VILDUMETZOVá: JAK TO, žE STřELEC DOSTAL ZBROJáK? NEVíME, PROč BYL U PSYCHIATRA, řEKL HAAS

Považuji za neskutečné, že byl střelci z filozofické fakulty vydán zbrojní průkaz i přes léčbu s psychickými problémy. V pořadu 360° to pronesla poslankyně Jana Mračková Vildumetzová (ANO). Zákonodárce Karel Haas (ODS) v reakci na tato slova vyzval k tomu, aby lidé nespekulovali o diagnóze studenta.

Poslankyně zmínila, že Úřad vnitřní kontroly policejního prezidia vypracoval od prosincové tragédie vnitřní kontrolu do 7. ledna. „Samozřejmě musí být celá věc řádně prošetřena, ale vzhledem k argumentům o délce trestní doby je zvláštní, že ona zpráva byla hotová za několik dní,“ podotkla v pořadu 360°.

ČTĚTE TAKÉ: Prezident Pavel Fialovu návštěvu v USA chválí. Česko se vrací na zaslouženou pozici, řekl

Postup policejního orgánu Vildumetzovou zaskočil. „Jako členové výboru jsme pod podmínkou podepsání mlčenlivosti požádali o seznámení s vypracovanou zprávou. Jenže nám bylo řečeno, že na něco takového nemáme nárok,“ poznamenala zákonodárkyně s tím, že je přesvědčena o opačném názoru.

Vildumetzová se v návaznosti na to vyjádřila ke zprávě, že se měl střelec léčit u psychiatra. „Považuji za absolutně neskutečné, že byl střelci vydán zbrojní průkaz i přesto, že navštěvoval tuto odbornou péči,“ zdůraznila.

Haas však vyzval k obezřetnosti. „Nespekulujme o případné diagnóze studenta,“ pronesl ve vysílání CNN Prima NEWS.

2024-04-16T21:59:26Z dg43tfdfdgfd