ZA ZBITí řIDIčE AUTOBUSU DO BEZVěDOMí Má MLADíK PODMíNKU. NAKOPL MI HLAVU JAKO Míč, řEKL řIDIč

Okresní soud v Mostě v pondělí potrestal 18letého mladíka, který v loňském roce surově zmlátil řidiče MHD. Tehdy ještě mladistvý agresor mu podle šoférova vyjádření pro CNN Prima NEWS uštědřil několik ran pěstí a kopů do hlavy, až muž upadl do bezvědomí. Před soudem prohlásil vinu a dostal podmíněný trest v délce 22 měsíců.

Incident se stal vloni v srpnu u autobusové zastávky nedaleko od obchodního domu v Mostě. „V autobuse číslo 16 po předchozí slovní rozepři mladík řidiče napadl kopnutím do nohou a dvěma údery pěstí do hlavy. Poškozený tak upadl na zem, kde zůstal bezvládně ležet čelem k zemi,“ uvedla v rozsudku soudkyně.

ČTĚTE TAKÉ: Další masakr v Sydney: Útočník vtrhl do kostela, pobodal kněze i několik věřících

Mladík pak ještě bezvládného řidiče několikrát udeřil pěstí do hlavy, na kterou mu pak dokonce dupnul nohou. Ani tím ale násilí neskončilo. „Rozběhl se přímo k poškozenému, který stále ležel na zemi, a s velkou intenzitou ho nakopl do hlavy. Tímto kopem posunul jeho hlavu nejméně o půl metru,“ doplnila soudkyně.

Řidič upadl do bezvědomí a jen zázrakem nemá trvalé následky. „Chtěl jsem vystoupit, abych se podíval, co to je za hluk, a víc si nepamatuji. Aby se člověk rozeběhl z pěti metrů a nakopl mi hlavu jako míč – tak nevím, co si o tom mám myslet,“ řekl v rozhovoru pro CNN Prima NEWS napadený řidič.

Za pokus o těžké ublížení na zdraví inkasoval mladík podmínku. „Pan mladistvý obžalovaný nebyl doposud soudně trestaný. Doteď byl zcela bezúhonný i přestupkově, a proto mu bylo uloženo úhrnné trestní opatření v trvání 22 měsíců s tím, že výkon byl odložen na zkušební dobu v trvání tří roků,“ okomentoval rozhodnutí soudu státní zástupce Václav Richter.

Podle obhájkyně Anny Růžkové obžalovaný přiznal vinu a prohlásil, že ho to mrzí. „S rozsudkem jsme spokojeni, obžalovaný se vzdal práva na odvolání,“ reagovala Růžková.

Rozsudek je pravomocný a  jeho součástí je dohled probačního úředníka. Pokud k němu mladík nebude v pravidelných intervalech docházet, čeká ho nástup do vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hromadná dopravní nehoda na D5 u Berouna

2024-04-15T14:07:08Z dg43tfdfdgfd