrajinskou svatbu, kde ženich i při obřadu zůstává v uniformě, a je...


Orbán přiletěl do Moskvy za Putinem a rýpl si: „Mír se nedá dělat z pohodlného křesla v Bruselu“

Do Moskvy dnes přiletěl maďarský premiér Viktor Orbán na jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Potvrdil to Orbánův mluvčí Bertelan Havasi. Cesta šéfa maďarské vlády do Ruska je podle Havasiho součástí „mírové mise“ ve snaze ukončit válku na Ukrajině. Šéf diplomacie Evropské unie Josep Borrell zdůraznil, že jde o bilaterální návštěvu bez pověření EU. Maďarský premiér v Moskvě podle generálního tajemníka Jense Stoltenberga...


Křišťálový glóbus v Karlových Varech získal dokument Náhlý záblesk hlubších věcí

Karlovy Vary - Velkou cenu v hlavní soutěži karlovarského filmového festivalu dnes dostal britský dokumentární film Náhlý záblesk hlubších věcí režiséra Marka Cousinse. Za portrét jedné z nejzásadnějších postav britského moderního umění, malířky Wilhelminy Barns-Grahamové, převzal režisér Křišťálový glóbus z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky. Velká cena hlavní soutěže je spojená s odměnou 25.000 dolarů (asi 600.000 korun) a patří rovným...


Politico: Kde je Macron? Prezident zmizel v době předvolební krize

Paříž - Francouzský prezident Emmanuel Macron se naposledy ukázal na veřejnosti v neděli, když s vzezřením rockové hvězdy odevzdal svůj hlas v prvním kole parlamentních voleb. Od té doby po něm není v době vrcholící předvolební krize jeho strany vidu ani slechu. Čelí skutečnosti, že jej jeho spolustraníci v kampani nechtějí kvůli prezidentově nepopularitě, píše dnes web Politico.


Bidene, odstup z voleb. Objevila se první veřejná výzva, někteří vrcholní demokraté souhlasí

Člen americké Sněmovny reprezentantů Lloyd Doggett v úterý jako první demokratický zákonodárce veřejně vyzval prezidenta Joea Bidena, aby se vzdal nominace Demokratické strany do podzimních voleb, a neusiloval tak o znovuzvolení šéfem Bílého domu. Poukázal při tom na nepřesvědčivý Bidenův výkon v předvolební debatě s pravděpodobným republikánským protikandidátem Donaldem Trumpem z minulého týdne. Podle informací stanice CNN podobný názor sdílejí...


Částečné vítězství Trumpa u soudu: v úřadu ho chránila imunita

Nejvyšší soud Spojených států dnes vrátil nižší instanci k posouzení otázku, zda má exprezident Donald Trump imunitu vůči trestnímu stíhání za snahu zvrátit poslední prezidentské volby. Konzervativní soudní většina rozhodla, že bývalí prezidenti mají jistou imunitu spojenou s činy vykonanými v úřadu, Trumpův případ ale definitivně nerozsoudila, informují americká média.


Vražda v Mohelnici: Muž neunesl rozchod a vraždil, hrozí mu až 20 let

Policie od nedělního večera vyšetřuje vraždu v Mohelnici na Šumpersku. V případu stíhají dvaačtyřicetiletého muže, který se doznal ke spáchání činu. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až 20 let za mřížemi.


Počasí: Bouřky budou velmi silné. Meteorologové rozšířili výstrahu

Meteorologové na svém webu rozšířili výstrahu před bouřkami doprovázenými přívalovým deštěm, silným větrem a kroupami. Bouřky hrozí od dnešního večera v celých Čechách a na Vysočině, přičemž v jižních Čechách a na západě Vysočiny mohou být obzvláště intenzivní.


Tragická nehoda u Nových Zámků: Interní dokument odhaluje nové údaje, vše mohlo být jinak

Tragická nehoda autobusu a vlaku na jihu Slovenska, která si vyžádala sedm lidských životů, dodnes vyvolává mnoho otázek. Podle slovenského ministra dopravy Josefa Ráže byla kolej, po které vlak jel, uzavřená. Jeho tvrzení má však vyvracet interní dokument železnic, který má k dispozici deník Aktuality.sk.


Letiště Václava Havla Praha hlásí: Situace se zavazadly je stabilizovaná

Situace s odbavením zavazadel na pražském letišti, která se zkomplikovala během prvního prázdninového víkendu, se nyní stabilizovala. Od úterý neodletělo žádné letadlo bez zavazadel. Přesto některé lety měly v pátek zpoždění a výdej zavazadel stále není zcela bez problémů. Letiště Praha to oznámilo na sociální síti X.


V Chorvatsku zmizely seniorky z Česka. Jednu našli mrtvou, po druhé policie stále pátrá

Makarská riviéra v Chorvatsku je oblíbené dovolenkové místo mnoha Čechů. V poslední době se však tato oblast stala známou hlavně tím, že se tam ztratily hned dvě starší ženy z Česka. Zatímco šestasedmdesátiletou Marii B. bohužel našli mrtvou, po sedmdesátileté Svatavě stále záchranáři pátrají, jak píší chorvatská média.


Druhý festivalový víkend v K.Varech ubylo návštěvníků v hostelu i ve stanech

Karlovy Vary - O druhém festivalovém víkendu v Karlových Varech ubylo návštěvníků ubytovaných v hostelu. I stanové městečko hlásí nižší počet festivalových hostů nocujících ve stanech, než kolik jich využilo levné ubytování o víkendu zahajovacím. Podle provozovatelů hostelu i stanového městečka přijela oproti prvnímu víkendu zhruba třetina lidí, řekli dnes ČTK. Karlovarský mezinárodní filmový festival končí v sobotu večerním ceremoniálem.


Na Slovensku se usadil nebezpečný druh komára tygrovaného! Může přenášet horečku dengue

Bratislava se potýká s nebezpečným komárem tygrovaným. Tento invazní druh, poprvé zaznamenaný v roce 2023 v Ružinově, dokázal přezimovat a může roznášet nemoci.


Výtvarník Petr Sís promluvil na festivalu v Boskovicích o začátcích v USA

Boskovice (Blanensko) - Klášterní sklep v Boskovicích na Blanensku dnes zaplnili návštěvníci besedy s výtvarníkem Petrem Sísem, který patří k nejúspěšnějším současným českým ilustrátorům a dlouhodobě žije ve Spojených státech. Sís promluvil o začátcích kariéry v USA, kde se původně zaměřoval na animované filmy. Prorazil však až s kresbami. Připomněl také svá díla, mezi nimi třeba knihu Nicky & Věra o dětech zachráněných před holocaustem. Zájem...


Je Babiš proruský? Jeho nové spojenectví mnohé prozrazuje

Politické debaty o proruské orientaci různých opozičních i koaličních činitelů jsou nyní fakticky na denním pořádku. Bohužel tomu tak je místo toho, aby se řešily skutečné problémy, jichž je více než dost. V poslední době se hodně hovoří o tom, že je proruský Andrej Babiš. Konkrétně se to dozvídáme v komentáři Ondřeje Housky v Hospodářských novinách. Z čeho takto usuzuje? Především z faktu, s kým se Andrej Babiš spojil v Evropském parlamentu.


Jiří Mádl si podmanil Karlovy Vary: Za film Vlny si vysloužil ovace vestoje, horoucí objetí a polibek od přítelkyně

Jiří Mádl (37) si podmanil celé Karlovy Vary. Premiéra dobového snímku Vlny, který Mádl režíroval, se uskutečnila v pondělí ve Velkém sálu hotelu Thermal. A byla natolik úspěšná, že si režisér vysloužil nejen ovace vestoje od zaplněného sálu, ale také následné objetí od herců, kteří ve filmu hráli. A nakonec nechyběl ani polibek od partnerky Kateřiny, jak se můžete přesvědčit v galerii.


Pokorná Jermanová bude dál městskou zastupitelkou a jde i do krajských voleb

Praha - Bývalá středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO), která uspěla ve volbách do Evropského parlamentu, bude dál zastupitelkou Benešova a chce usilovat o opětovné zvolení do středočeského zastupitelstva. Podle ní se tyto funkce s prací europoslankyně dají skloubit. Řekla to dnes ČTK.


Vondroušová: slzy pod kšiltovkou. Tréma, teď si asi vyslechnu, tušila

PŘÍMO Z LONDÝNA | Už půl hodiny po traumatickém krachu na centrkurtu v 1. wimbledonském kole seděla padlá obhájkyně Markéta Vondroušová před novináři. Kšiltovku posazenou hluboko do čela, pod ní od pláče rudé oči. I během odpovědí se jí slzy vracely. Šokující porážka od Španělky Jessicy Bouzasové (4:6, 2:6), kterou viděl celý tenisový svět, ji zasáhla na komoru.


Prezident a pyšný dědeček. Jiří Bartoška se pochlubil dcerou i malou vnučkou

Prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška si letošní 58. ročník užívá plnými doušky společně se svými nejbližšími. Kromě manželky Andrey ho v lázeňském městě na akce doprovází také dcera Kateřina i vnučka Andulka, která brzy oslaví třetí narozeniny.


Putin stanovil podmínky, za jakých ukončí válku proti Ukrajině

Ruský prezident Vladimir Putin se v pátek setkal s maďarským premiérem Viktorem Orbánem, aby projednali možné způsoby ukončení války na Ukrajině. Po jednání oba politici na společné tiskové konferenci v Moskvě oznámili výsledky své schůzky a Putin sdělil podmínky ukončení války proti Ukrajině. Uvedl to server Euroactiv.com.


Nejvíce mandátů získal ve francouzských volbách levicový blok

Paříž - Nejvíce mandátů získala v předčasných parlamentních volbách ve Francii levicová Nová lidová fronta, která může počítat s nejméně 178 mandáty. Následuje aliance Spolu, která podporuje prezidenta Emmanuela Macrona, s nejméně 150 mandáty. Krajně pravicové Národní sdružení bude mít nejméně 125 poslanců. Nikdo nemá v Národním shromáždění většinu 289 poslanců. Ukazují to oficiální výsledky zveřejněné ministerstvem vnitra.