Trending:


Jaderný útok na Ukrajinu? Za oprávněný ho dnes považuje každý třetí Rus, uvádí průzkum

Stále více Rusů by považovalo jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, těsná většina je však nadále proti. Vyplývá to z průzkumu, který tento týden zveřejnilo nezávislé středisko Levada.


Povodně v Číně v roce 1887 přinesly nespočet obětí. Žluté řece vysloužily nechvalnou přezdívku

Přírodní katastrofy jsou zpravidla proslulé svým rozsahem, naštěstí k nim však nedochází příliš často. Pokud však žijete v záplavové oblasti čínské řeky Chuang-che, můžete na ně narazit častěji, než byste očekávali.


Výbuch ruského skladu


Stará se o manželku na plicní ventilaci. Státu šetří statisíce, nemá za to nic

Někdejší sanitář Fakultní nemocnice Motol Martin Zelinka (46) se už sedm let doma stará o manželku Evu (44), která je na umělé plicní ventilaci. Státu svou péčí šetří statisíce, nemá za to ani korunu.


Letiště Václava Havla Praha hlásí: Situace se zavazadly je stabilizovaná

Situace s odbavením zavazadel na pražském letišti, která se zkomplikovala během prvního prázdninového víkendu, se nyní stabilizovala. Od úterý neodletělo žádné letadlo bez zavazadel. Přesto některé lety měly v pátek zpoždění a výdej zavazadel stále není zcela bez problémů. Letiště Praha to oznámilo na sociální síti X.


Lidé v panice opouštěli halu. Na festivalu v Jihlavě se v tlačenici zranilo sedm lidí

Na festivalu v Jihlavě se v noci na dnešek v tlačenici u vchodu do velkého nafukovacího stanu zranilo několik lidí. Lidé stan v panice opouštěli, když se začala prohýbat jeho střecha, informovala policie ráno na síti X. Podle mluvčího krajských záchranářů Petra Janáčka v jihlavské nemocnici skončilo s lehkým zraněním sedm lidí. Stejný počet zraněných ČTK potvrdili i pořadatelé. Policie původně uvedla, že zraněných je nejméně 12. Festival...


Nespokojení obyvatelé chorvatského ráje Čechů: Kvůli turistům se tu nedá žít!

Split je v současnosti plný turistů, ale podle slov tamních obyvatel se noční život v centru města vytratil. Místní si stěžují na to, že staré město je na úkor zábavy a aktivit pro místní podřízeno pouze cestovnímu ruchu.


VIDEO: Thunbergovou při protestu v Haagu zadržela policie, ta nasadila i vodní děla

Švédskou klimatickou aktivistku Gretu Thunbergovou v sobotu zatkla nizozemská policie poté, co společně se členy uskupení Extinction Rebellion zablokovala rušnou dopravní křižovatku ve městě Haag. Protestující tím podle svých slov chtěli vyjádřit nesouhlas s čerstvě jmenovanou nizozemskou vládou, která dle jejich názoru nebude dělat dost pro boj s klimatickou změnou. Akce a blokády chtějí pořádat celé léto po Evropě a USA.


Vědci odhalili odpověď na otázky, proč kočky škrábou nábytek a jak tomu zabránit

Ankara - Kočičí škrábance na křeslech a skříních nebo rozdrásané koberce; ostré drápy těchto domácích mazlíčků mohou popudit nejednoho majitele. Ve studii prezentované v časopise Frontiers in Veterinary Science nyní vědci z mezinárodního týmu dospěli k závěru, že na škrábání kočičích mazlíčků má vliv jejich osobnost, herní chování, noční aktivita, nedostatek rutiny a v neposlední řadě také přítomnost dětí v domácnosti.


Biden klopýtá, první dáma fotí pro módní časopis. „Lpí na moci, bez ohledu na naši záhubu,“ zuří Američané

Po nepovedené debatě prezidentských kandidátů se americká média přou o tom, zdali by neměla z voleb odstoupit stávající hlava státu. A právě v nejhorších chvílích kampaně Joea Bidena se na titulní stránce proslulého módního časopisu objevuje jeho manželka, první dáma Jill Bidenová. Bezprostředně po zveřejnění titulní strany s krátkým citátem Bidenová se na první dámu snesla vlna kritiky. A to nejen za načasování, styl oblečení na obálce, ale...


Tragická střelba v Kentucky, muž vraždil na narozeninové oslavě


Během jedné noci řešili pražští policisté dvě barikádové situace


Za moudrou tváří se skrývala bolest. Expert odhalil vzhled faraona Ramesse II.

Brazilský odborník Cícero Moraes se svým týmem zrekonstruoval tvář jednoho z nejslavnějších panovníků starověku, egyptského faraona Ramesse II. Velikého. Ukázal světu, jak vypadal v den smrti. Kromě toho poukázal na řadu zdravotních problémů, kterými vládce trpěl, včetně abscesu v ústech, který mu způsoboval bolesti.


Roman Skamene se vrátil na chalupu, o kterou kvůli dluhům přišel. Koupit ji musel v dražbě

Herec Roman Skamene zažil období, na které by nejraději zapomněl. Finanční problémy spojené s podnikáním ho dostaly až na pomyslné dno. Kvůli dluhům dokonce přišel o svou milovanou chalupu, kterou si pak musel zpátky kupovat v dražbě. Dnes na ní s manželkou Renátou spokojeně žije. Pro CNN Prima NEWS prozradil, jaké peripetie prožil a jak se mu nyní daří.


Vivien Babišová se vysmála tátovi. Natočila jeho jízdu na kole bez schopnosti řadit

Prodloužený víkend a pěkné počasí přímo vyzývají k času strávenému venku. Bývalý premiér Andrej Babiš (69) se rozhodl spojit příjemné se zdraví prospěšným a vzal své děti na cyklistický výlet. Nemohl ale tušit, že dcera Vivien (23) z něj udělá internetovou senzaci. Natočila, jak se mu směje za to, že usilovně šlape na kole, protože na něm neumí řadit.


VIDEO: Tisíce komárů terorizují obyvatele Plzně. Lidé jsou zoufalí, pomoc úřadů nepřichází


Ornella Koktová podráždila fanoušky: Na dovolené vytasila svůdné křivky

Ornella Koktová (31) odcestovala na dovolenou do Itálie na ostrov Capri, kam vzala i svoji kamarádku. Děti nechala doma. Fanouškům se pochlubila i svůdnými vnadami.


Drama v Praze: Muž křičel Alláhu akbar a hrozil, že se zapálí. Policie k němu vnikla oknem

Pražští policisté měli v noci ze soboty na neděli plné ruce práce. Na sociální síti X informovali, že zasahovali u více než 260 událostí oznámených na linku 158. Dvakrát šlo o mimořádně vypjatou situaci. V jednom případě muž křičel Alláhu akbar a hrozil, že se zapálí. V druhém pak jiný muž chtěl spáchat sebevraždu.


Poplach v Třebotově u Prahy. Místní hlásili střelbu, na místě zasahovala policie

Ve středočeské obci Třebotov nedaleko Prahy zasahovala v sobotu v podvečer policie poté, co byla svědky nahlášená domnělá střelba. Do akce byl zapojen i vrtulník, informovala agentura AKTU.cz.


Tragická sobotní bilance. Ruské ostřelování zabilo u Chersonu tři civilisty, tvrdí Ukrajinci

Ruské ostřelování zabilo v Chersonské oblasti na jihu Ukrajiny v sobotu tři civilisty. Podle agentury Reuters to uvedly ukrajinské úřady. Stalo se tak na dvou místech v okolí správního střediska Chersonu. Oblast se podařilo Ukrajině dobýt téměř celou nazpět, ruská armáda však na toto území stále útočí.


Mádl s pivem ve středu pozornosti, syn Bartošky s tajemnou kráskou či rozjuchaná Polívková. Divoká party na závěr Varů

Na závěr Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se konala divoká party v hotelu Pupp za přítomnosti mnoha hvězd. Žofie Dařbujánová předvedla nepřehlédnutelný outfit, který více odhaloval než ukazoval, syn Jiřího Bartošky Janek se bavil v doprovodu krásné dámy a zamilovaná Jitka Schneiderová si v dobré náladě dopřávala pivo. Kdo to nejvíc rozjel na parketu a kdo byl středem pozornosti? To zachytila přítomná redakce eXtra.cz.


"Tady neválčíme, vydělávají všichni." Gangy z Východu využívají na praní peněz Čechy

Ruskojazyčné skupiny shánějí lidi s českým bankovním účtem, kteří jím nechají protéct statisíce korun. Reportéři Aktuálně.cz systém zmapovali.


Jaké letničky vysadit do truhlíků místo muškátů: kravinec nebo plačící begonie udělají na vašem balkoně velkou parádu

Většina balkonů a okenních parapetů už hýří všemi barvami. Pravda, mezi top balkonové rostliny patří stále muškáty a petunie se surfiniemi, ale pokud se nebojíte změny a rádi své sousedy překvapujete, vyzkoušejte zkrášlit svůj balkon i méně tradičními druhy. Nabízí se třeba kravinec nebo plačící begonie. Že jste o těchto rostlinách nikdy neslyšeli? Tak to je další důvod proč vám je musíme představit, třeba se právě ony stanou vašimi favority a...


Ašchabad: Oáza tradic, perla pouště a brána Střední Asie

Ašchabad, hlavní město Turkmenistánu, je fascinující metropole, která se rozprostírá na okraji pouště Karakum. Toto město, jehož jméno v překladu znamená „město lásky,“ je známé svou bohatou historií, extravagantní architekturou a rychle se rozvíjející ekonomikou. Ašchabad je jedinečné místo, kde se setkává tradiční kultura s moderními prvky, což z něj činí nezapomenutelnou destinaci pro cestovatele.


Komáří invaze v Plzni: Lidé jsou ze situace zoufalí


V Praze spadl při bouřce strom na dva lidi, jednoho vážně zranil

V pražském Braníku spadl dnes večer strom na dva lidi. Přibližně třicetiletý muž utrpěl vážné poranění hlavy a žena lehké poranění obličeje.


Nad Českem se vznáší hrozba dalších bouřek. Podívejte se, kde mají v neděli udeřit

Bouřky se podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu v neděli přesunou z Čech zejména na východní Moravu. Teploty na většině území dosáhnou 17 až 22 °C, během nadcházejícího týdne se postupně oteplí až na 35 °C.


Rusko vyhlásilo výjimečný stav v části Voroněžské oblasti

Ruské úřady vyhlásily výjimečný stav v části Voroněžské oblasti, kde před tím podle nich trosky sestřelených ukrajinských dronů spadly na sklad, jenž začal hořet a začaly v něm explodovat výbušniny. Informovala o tom ruská agentura TASS. Gubernátor regionu Alexandr Gusev na platformě Telegram sdělil, úřady evakuují některé obyvatele v Podgorenském okrese a nikdo nebyl zraněn.


Požáry na řeckých ostrovech: Evakuovali i české turisty! Češka: Na vlastní kůži to není OK

Již na začátku prázdnin se s požáry potýkají na řadě řeckých ostrovů - zasáhly Lesbos, Chios i turisty oblíbený a vyhledávaný Kos. Do uhašení požárů se zapojilo více než 100 hasičů, 11 letadel a 5 vrtulníků. Podle Češky Martiny museli někteří lidé během evakuace spát na fotbalovém stadionu, svědkyně z Velké Británie hovořila o apokalypse. Informovalo o tom britské zpravodajství Sky News.


Narozeninová party se změnila v krveprolití. Mladík postřílel čtyři lidi, další zranil. Pak se zabil

Po masové střelbě ve městě Florence v americkém státě Kentucky je nejméně pět mrtvých včetně střelce a tři zranění, informují média s odvoláním na policii. Podezřelý střelec zemřel v nemocnici se střelným zraněním, které si spáchal sám, když se neúspěšně pokusil ujet policii a sjel autem do příkopu, píše web stanice CBS.


RADAR: Silné bouřky udeřily na západě Čech, výstraha platí i jinde. Kde hrozí nebezpečí?

Do západních Čech dorazily bouřky z Německa, kde je doprovázely supercely i velké kroupy. Podle aktualizované výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) platí vzhledem k silným až velmi silným bouřkám vysoký stupeň ohrožení. Týká se jižních Čech, ale také Karlovarského a Ústeckého kraje. ČHMÚ přitom varuje, že se situace může dynamicky rychle měnit.


Sýrové rybičky podle videonávodu: Tyto krekry jsou snadné a zachutnají všem

Slané občerstvení by měla skrývat každá spíž. Pokud v ní právě nenajdete nic, co byste mohli chroupat u televize nebo u knížky, můžete si upéct domácí slané krekry. Sýrové rybičky jsou rychlé a určitě oceníte i to, že jsou syté.


Ruské Iskandery údajně zničily dvě odpalovací zařízení systému Patriot

Ruské balistické střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení pro systém protivzdušné obrany Patriot v ukrajinské Oděské oblasti. V neděli o tom informovala ruská státní tisková agentura s odvoláním na tvrzení tamního ministerstva obrany.


Lukašenkovi se udělalo na summitu SCO v Kazachstánu zle

Běloruský prezident Alexander Lukašenko během své nedávné návštěvy na summitu Šanghajské organizace pro spolupráci (SCO) v Kazachstánu onemocněl. Podle listu Moskow Times to uvedla televize Dožď s odkazem na informované zdroje. Stalo se tak 3. července, 1,5–2 hodiny po jeho příjezdu do Astany. Druhý den, když Lukašenko hovořil na summitu, vypadal bledý a mluvil nejistě, poznamenává kanál. Během akce se Bělorusko stalo členem SCO.


Tunis mimo resorty: street art, boho kavárny a ráj pro filmové fans

Znamená po vás Tunis nevýraznou dovolenou ve znamení pohodlného pobytu v hotelovém resortu? Opusťte brány hotelu a poznejte, že tato země nabízí mnohem víc, než jste si dosud mysleli. My vám povíme, kde se ukrývají skutečné tuniské klenoty, do kterých zavítal i Luke Skywalker a Gladiátor.


Strach o dalajlamu (89): Duchovní vůdce přiznal operaci kolene, fámy o špatném zdraví odmítá

Tibetský duchovní vůdce dalajlama uvedl, že se zotavuje z operace kolena a cítí se fyzicky fit. Napsala to dnes agentura Reuters, podle níž nejvyšší představitel tibetského buddhismu v den svých 89. narozenin odmítl fámy o svém špatném zdraví. Dalajlama podle webu tibetské exilové vlády podstoupil operaci kolena na konci června v New Yorku.


Plovoucí vesnice muslimských rybářů je skrytým klenotem Thajska, ale i zapáchající pastí na turisty

Jako přeneseni do jiného světa se cítíte na houpající se vesnici, která nabízí unikátní jak zážitky, ubytování, stánky se suvenýry, tak místní rybí produkty. Někteří návštěvníci ji považují za turistickou past kvůli špatné hygieně, opotřebované infrastruktuře a přemíře obchodů s předraženými výrobky. Navzdory všemu je plovoucí vesnice stále lákadlem pro cestovatele hledající nevšední dobrodružství.


„Francie Francouzům“ i „rasisto“. V zemi stoupá napětí, štáb Primy natočil incident na ulici

Francouzi budou již v neděli rozhodovat v druhém kole parlamentních voleb o budoucnosti své země. V prvním kole výrazně zvítězila lepenstická nacionalistická strana Národní sdružení (RN) vedená Jordanem Bardellou. Vládnoucí politici dělají vše možné, aby ji zastavili. Dusnou atmosféru v zemi zachytil štáb CNN Prima NEWS v městečku Meaux východně od Paříže.


Řekové jako lenoši? Kdepak, budou mít šestidenní pracovní týden

Řecko pluje proti proudu západní řeky. Za cenu stabilizace a upevnění pracovních sil chtějí pro sebe Řekové více práce. Místo pěti všedních dní budou pracovat dnů šest, i v sobotu.


Ve Francii začalo druhé kolo parlamentních voleb

V neděli v 8:00 se ve Francii otevřely volební místnosti pro druhé kolo předčasných parlamentních voleb, které by mohly představovat významný moment v historii země a ovlivnit evropskou politiku, uvedl server France24.


Rusko údajně obsadilo obec Sokil. Ukrajina sestřelila 24 ruských dronů

Ukrajinská protivzdušná obrana tvrdí, že v noci na sobotu sestřelila 24 z celkových 27 ruských dronů cílených na 12 oblastí na Ukrajině. Z žádného z míst nebyly bezprostředně hlášeny žádné oběti. Uvedl to server Ukrajinska pravda.


V Řepích zasahovali policisté se samopaly. Na ulici někdo střílel

Policisté zasahovali v sobotu dopoledne v pražské čtvrti Řepy kvůli hlášení o střelbě. Podle prvních informací šlo pravděpodobně o výstřel z pistole na stlačený plyn, informuje o tom server Novinky.cz.


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Před 609 lety byl upálen Jan Hus. Česko si dnes připomíná jeho památku

Česká republika si dnes připomíná památku církevního reformátora Jana Husa, který byl před 609 lety upálen na koncilu v Kostnici v Německu kvůli svým názorům. Jeho odkaz si lidé mohou připomenout například na bohoslužbách.


Starmer po prvním zasedání vlády opět slíbil nový a nesobecký způsob vládnutí

Londýn - Nový labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj příslib nového způsobu vládnutí, který staví zájmy země před zájmy strany. Při první tiskové konferenci v Downing Street z pozice premiéra nebyl dnes ohledně svých úvodních kroků příliš konkrétní, potvrdil však, že hodlá zrušit program deportací migrantů do Rwandy z dílny konzervativců, dodržet závazek vydávat 2,5 procenta HDP na obranu a dále...


Kupka: Jste spíš Patrioti pro Rusko. Požádejte na ministerstvu o zrušení ANO, opáčil Nacher

Byla to sólová akce, Viktor Orbán slouží jako užitečný idiot Vladimíra Putina. V pořadu Partie Plus na CNN Prima NEWS tak zhodnotil cestu maďarského premiéra do Moskvy ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Místopředseda poslaneckého klubu hnutí ANO Patrik Nacher ale podotkl, že Orbán je jako jediný evropský politik schopný hovořit jak s Ukrajinou, tak s Ruskem. Odmítl, že by hnutí ANO Orbánovu návštěvu Kremlu tolerovalo kvůli společné frakci...


Američtí bankéři věří, že Le Penová dnes pohoří

ANALÝZA: Strana Marine Le Penové v dnešním druhém kole francouzských parlamentních voleb pohoří, spočetli specialisté americké investiční banky Jefferies. Semkla se totiž proti ní „národní fronta“ – či, jak praví prezident Emmanuel Macron, „republikánská fronta“ – sestávající z nebývale širokého konglomerátu stran a politických proudů, od centristů právě Macronových třeba po komunisty, Zelené či propalestinskou ultralevici. Le Penová podle banky...


Počet Rusů, kteří souhlasí s jaderným útokem proti Ukrajině, stále roste

Stále více Rusů považuje jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, avšak těsná většina je nadále proti. Ukazuje to průzkum nezávislého střediska Levada, zveřejněný tento týden.


Vyšší poplatky za studny? Lidé byli nepříčetní, popsal hydrogeolog. Bartoš slibuje nápravu

Nový stavební zákon přinesl mnoho změn, mezi nimi i změnu poplatku za studny. Ten vzrostl více než třicetinásobně, místo stovek korun zaplatí lidé tisíce. Ozývají se hlavně nespokojení majitelé domů, kteří včas nestihli zažádat o povolení studny. Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) nyní prohlašuje, že se zasadí o to, aby se poplatek znovu snížil.


Policisté zasahovali v pražské čtvrti Řepy kvůli hlášení o střelbě

Policisté zasahovali v sobotu dopoledne v pražské čtvrti Řepy kvůli hlášení o střelbě. Podle prvních informací šlo pravděpodobně o výstřel z pistole na stlačený plyn, informuje o tom server Novinky.cz.