Z TAšKY VYTáHL PůL MILIONU, ZACHYTILY HO KAMERY. POLICIE HLEDá ZLODěJE Z RESTAURACE U PRAHY

Neznámý nenechavec odcizil ve středu večer v restauraci ve středočeských Průhonicích půl milionu korun v hotovosti. Zloděj podle kamerových záznamů vytáhl z tašky jednoho z hostů kromě peněz i pět platebních karet. Okradený host nabízí případnému nálezci cenností odměnu až 50 tisíc korun.

„Ve firmě jsem vyzvedl tržbu. To byl důvod, proč jsem měl u sebe tak velké množství peněz,“ vysvětlil pro CNN Prima NEWS okradený muž. „Nejdříve jsem měl tu tašku na stole. Jak přinesli jídlo, tašku jsem si posunul vedle sebe na židli,“ dodal. V tu chvíli využil hostovi nepozornosti neznámý poberta.

ČTĚTE DÁLE: Problém s kufry na letišti v Praze? Těžká a špatně placená práce, popisuje bývalý zaměstnanec

Podle zaměstnanců restaurace zloděj mohl být cizinec, jelikož mluvil špatně česky. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ upřesnila mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

„Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by mohly pomoci, ozvěte se na linku 158, nebo přímo kolegům do Jesenice,“ uvedla policejní mluvčí. Zloději kvůli vysoké škodě hrozí až pět let vězení.

Okradený muž nabízí za případnou pomoc při pátrání i zajímavou odměnu. „Klidně bych nabídnul částku kolem 50 tisíc korun. Zatím máme velký problém, je to pro nás výrazná ztráta,“ konstatoval.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Případ týraného psa z Uherského Hradiště. Majiteli hrozí léta vězení, pes je v nové rodině

2024-07-05T04:23:16Z dg43tfdfdgfd