Finance

Trending:


Banány v Lidlu ukrývaly kokain a nešlo o problém jedné pobočky. V Česku nejde o nic výjimečného, jen se o tom nepíše

Banány v Lidlu ukrývaly kokain a nešlo o problém jedné pobočky. V Česku nejde o nic výjimečného, jen se o tom nepíše. Německé úřady nedávno odhalily v bizarní zápletce dodavatelského řetězce značné množství kokainu ukrytého v zásilkách banánů dodaných do několika poboček supermarketů Lidl po celém Německu.


Nejkrásnější historické kláštery světa

V rámci církevní turistiky můžete objevovat nejkrásnější a nejstarší kláštery na světě. A při těchto posvátných toulkách můžete navštívit opravdu nádherné stavby, jako je například výjimečný Rilský klášter v Bulharsku, pohádkový Klášter Jeronymitů v Portugalsku nebo monumentální španělský královský klášter a královské sídlo svatého Vavřince v El Escorialu. Hledáte božskou inspiraci? Klikněte na galerii a navštivte tyto ctihodné modlitebny.


Íránský prezident Raísí zemřel při tragické nehodě vrtulníku

Íránský prezident Ebráhím Raísí a ministr zahraničních věcí Hosejn Amír Abdollahján zahynuli při pádu vrtulníku, který se v neděli v husté mlze zhroutil v hornatém terénu.


Přinese atentát na Roberta Fica zklidnění na české politické scéně?


Ministerstvo chce zvýšit počty dětských skupin


Schmarcz: Okamura i Nerudová s Hitlerem přestřelili. Kulidakis odmítl slova chcimír a libtard

Odkazování na Adolfa Hitlera a pogromy? To lídryně kandidátky do eurovoleb za STAN Danuše Nerudová a šéf SPD Tomio Okamura přehnali. Ve vysílání CNN Prima NEWS to řekl komentátor Martin Schmarcz. Podle komentátora Thomase Kulidakise by se tuzemští politici měli vrátit k rétorice minulosti a opustit přezdívky jako „chcimíři“, „dezoláti“, ale i „libtardi“.


Pavel s manželkou zahájí dvoudenní návštěvu Pardubického kraje

Praha - Prezident Petr Pavel s manželkou Evou zahájí dvoudenní návštěvu Pardubického kraje. Dnes se setká s představiteli kraje a navštíví pardubické Centrum leteckého výcviku a továrnu společnosti Explosia, jejíž produkce míří také na Ukrajinu, která se brání ruské agresi. Do regionů Pavel v prezidentské funkci přijíždí postupně. Pardubický je posledním ze 14 krajů, do kterého zavítá.


V Česku přibývá bezdomovců v důchodovém věku, tvrdí lékařka chudých

Stovky pacientů má ve své kartotéce lékařka Andrea Pekárková. Zaměřuje se na specifickou klientelu – bezdomovce. Často přicházejí v zuboženém stavu, takže jejich léčba bývá nákladnější a časově náročnější. Někteří z nich dokonce nemají ani zdravotní pojištění, takže náklady na léčbu jdou za organizacemi, které tyto ordinace provozují. V součtu jim ale pojišťovny hradí jen třetinu nákladů. Zbytek si musejí sehnat jinde.


Připrav si rypáček, psal prostitutce a dal jí drogy. Žena zemřela, muž z Děčína jde do vězení

Bude sněžit. Pojedeme jako vysavač. Připrav si rypáček. Takové zprávy podle rozsudku psal obžalovaný 55letý Roman O. mladé prostitutce, které ve vířivce na hotelu v Děčíně podal drogu. Dívka ale po šňupnutí zkolabovala a zemřela. Muž za to u Krajského soudu v Ústí nad Labem inkasoval 11letý trest vězení.


Škorpión Bodá: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Zranění způsobené bodnutím škorpióna. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Lokalizované efekty zahrnují: Bolest a teplo v oblasti bodnutí Necitlivost a chvění Otok v oblasti bodnutí Systémové účinky (viděno v případě bodnutí jedovatým škorpiónem) zahrnují: Ob...


Koncert proti sloučení filharmonie s divadlem v Olomouci podpořilo na 2500 lidí

Olomouc - Protestním koncertem za podpory hudebních stálic a zhruba 2500 diváků se dnes olomoučtí filharmonici vymezili proti plánům města sloučit Moravskou filharmonii (MFO) s Moravským divadlem pod hlavičku jedné organizace. V areálu letního kina se jich zastali hudebníci jako Janek Ledecký, Dagmar Pecková či Jiří Pavlica. Koncertem vyvrcholila kampaň odborářů, kteří dlouhodobě poukazují na podle nich negativní důsledky této integrace....


Nejkontroverznější momenty Nobelovy ceny

O Nobelově ceně se od jejího vzniku vedou bouřlivé debaty, od napomáhání ve válce až po slavné přehlížení. Zde jsou některé z nejdivočejších kontroverzí, které nejvýznamnější světovou cenu otřásly. Klikněte na.


Nejhledanější! Notoricky známí zločinci Starého západu

Oblast amerického pohraničí druhé poloviny 19. století a počátku 20. století je někdy označována jako Starý západ. Tato doba, která se často vyznačuje násilím stejně jako romantikou a folklórem, je známá také jako Divoký západ pro řadu psanců, kteří v sedlech přepadávali banky, vykrádali vlaky a přepadávali dostavníky. Někteří z těchto pistolníků získali kultovní, téměř legendární status. Takřka všichni však byli nemilosrdní a brutální a svou pověst nebezpečných pistolníků si skutečně zasloužili.Proklikejte se touto galerií banditů, padouchů, uprchlíků, pistolníků a desperátů a seznamte se s některými z nejhledanějších psanců Divokého západu.


Zaplatili za pergolu, firma z Brna je měla podvést. Škody přesáhly 30 milionů, tvrdí policie

Těšili se na nové pergoly a zimní zahrady, ale zbyly jim jen oči pro pláč. Policisté už zaznamenali desítky trestních oznámení na stavební firmu Esmero a stále se ozývají další poškození.


Obří skandál v Británii: Kontaminovanou krví se nakazilo 30 tisíc lidí, každý desátý zemřel

Kvůli kontaminované krvi se v Británii mezi lety 1970 a 1991 infikovalo HIV či žloutenkou přes 30.000 lidí. Každý desátý z nich zemřel a několik vlád i britský zdravotnický systém NHS se skandál snažily ututlat, tvrdí dnes zveřejněná vyšetřovací zpráva. Informují o ní server BBC News a deník The Guardian, podle něhož by se odškodné pro oběti a pozůstalé mohlo vyšplhat na deset miliard liber (289 miliard korun).


Vlakové spoje mezi Prahou a Budějovicemi se zastavily. V Mrači zemřel člověk v kolejišti

V Mrači na Benešovsku srazil vlak člověka v kolejišti. Utrpěl zranění, kterým podlehl. Provoz na trati mezi Benešovem a Čerčany je zastaven, řekla policejní mluvčí Michaela Richterová.


Situaci v Íránu po smrti Raísího sleduje celý svět

Země celého světa pozorně sledují vývoj situace po nehodě vrtulníku s íránským prezidentem Ebráhimem Raísím na palubě, který se v neděli zřítil nedaleko státní hranice s Ázerbájdžánem. Uvedla to agentura Reuters.


David Rath popsal drsné chvíle ve vězení: Stěny cely pomazané výkaly, zvratky i totální bezmoc a strach o život

Bývalý ministr zdravotnictví David Rath strávil několik let ve vězení kvůli různým korupčním kauzám. Ta nejznámější se týkala předání milionů v krabici od vína. Rath doteď vinu odmítá. V podcastu Slepá spravedlnost popsal, jaké chvíle zažíval ve vězení. "Je to jako v jiném světě. Je to naprostá beznaděj. Strčí vás do místa, které je tak strašné, že se to těžko popisuje. První dny, to byla zoufalá cela, kam dají ty nejhorší, co vše rozbijí,...


Život po havárii v Černobylu: Ukrajinské město duchů zvané Pripjať

Město Pripjať po černobylské jaderné katastrofě zamrzlo v čase a dnes je považováno za fascinující a děsivý úkaz starého Sovětského svazu. Opuštěné město pohltila příroda, které se navzdory vysoké radiaci daří již více než 35 let. Zajímá vás víc? Tak klikněte a prohlédněte si galerii fotek tohoto strašidelného ukrajinského města.


Toto video ukazuje protesty v Paříži v roce 2022, nikoli v době příprav na olympijské hry

Paříž je pravidelně sužována násilnými střety během protestních akcí. Video s rozvášněným davem zapalujícím auta, které bylo hojně sdíleno na sociálních sítích s tím, že ukazuje „intenzivní přípravy na olympiádu“, je však staré a vytržené z kontextu. Bylo natočeno v prosinci 2022, kdy v Paříži probíhaly demonstrace po rasově motivovaných vraždách.


Policejní zásah proti fotbalovým fanouškům? Fatální selhání pořadatelů, kritizuje Rakušan

Policisté by na fotbalových stadionech podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) vůbec neměli zasahovat. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS zároveň konstatoval, že jde o věc pořadatelské služby, která podle jeho názoru o víkendu fatálně selhala. Rakušan tak reagoval na sobotní zásah těžkooděnců proti fanouškům Sparty, kteří chtěli na hřišti Mladé Boleslavi oslavit obhajobu ligového titulu. Velké kontroverze vyvolalo použití slzného spreje, což...


Zdravotní stav premiéra Fica se mírně zlepšuje


Nejobdivuhodnější aktivistické činy v dějinách

Nic nepřináší změnu tak, jako když lidé vezmou věci do vlastních rukou. Aktivismus, lidová povstání, stávky a protesty byly vždy nejpřímějšími a nejúčinnějšími metodami, jak dosáhnout lepšího a spravedlivějšího světa. Osmihodinový pracovní den, právo všech na sňatek, nezávislost mnoha národů po celém světě a mnoho dalšího - to vše začalo aktivismem a lidovými hnutími. Právo organizovat se je jedním z našich nejdůležitějších práv a dozvědět se více o tom, jak bylo uplatňováno v minulosti, je nezbytné pro jeho dobré využívání v budoucnosti. Zaujalo vás to? Přečtěte si další informace o některých nejpamátnějších počinech aktivismu z historie.


Přesčasy a platy v nemocnicích


Stříž, Bradáčová ani Blažek nekomentují spekulace o výměně na postu šéfa žalobců

Praha - Nejvyšší státní zástupce Igor Stříž, ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) i pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová dnes odmítli komentovat spekulace, podle nichž má Bradáčová v brzké době nahradit Stříže ve funkci. Novela zákona o státním zastupitelství vymezuje Střížovo funkční období do léta 2028. Od červencové účinnosti novely bude vláda moci šéfa žalobců odvolat pouze z určitých konkrétních důvodů, například pro závažné...


Výhody sponzorování zvířete

Široká veřejnost může přispět k ochraně přírody mnoha způsoby. Jedním z nejoblíbenějších způsobů je symbolické sponzorování zvířete. Příspěvky charitativním organizacím, jako je Světový fond na ochranu přírody, pomáhají pozitivně ovlivňovat ochranu přírody. Na oplátku jsou sponzoři odměněni certifikáty, dárkovými balíčky a pravidelnými informacemi o zvířeti, které si vybrali k adopci. Přemýšlíte o sponzorování volně žijících zvířat? Klikněte a věnujte nějaký čas prověření těchto nápadů na sponzorství a adopci.


Zdrcená finalistka miss Vanessa (20) po smrti mámy (†47): Útočník se neozval a nevyjádřil lítost

Po útoku cyklisty v centru Prahy ztratila maminku. Státní zástupkyně muži obžalovanému z napadení navrhuje podmínku. V rozhovoru pro Blesk Vanessa Červová (20), popisuje, že agresor se rodině vůbec neozval.


Nejdivnější poslední jídla věznů před popravou

Vězni odsouzení k smrti mají v Americe před popravou právo na poslední jídlo dle jejich přání. Jeden by si myslel, že si budou přát oblíbená jídla z dětství nebo luxusní chody, ale často byly jejich požadavky dost překvapující. Muž jménem Michael Dewayne Smith byl popraven 4. dubna 2024 po 20 letech v cele smrti za dvojnásobnou vraždu. Byl držen v oklahomské věznici, která vězňům večer před popravou dopřává poslední jídlo podle jejich výběru. Jedenačtyřicetiletý muž se tohoto práva údajně vzdal a nechal si donést jen zbytky z vězeňské jídelny. Smith se také rozhodl, že nepronese žádná poslední slova. Prohlédněte si tuto galerii plnou těch nejpodivnějších posledních jídel, o která si kdy vězni řekli.


Blesk v Německu zasáhl dětský tábor. 38 účastníků skončilo po zásahu elektřinou v nemocnici

Z letního hasičského tábora, který se konal v areálu staré raketové základny v Soestu, museli v neděli evakuovat 700 dětí. Po zásahu blesku si stěžovali na mravenčení v nohou, na místo se sjely záchranné sbory. Nakonec po vyšetření bylo do nemocnice převezeno 38 dětí na pozorování. O incidentu informoval německý deník Bild.


Po zásahu blesku museli v Drážďanech dva lidi oživovat, zraněných je deset

Drážďany (Německo) - Zásah blesku si dnes vpodvečer v Drážďanech vyžádal deset zraněných, z nichž dva museli záchranáři oživovat. Čtyři zranění zůstávají v ohrožení života, informovaly agentura DPA a rozhlasová a televizní stanice MDR.


Třináctiletá dívka porodila na školním výletě v Polsku. Případ zvedl řadu vážných otázek

Během výletu polských studentů do města Zátor v Malopolském vojvodství došlo k šokující události. Třináctiletá dívka totiž porodila chlapce. Miminko je momentálně ve vážném, ale stabilizovaném stavu v nemocnici. Případem se zabývají policisté, rodinný soud v Sochaczewu a také dětská ombudsmanka.


Hasiči evakuovali nádraží v Havířově, vlaky nejezdí. U trati stavaři poškodili plynové potrubí

Hasiči v pondělí odpoledne z preventivních důvodů evakuovali železniční nádraží a jeho okolí v Havířově na Karvinsku. Nedaleko tratě stavaři poškodili plynové potrubí. Doprava je mezi Ostravou a Albrechticemi u Českého Těšína zastavena, řekl mluvčí Správy železnic Martin Kavka. Oprava plynového potrubí podle něj potrvá tři až čtyři hodiny. Dopravce zavedl náhradní autobusovou dopravu.


Zemřel dlouholetý starosta Marseille Jean-Claude Gaudin (†84). Oblíbenému politikovi selhalo srdce

Ve věku 84 let zemřel Jean-Claude Gaudin, který byl 25 let starostou Marseille a pro mnohé i synonymem tohoto druhého největšího francouzského. Pravicový politik, který byl i senátorem, náhle zemřel v neděli na srdeční zástavu, napsala dnes agentura AFP. V závěru kariéry Gaudin čelil kritice za údajnou nečinnost a zanedbávání města.


V některých částech ČR je extrémní počet nakažených klíšťat


Zlomená žebra a fekálie. Dvouletý hoch zavřený do klece zažil peklo, přišlo se na to náhodou

Americkou veřejností otřásl bestiální případ týraného chlapce, kterého náhodou objevila policie při domovní prohlídce. Čtyřiadvacetiletá žena z Buffala ve státě New York měla svého dvouletého potomka zavřeného v miniaturní kleci ve fekáliích a odpadcích. Těžce zanedbané dítě mělo po těle podlitiny a zlomená žebra. Matka čelí obvinění z týrání a zanedbání péče. Přísnějšímu trestu se přesto zřejmě vyhne. O případu informovala americká média.


Netanjahu má problém. Mezinárodní trestní soud na něj chystá zatykač kvůli válečným zločinům

Mezinárodní trestní soud (ICC) požaduje vydání zatykače na vůdce Hamásu Jahjá Sinvara a izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, kteří jsou obviněni z válečných zločinů a zločinů proti lidskosti v souvislosti s útoky na Izrael ze 7. října a následnou válkou v Gaze, uvedl v pondělním exkluzivním rozhovoru pro televizi CNN hlavní žalobce soudu Karim Khan.


V Národním technickém muzeu zazněla premiéra klavírní symfonie Pianofonia

Praha - V Národním technickém muzeu v Praze dnes zazněla ve světové premiéře klavírní symfonie Pianofonia, autoři při ní rozezněli jednotlivé součástky klavíru i dva kompletní nástroje. Pianofonii vytvořili skladatel Michal Rataj a hudební režisér Jan Trojan ve spolupráci s českým výrobcem klavírů Petrof na objednávku festivalu Pražské jaro.


Na pozemek kanadského farmáře dopadl obří kus vesmírného odpadu. Zřejmě jde o část rakety SpaceX

Kanadský farmář Barry Sawchuk na svém poli nalezl něco skutečně neočekávaného: kus vesmírného odpadu vážící cca 40 kg. „Původně jsme si mysleli, že to...


První dámy, které se zabývaly okultismem

Mnoho slavných lidí se zabývá okultismem a první dámy Spojených států nejsou výjimkou. Od let spiritualismu a seancí až po čtení z ruky, astrologii a vše mezi tím, bylo několik žen, které vnesly esoterické praktiky a nadpřirozeno do Bílého domu. V této galerii se dozvíte, které první dámy se zabývaly okultismem, a jejich fascinující příběhy. Klikněte na.


Nejkontroverznější prezidentské milosti v historii USA

Ústava Spojených států dává prezidentům pravomoc udělovat milosti. V historii byly uděleny tisíce milostí a některé z nich vyvolaly veřejné pobouření. Američtí prezidenti využívali své pravomoci udělovat milosti, a to od rodinných příslušníků přes kolegy politiky až po pachatele závažných trestných činů, aniž by je mohl napadnout Kongres nebo soud. Jaké byly ale nejkontroverznější prezidentské milosti v historii USA? Klikněte na následující galerii a zjistěte to!


Lze vás donutit jít do války? Stalo se to už dříve

Koncept nucené vojenské služby formoval národy, určoval generace a vyvolával debaty po celém světě. Branná povinnost je kontroverzní součástí obranných strategií a společenských struktur od systému ilkum ve starověké Mezopotámii až po moderní odvody. Je to praxe, která se v průběhu věků vyvíjela a odrážela měnící se potřeby, technologický pokrok a etické aspekty naší společnosti. Klikněte a prozkoumejte různé přístupy k branné povinnosti po celém světě, její hluboké dopady na společnost a to, jaká může být budoucnost této odvěké praxe.


Festival v Cannes je v polovině, čestnou Zlatou palmu převzalo studio Ghibli

Cannes (Francie) - Filmový festival v Cannes je ve své polovině, dnes se promítal i film o americkém exprezidentu Donaldu Trumpovi. Čestnou Zlatou palmu za přínos kinematografii a poetičnost tvorby si odnesli představitelé japonského animačního studia Ghibli. Cena pro studio je výjimečná, dosud ji v Cannes vždy dostaly jen fyzické osoby, píše agentura AFP.


Botulismus: Co To Je A Léčba

Souhrn Vzácná, ale závažná bakteriální infekce způsobená Clostridium botulinum. Příznaky Požití bakteriálních spór a toxinů jsou hlavními důvody příznaků. Příznaky se liší v závislosti na typu botulismu. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Způsobené bakteriemi Clostridium botulinum, které se šíří kontamino...


Balšínek: Jestli někdo udělal z Fica premiéra, je to Matovič. Jeho slova nelze brát vážně

Za návrat Roberta Fica do čela vlády může Igor Matovič. V pořadu K věci to uvedl šéfredaktor týdeníku Echo, Dalibor Balšínek. „Matovič je pro slovenskou politiku naprosto irelevantní figura, která se totálně zdiskreditovala ve funkci premiéra,“ nechal se slyšet šéfredaktor.


Zelenskyj: Rozhodnutí Západu o vojenské pomoci Ukrajině jsou příliš pomalá

Kyjev - Západním spojencům trvá příliš dlouho činit klíčová rozhodnutí o vojenské podpoře Ukrajiny, řekl dnes ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru s agenturou Reuters, podle níž na něm byla vidět frustrace. Zahraniční partnery se ukrajinská hlava státu podle svých slov snaží přesvědčit, aby se příměji zapojili do bojů s Ruskem tím, že pomohou zachycovat ruské rakety nad Ukrajinou a umožní Kyjevu použít západní zbraně proti...


Ukrajinská armáda zadržuje útok ruských sil poblíž obce Bilohorivka

Ukrajina v pondělí oznámila, že její vojáci zadržují útok ruských sil poblíž obce Bilohorivka v Luhanské oblasti na východě Ukrajiny. Rusko přitom tvrdí, že má obec pod kontrolou, informuje agentura Reuters.


Írán se po smrti prezidenta chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.


Opravdový přítel Ruska, napsal Lavrov o Raísím. Truchlí Hamás, Hizballáh i Húsíové

Smutek nad smrtí íránského prezidenta Ebráhíma Raísího vyjádřilo v pondělí ráno islamistické radikální hnutí Hamás, proti kterému Izrael vede od loňského října válku v Pásmu Gazy. Hamás v kondolenci zdůraznil, že íránský prezident podporoval palestinský odpor. Soustrast vyjádřilo také Íránem podporované libanonské šíitské hnutí Hizballáh či jemenští šíitští povstalci Húsíové. Podle prezidenta a ministra zahraničí Sergeje Lavrova byli Raísí a šéf...


Netanjahu k ICC: Absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.


Pavel naléhá na zavedení eura. Jiná budoucnost se nám nerýsuje

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.