VE ŠTěTí NAPADL ZEDNICKýM KLADIVEM SVé ZNáMé. BYLA TO NEšťASTNá NáHODA, KáL SE MUž U SOUDU

Na lavici obžalovaných u Krajského soudu v Ústí nad Labem usedl v úterý 46letý Milan B. Na toho podal státní zástupce obžalobu pro zločin pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. Na své známé a štamgasty v hospodě totiž měl zaútočit zednickým kladivem.

Loni 22. května Milan B. popíjel s partou bezdomovců. Společně kouřili marihuanu a opékali špekáčky u řeky ve Štětí na Litoměřicku. Nakonec se ale poprali kvůli chybějícímu masu, který prý někdo schoval pod kameny u vody. Milan B. poté odešel do hospody, kde pokračoval v konzumaci alkoholu.

ČTĚTE TAKÉ: Seniorku srazil do kolejiště, další lidi mlátil. Měl jsem špatnou náladu, hájil se muž z Ostravy

„Pivo jsem prokládal vodkou. Najednou jsem dostal půllitrem do hlavy. Začali jsme se rvát, číšník nás musel roztrhnout. Šel jsem tedy na ubytovnu pro kladivo,“ řekl před soudem obžalovaný muž, který byl už v minulosti dvakrát soudně trestaný.

Praštil ho do zad, pak trefil obličej

Z výpovědí party bezdomovců vyplývá, že se za nimi Milan B. vrátil cíleně, aby jim ublížil. „Ve stavu mírné, nejvýše střední prosté opilosti – ačkoliv si musel být vědom nebezpečnosti svého jednání pro zdraví a život poškozených – nejprve přistoupil ke zde sedícímu poškozenému a udeřil ho nejméně třemi ranami vedenými střední silou jím přineseným tesařským kladivem,“ uvedl v obžalobě státní zástupce Vladimír Jan.

Údery kladivem vážícím 920 gramů uštědřil svému známému Markovi podle spisu do hlavy, trupu a ruky. „Praštil jsem ho do zad, Marek začal utíkat,“ popsal u soudu útočník. Vzápětí svého známého doběhl a kladivem ho podle obžaloby opět udeřil do hlavy, včetně obličeje, a trupu. Mimo jiné mu zlomil nos, což si vyžádalo ošetření v nemocnici.

„Následně se pan obžalovaný přesunul do blízké restaurace, kde došlo postupně k napadení dalších tří osob,“ řekl pro CNN Prima NEWS státní zástupce s tím, že Milan B. do lokálu vešel se slovy: „Máte se mnou někdo další problém?“

„Nechtěl jsem nikomu ublížit. Tam žádná rána vůbec neměla padnout, co se tam stalo, je nešťastná náhoda,“ reagoval obžalovaný muž, kterému hrozí až 12 let vězení. Jen shodou okolností podle spisu nezpůsobil nikomu z napadených vážnější zranění, které by je ohrozilo na životě.

Soud bude pokračovat v dalších dnech výslechem svědků a soudní lékařky, která by měla popsat rozsah zranění kladivem.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Narkoman za bílého dne v Praze na ulici napadl seniorku. Pobyt ve městě měl přitom zakázaný

2024-04-16T15:28:42Z dg43tfdfdgfd