Zprávy

Trending:


"Nejsilnější dokument ze všech." USA a Ukrajina uzavřou pakt o spolupráci

Ukrajina a Spojené státy chystají ještě bližší spolupráci na základě bilaterální bezpečnostní dohody, oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Tuto informaci přinesla agentura DPA.


Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, ani na zahradách u lesa

Praha - Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo na zahradách se souvislým rostlinný porostem umožňujícím další šíření požáru. Zákaz souvisí s výstrahou Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) varující před nebezpečím vzniku požárů. Nařízení se týká rozdělávání nebo udržování otevřeného ohně i dalších rizikových činností. Zatím platí do středeční půlnoci, ale může být i prodlouženo....


Gérard Depardieu skončil ve vazbě: Herec měl osahávat ženy v intimních partiích a nadávat jim

Francouzský herec Gérard Depardieu byl v pondělí ráno zadržen v souvislosti s obviněním ze zneužití dvou žen a je ve vazbě. K napadení mělo dojít během natáčení filmů v letech 2014 a 2021. Veškerá obvinění herec dlouhodobě odmítá, jak informoval web CNN.


Pavel považuje Vrěbtice za nejbrutálnější napadení české suverenity Ruskem od roku 1968

Rusko napadlo Česko nejbrutálnějším způsobem od invaze v roce 1968, zhodnotil prezident Petr Pavel závěry vyšetřování. Policie odložila případ výbuchů muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku s tím, že se podařilo prokázat podíl ruské vojenské rozvědky. Premiér Petr Fiala (ODS) konstatoval, že Rusko provedlo na českém území akt státního terorismu.


Ivan Kytka: Kam s imigranty. Jak Británie plánuje jejich deportace do Rwandy

Řečnické klopýtnutí britského náměstka ministra vnitra Chrise Philipa před televizními kamerami připomnělo pozorným divákům okřídlený Chamberlainův výrok odkazující ve zkratce „na zemi, o které toho moc nevíme“. Tentokrát nešlo o Československo roku 1938, nýbrž o Rwandu, kam chce Londýn nejpozději do tři měsíců deportovat první z neúspěšných žadatelů o pobyt v Británii. Chris Philip odpovídal v prestižním televizním pořadu BBC Question Time


Cizinci, děti a další neobvyklí účastníci Americké občanské války

Při vzpomínce na Americkou občanskou válku se nám vybaví rozdělení Američanů na Sever a Jih. Ukázalo se však, že to nebyli jen Američané, kdo bojoval za Unii a Konfederaci. Ve skutečnosti se k oběma stranám konfliktu přidalo také mnoho cizinců. Nejedná se však o jediné neobvyklé vojáky občanské války. Bojovali zde také děti, starší muži a další! Klikněte na galerii a seznamte se s neobvyklými vojáky Americké občanské války, na které historie zapomněla.


Evropská krajní pravice hájí ruské zájmy, prohlásila von der Leyenová

Brusel - Ostré slovní výměny o podpoře bránící se Ukrajiny či ruském vlivu na nadcházející volby do Evropského parlamentu provázely dnešní debatu mezi předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou a dalšími kandidáty evropských politických stran na budoucího šéfa unijní exekutivy. Německá politička spolu se zástupci zelených či liberálů v debatě uspořádané bruselským webem Politico kritizovala evropskou krajní pravici za to, že podle...


Policie evakuovala hlavní nádraží v Praze. V kufru bylo oblečení

Fungování pražského hlavního nádraží v pondělí dopoledne narušilo podezřelé zavazadlo ve spodní hale. Policie nechala celou budovu evakuovat. Šlo o planý poplach, plný provoz byl kolem poledne obnoven.


Pražský okruh uzavřela hromadná nehoda


Zamračený vdovec smutní po Ivetce: Rychtář zapálil svíčky u pomníčku i hrobu v Říčanech

Fanoušci, kolegové, kamarádi a rodinní příslušníci i po deseti letech stále vzpomínají na zesnulou Ivetu Bartošovou (†48) s láskou. Talentovaná a adorovaná zpěvačka se rozhodla skončit svůj život skokem pod vlak dne 29. dubna 2014. Zanechala po sobě vdovce Josefa Rychtáře (66) a také syna Artura Štaidla (27), kterého měla se skladatelem Ladislavem Štaidlem (†75). A právě Rychtář přinesl v pondělí dopoledne své zesnulé manželce na pietní místo u...


Ukrajinci zavraždění v Německu byli vojáci, prozradil Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.


Mráz na jihu Čech poškodil kromě ovoce zřejmě i obiloviny a řepku

České Budějovice - Jihočeští zemědělci odhadují, že minimálně polovinu až dvě třetiny květů a plodů ovocných stromů nenávratně poškodil mráz. Jsou i pěstitelé, kteří hlásí úplné zničení letošní úrody v některých sadech. Kromě ovoce mráz poškodil také obiloviny, pícniny, mák, ale i rozkvetlou řepku. Ta sice vypadá netknutě, ale při bližším pohledu jsou na rostlinách vidět popraskaná pletiva. To znamená velké oslabení porostů a snížení odolnosti...


Bohuslav Sobotka po 7 letech mlčení: Politika ho stála manželství s Olgou, s níž má dva syny

Po svém odchodu z postu premiéra se Bohuslav Sobotka (52) v roce 2017 stáhl do ústraní. Nyní, po mnoha letech, se však rozhodl promluvit v podcastu Klub rváčů nejen o zákulisí vrcholové politiky, ale popsal i důvody, proč mu krachlo manželství s Olgou (42).


Jak se stavělo pražské metro? V hlavní roli byly provázek i sklepy

Výročí padesáti let od zahájení provozu pražského metra se blíží. Jaká byla první technologie ražby? Jaký kuriózní předmět byl nelezen při vyklízení sklepů nebo co pomohlo zkrátit výstavbu o celý měsíc? Přinášíme seriál příběhů a vzpomínek pamětníků a dnes si můžete přečíst první díl.


Muž se zbraní v Dejvicích


Turecko potvrdilo spojencům, že podpoří kandidaturu Rutteho do čela NATO

Ankara/Amsterodam - Turecko potvrdilo spojencům, že podpoří kandidaturu dosluhujícího nizozemského premiéra Marka Rutteho do čela Severoatlantické aliance. Podle agentury Reuters to dnes oznámil vysoce postavený turecký činitel. Současný generální tajemník bloku Jens Stoltenberg ve funkci skončí 1. října.


Kličko promluvil o sporech se Zelenským. Od začátku války se s prezidentem nepotkal

Ani v čase války není ukrajinské politické vedení jednotné, je přesvědčen kyjevský starosta Vitalij Kličko. Řekl to v rozhovoru s deníky německé skupiny Funke i v narážce na svůj komplikovaný vztah s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Vládě své země, která už přes dva roky čelí ruské vojenské agresi, také vyčetl nedostatečný boj s korupcí.


Ukrajina míří do NATO a Moskva musí pochopit, že nemůže vyhrát, zdůraznil Stoltenberg v Kyjevě

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg ujistil, že místo Ukrajiny je v NATO a země se nachází na cestě do aliance, řekl v Kyjevě.


Na dvoudenní návštěvu do Prahy dorazil německý prezident


Ani v čase války není ukrajinské politické vedení jednotné, míní starosta Kyjeva

Kyjev/Berlín - Ani v čase války není ukrajinské politické vedení jednotné, je přesvědčen kyjevský starosta Vitalij Kličko. Řekl to v rozhovoru s deníky německé skupiny Funke i v narážce na svůj komplikovaný vztah s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Vládě své země, která už přes dva roky čelí ruské vojenské agresi, také vyčetl nedostatečný boj s korupcí.


Depardieu skončil kvůli obvinění ze sexuálního napadení ve vazbě, soud bude v říjnu

Francouzský herec Gérard Depardieu se měl dopustit sexuálního obtěžování hned dvakrát. Dnes vypovídal na komisařství a byl rovnou i zadržen.


Důstojník bundeswehru přiznal špionáž pro Rusko, prý se bál jaderné eskalace

Berlín - Čtyřiapadesátiletý důstojník německé armády se dnes u soudu přiznal, že Rusku coby špion poskytoval vojenské informace. Přiměl ho k tomu prý strach z jaderné eskalace ve válce na Ukrajině, řekl podle agentury DPA v první den svého procesu před vrchním zemským soudem v Düsseldorfu.


Komentář | Evropa se musí lépe bránit ruskému a čínskému vměšování

Zahraniční zásahy do demokratických procesů zvláště ze strany Ruska a Číny představují rostoucí hrozbu pro bezpečnost členských států i EU jako celku, zejména v souvislosti s opravdu překotným technologickým rozvojem a probíhající válkou odehrávající se těsně za hranicemi EU. Evropská lidová strana (EPP GROUP in the EP), která je nejsilnější frakcí v Evropském parlamentu, usilovně bojuje proti vměšování Ruska a Číny do demokratických procesů v...


Rusové zasáhli Oděsu raketami. Čtyři mrtví, 20 zraněných

Podle náčelníka Oděské regionální vojenské správy Olega Kipera, došlo večer 29. dubna k ruskému raketovému útoku na Oděsu. Vyžádal si oběti a zraněné.


Tohle bude největší letiště na světě. Vzniká v Dubaji a je 5× větší než dosavadní rekordman

Premiér a viceprezident Spojených arabských emirátů Muhammad bin Rášid Ál Maktúm v neděli 28. dubna oznámil plány na výstavbu největšího letiště na...


Slibovali 170 kilometrů dlouhý mrakodrap v poušti. Nesehnali peníze, nakonec bude mít jen 2,4 km

V roce 2017 odstartoval v Saúdské Arábii projekt NEOM | Jeho součástí měl být 170 kilometrů dlouhý „mrakodrap“ | Po sedmi letech nestojí skoro nic a plány se značně redukují


Černý kašel z Česka nemizí. Potvrdilo se opět přes 1000 nových případů

V Česku během minulého týdne přibylo 1604 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). Celkem už bylo letos nahlášeno 10 973 případů nemoci.


Varování z Pobaltí: Ruské rušení signálu GPS může způsobit leteckou katastrofu

Pobaltské země varovaly, že rušení signálu GPS, ze kterého je obviňováno Rusko, by mohlo způsobit leteckou katastrofu. Napsal to britský list Financial Times (FT). Ministři zahraničí Estonska, Litvy a Lotyšska podle něj o víkendu odděleně varovali před riziky spojenými s rušením satelitního navigačního systému v oblasti Baltského moře, když se musely vrátit dva letouny mířící z Finska do Estonska.


Černý kašel v Česku: Kde se nemoc šíří nejvíce?

V Česku během minulého týdne přibylo 1604 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). Celkem už bylo letos nahlášeno 10 973 případů nemoci.


Nechvalně známí vrazi, kteří se oženili ve vězení

Hybristofilie je neobvyklá přitažlivost pro ty, kteří páchají zločiny. Mnozí z nás mají rádi hrůzostrašné kouzlo dobrého dokumentu o skutečném zločinu, ale představa, že se skutečně přiblížíme k vrahovi, je děsivá. Člověk s hybristofilií se však cítí být k nim přitahován. Slavní odsouzení vrazi jsou po dopadení zahlceni milostnými dopisy a "dopisy od fanoušků". Mnozí z nich dokonce navázali vztah prostřednictvím korespondence a ve vězení se oženili. Někteří z těch nejslavnějších se dokonce oženili vícekrát! Klikněte na tuto galerii a podívejte se, kteří slavní vrazi našli lásku za mřížemi.


To byl zase týden 63: Andrej Babiš promluvil o krachu manželství s Monikou. Přiznal navíc milenku

Bývalý premiér Andrej Babiš hlasem Petra Jablonského v pořadu To byl zase týden opět promluvil k lidem na mimořádné tiskové konferenci. V rámci toho prolomil mlčení ohledně rozvodu s Monikou Babišovou a přiznal také milenku. Co dalšího řekl, se dozvíte v náhledovém videu.


Širší vedení TOP 09 bude dnes vybírat nástupce ministryně pro vědu Langšádlové

Praha - Širší vedení TOP 09 bude dnes vybírat kandidáta na funkci ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle neoficiálních informací by se nástupcem Heleny Langšádlové, které oznámila svou rezignaci minulý týden, měl stát ekonom a bývalý rektor Slezské univerzity a člen TOP 09 Pavel Tuleja.


Francouzská policie zadržela herce Gerarda Depardieu

Slavný francouzský herec Gérard Depardieu byl v pondělí zadržen pařížskou policií, uvedla BFMTV. Kriminalisty zajímají případy dvou žen, které hvězdu světové kinematografie obvinily ze sexuálního napadení během natáčení filmů v posledních deseti letech. Depardieu je ve vazbě od osmi hodin ráno, vinu dlouhodobě odmítá.


Ukrajina pod tlakem ruské ofenzivy. Moskva využila čekání na dodávky pomoci ze Západu

Rusko využívá zpoždění dodávek západní vojenské pomoci na Ukrajinu k ofenzivě, upozornil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj během pondělní tiskové konference. Kyjev dnes navštívil generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.


Josef Rychtář si u pomníku Ivetky nebral servítky: Její sebevraždu hodil na bývalé partnery

Uběhlo neuvěřitelných deset let od smrti Ivety Bartošové (†48). Její poslední manžel Josef Rychtář (66) přišel zapálit svíčku k jejímu pomníku, který se nachází u kolejí, kde zpěvačka spáchala sebevraždu. Samozřejmě na místě čekali novináři, kterým vdovec po dlouhé době poskytl rozhovor. Na Ivetku stále vzpomíná a zároveň si nic nevyčítá. Z její smrti obvinil jiné.


Pavel posvětil nová pravidla pro svazky lidí stejného pohlaví. Platit budou od ledna

Prezident Petr Pavel v pondělí podepsal novelu občanského zákoníku, která od ledna 2024 zavádí nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů. Předpis už dříve schválila Poslanecká sněmovna, Senát se jím nakonec vůbec nezabýval.


Smutný konec v případu agresivního psa ve Žďáru nad Sázavou: Žena po útoku zvířete zemřela!

V brněnské nemocnici v sobotu zemřela starší žena, kterou v polovině dubna pokousal v útulku ve Žďáru nad Sázavou pes. Případem se zabývá policie, podrobnosti k vyšetřování zatím sdělovat nechce. Událost, na kterou upozornil Deník, ČTK potvrdila mluvčí Fakultní nemocnice Brno Pavlína Hořicová.


Pavel: Česko s Německem sdílí pohled na válku na Ukrajině

Praha - Česko s Německem sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině či bezpečnostní situaci v Izraeli a Pásmu Gazy, řekl po jednání se svým německým protějškem Frankem-Walterem Steinmeierem prezident Petr Pavel. Podobné pozice mají země podle něj také ve vztahu k Číně, případně africkým zemím.


Traktor zavalil muže na Slovensku


V Německu začala první část procesu s pučisty, obžaloba má přes 600 stránek

Berlín - Z členství v teroristické organizaci a z přípravy vlastizrádného aktu se ode dneška před soudem ve Stuttgartu zodpovídá devět lidí, kteří podle státního zastupitelství chystali v Německu převrat. Začal tak první z procesů se členy extremistické skupiny Říšští občané kolem potomka šlechtického rodu Heinricha XIII. Prinze Reusse, který podle obvinění plánoval násilně převzít moc nad Německem. Další dva procesy s dalšími 18 lidmi včetně...


Strážníci v Plzni zachránili zatoulané kachny


„Podvod století“ začal rozplétat soud v Praze


M. Boleslav má po 18 letech nového primátora, Nwelatiho vystřídal Bouška

Mladá Boleslav - Novým primátorem Mladé Boleslavi se dnes stal Jiří Bouška (ANO), dosavadní první náměstek primátora. Vystřídal Raduana Nwelatiho (ODS), který vedl město od roku 2006. Výměna byla součástí koaličních dohod po komunálních volbách v roce 2022. Bouška byl tehdy lídrem vítězného uskupení ANO+Volba pro Mladou Boleslav. Od 31 přítomných zastupitelů dnes získal ve veřejné volbě 25 hlasů. Zastupitelé v jednom bodě programu zároveň...


Tálibán ustoupil. Chce vymýtit dětskou obrnu, v Afghánistánu povolil očkování

V Afghánistánu spustili v pondělí novou očkovací kampaň proti dětské obrně. Cílem je ochránit přibližně 10,7 milionu dětí do pěti let před tímto nebezpečným onemocněním. Oznámilo to afghánské ministerstvo zdravotnictví.


Andrej Babiš se naváží do vlády kvůli Ukrajině


Maturanti dnes budou psát didaktický test z matematiky a angličtiny

Praha - Ve středních školách začínají státní maturity, které připravuje státní organizace Cermat. Dnes budou maturanti psát didaktické testy z matematiky a angličtiny. Ke státním maturitám jde letos poprvé 75.609 studentů, což je o 5,4 procenta víc než loni. Maturitu z matematiky si zvolilo asi 18 procent z nich. Většina takzvaných prvomaturantů bude skládat zkoušku z angličtiny. V pátek budou maturity pro všechny pokračovat testem z češtiny....


Neústupná Kateřina Brožová: Chce spravedlnost kvůli smrti Jordyho!

Pro Kateřinu Brožovou ani po více než třech měsících neskončilo trápení spojené s lednovou tragickou smrtí pejska Jordyho. Populární herečka se nově nechce smířit se závěry policejního šetření. Co tedy hodlá udělat?


Řehka bude dnes v Praze jednat s velitelem vzdušných sil NATO Heckerem

Praha - O modernizačních projektech české armády i jejím zapojení do kolektivní obrany Severoatlantické aliance (NATO) bude dnes v Praze jednat náčelník generálního štábu Karel Řehka s velitelem vzdušných sil NATO (AIRCOM) Jamesem Heckerem. Schůzky se zúčastní také velitel vzdušných sil české armády Petr Čepelka.


Zelenskyj popsal Stoltenbergovi, jak Ukrajině uškodilo zpoždění dodávek pomoci

Rusko využívá zpoždění dodávek západní vojenské pomoci na Ukrajinu k ofenzivě, upozornil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj během pondělní tiskové konference. Kyjev dnes navštívil generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.


Kniha Rebel Wilson je cenzurována vydavatelem ve Velké Británii kvůli obviněním proti Sachovi Baronu Cohenovi

Autobiografie Rebel Wilsonové, nazvaná "Rebel Rising," čelí cenzuře ve Spojeném království kvůli zprávě o nevhodném chování herce a komika Sacha Barona Cohena během natáčení filmu "Bratři Grimsbyovi" v roce 2016, ve kterém společně hráli. The post Kniha Rebel Wilson je cenzurována vydavatelem ve Velké Británii kvůli obviněním proti Sachovi Baronu Cohenovi appeared first on Instafamosos.