ZEMřELA NEJSLAVNěJší čESKá KOčKA: MICKA MANžELůM PAVLOVýM UMETALA CESTU NA HRAD

Na Pražském hradě je smutno. Prezident Petr Pavel a první dáma Eva Pavlová přišli o svou kočičku Micku, která se velmi často objevovala také v prezidentské kampani. Byla to chlupatá hvězda jejich sociálních sítí. Pod svá křídla si ji prezidentský pár vzal v roce 2012, po zdravotních problémech ale kočička v dubnu tohoto roku zemřela. 

Kočka Micka byla hvězdou sociálních sítí. Během prezidentské kampaně Petra Pavla se s ním často objevovala na snímcích a budila pozitivní reakce. Byla tak slavná, že má dokonce i svou stránku na Wikipedii.

Prezidentský pár si vzal Micku k sobě v roce 2012. Byla nalezena v závěji a kvůli nepříznivým podmínkám přišla o část ocasu. Pavlovi se jí však ochotně ujali a měla se u nich velmi dobře. Byla doslova miláčkem rodiny.

Eva Pavlová v slzách: Prezidentskému páru zemřela milovaná kočička Micka

Micka zemřela

V dubnu tohoto roku první dáma Eva Pavlová informovala o tom, že Micka onemocněla. „Vím, že jsem teď nebyla příliš aktivní, nicméně nemoci se nevyhýbají ani chlupatým členům rodiny, o které se také musíme starat. Micka vyžaduje už několik dní péči a já bych si moc přála, aby mohla brzy opět sama pobíhat venku,“ psala před třemi dny k příspěvku na Instagramu.

„Mít zvířátko je radost, spoustu nám toho dávají, mnohdy bychom se od nich mohli učit, ale zároveň je to závazek. To, že se o ně staráme více v době, kdy jim není “do skoku” je to nejmenší, co jim za jejich službu pro nás můžeme dát,“ dodala. Blesk následně zjistil, že Micka bohužel zemřela.

V galerii si připomeňte nejlepší snímky nejslavnější kočky Česka.

Související články

2024-04-16T14:38:24Z dg43tfdfdgfd