VIDEO: UKRAJINSKé OZBROJENé SíLY ZNIčILY RUSKý SYSTéM PROTIVZDUšNé OBRANY BUK POMOCí NOVé DRONY

Ukrajinské ozbrojené síly zničily ruský systém protivzdušné obrany Buk pomocí nové drony. Foto a video: Telegram t.me/ukr_sof

Speciální operační síly ukrajinských ozbrojených sil dosáhly významného úspěchu, když zasáhly a zničily ruský systém protivzdušné obrany Buk pomocí nové útočné drony.

+ Klikněte zde pro zhlédnutí videa

Úspěch operace byl oznámen prostřednictvím videa, které ukazuje efektivní útok na systém známý svými pokročilými protiletadlovými schopnostmi.

+ Nizozemsko posílí námořní pěchotu vysoce přesnými raketami používanými na Ukrajině

Podle armády se operátorům 3. odděleného pluku speciálních operačních sil podařilo během tří týdnů neutralizovat několik systémů protiletadlových raket. „Tři systémy protivzdušné obrany byly zasaženy mezi koncem dubna a začátkem května. Čtvrtý Buk byl zničen nedávno vojáky SOF,“ oznámily ukrajinské vojenské orgány.

Strategie ukrajinských sil zahrnuje intenzivní průzkumné operace k identifikaci umístění systémů protivzdušné obrany Buk. Jakmile jsou cíle lokalizovány, jsou rychle napadeny útočnými drony, zatímco průzkumné drony monitorují provedení útoku.

Nová drona použitá při těchto útocích představuje jeden z nejnovějších pokroků začleněných do arzenálu speciálních operačních sil. “Toto je jeden z posledních vývojů, který byl zařazen do služby speciálních operačních sil,” zdůraznili.

Zničený ruský systém, identifikovaný jako 9A310M1-2, byl vybaven dvěma raketami a vlastní radarovou stanicí. Bylo však hlášeno, že radar systému nedokázal detekovat ukrajinské průzkumné a útočné drony operující v oblasti, což odhalilo kritickou slabinu ruské protivzdušné obrany.

Spekuluje se, že nová ukrajinská útočná drona je vybavena pokročilým naváděcím systémem, nebo “strojovým viděním”, které přispělo k úspěchu mise.

+ Klikněte zde pro zhlédnutí více videí z Ukrajiny

Foto a video: Telegram t.me/ukr_sof

2024-05-22T22:47:13Z dg43tfdfdgfd