Trending:


Vivien Babišová se vysmála tátovi. Natočila jeho jízdu na kole bez schopnosti řadit

Prodloužený víkend a pěkné počasí přímo vyzývají k času strávenému venku. Bývalý premiér Andrej Babiš (69) se rozhodl spojit příjemné se zdraví prospěšným a vzal své děti na cyklistický výlet. Nemohl ale tušit, že dcera Vivien (23) z něj udělá internetovou senzaci. Natočila, jak se mu směje za to, že usilovně šlape na kole, protože na něm neumí řadit.


Bojoval se svou orientací a zajímala ho víra. Výstava přináší nový pohled na Zrzavého

Nová výstava představuje národního klasika Jana Zrzavého jako člověka, který se zabýval vírou, bojoval se svou sexualitou i tělem.


Nemocný Bartoška dojal na závěrečném ceremoniálu ve Varech. Herecké legendy mu děkovaly, sám v rozloučení naznačil obavy

Závěrečný ceremoniál Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech byl ve znamení dojemných momentů. Kromě ceny za přínos kinematografii pro Ivana Trojana nabitý sál tleskal také prezidentovi festivalu Jiřímu Bartoškovi, který bojuje s rakovinou a o jehož zdraví se mnozí strachovali. Na místě vše sledovala redakce eXtra.cz.


Povodně v Číně v roce 1887 přinesly nespočet obětí. Žluté řece vysloužily nechvalnou přezdívku

Přírodní katastrofy jsou zpravidla proslulé svým rozsahem, naštěstí k nim však nedochází příliš často. Pokud však žijete v záplavové oblasti čínské řeky Chuang-che, můžete na ně narazit častěji, než byste očekávali.


Je horší mobil nebo počítač? Odborníci radí, jak si ve světě digitálního chaosu nezničit zrak

Práce s počítačem, tabletem nebo chytrým telefonem neumožňuje očím chvilku odpočinku. Lidé jim ho často nedopřejí ani ve večerních hodinách, kdy projíždějí internet těsně před spaním. To pro zrak představuje velké zatížení. Samotná obrazovka však podle odborníků takovým problémem není, jde o čtení a soustředěnost. Jak únavě zraku předejít?


Zelenskyj: Ukrajina má novou strategii pro zatlačení Ruska v Černém moři

Ukrajina plánuje snížit ruský vliv v západní části Černého moře pomocí nové národní námořní strategie, uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve videoprojevu v sobotu večer. Uvedl to server Kyiv Independent.


Biden klopýtá, první dáma fotí pro módní časopis. „Lpí na moci, bez ohledu na naši záhubu,“ zuří Američané

Po nepovedené debatě prezidentských kandidátů se americká média přou o tom, zdali by neměla z voleb odstoupit stávající hlava státu. A právě v nejhorších chvílích kampaně Joea Bidena se na titulní stránce proslulého módního časopisu objevuje jeho manželka, první dáma Jill Bidenová. Bezprostředně po zveřejnění titulní strany s krátkým citátem Bidenová se na první dámu snesla vlna kritiky. A to nejen za načasování, styl oblečení na obálce, ale...


Zrušme dávky Ukrajině a snižme politikům platy. Kolik peněz bychom tak mohli přidat důchodcům? Finální číslo většinu lidí nepříjemně překvapí

Zrušme dávky Ukrajině a snižme politikům platy. Kolik peněz bychom tak mohli přidat důchodcům? Finální číslo většinu lidí nepříjemně překvapí. Diskuse o změně platů politiků za účelem posílení penzijních fondů je mnohostranná a zahrnuje nálady veřejnosti, ekonomické kalkulace a praktické aspekty sestavování státního rozpočtu.


V Českém Švýcarsku dosejí druhově méně pestré louky sesbíranými semeny

Srbská Kamenice (Děčínsko) - Správa národního parku České Švýcarko doseje druhově méně pestré louky semeny sesbíranými v jiných lokalitách. Přebytky nabídne místním zemědělcům, kteří si tak budou moci své louky také zpestřit. ČTK to řekl mluvčí správy parku Tomáš Salov.


Cestujete do Itálie? Etna a Stromboli se probudily k životu, záběry ukazují valící se lávu

Sicilské letiště Catania patří se svým téměř 11 miliony odbavenými cestujícími v roce 2023 k rušným vstupním branám do Itálie. Pro srovnání, letiště v pražské Ruzyni odbavilo v témže roce 13,8 milionu lidí. Nad Catanií se ale na začátku letní sezóny stahují mračna – a to doslova. Po erupci sopky Stromboli na nedalekých Liparských ostrovech se takřka o 24 hodin později probudila k životu i nejvyšší evropská sopka Etna


Drama v Praze: Muž křičel Alláhu akbar a hrozil, že se zapálí. Policie k němu vnikla oknem

Pražští policisté měli v noci ze soboty na neděli plné ruce práce. Na sociální síti X informovali, že zasahovali u více než 260 událostí oznámených na linku 158. Dvakrát šlo o mimořádně vypjatou situaci. V jednom případě muž křičel Alláhu akbar a hrozil, že se zapálí. V druhém pak jiný muž chtěl spáchat sebevraždu.


Vzdal se a prosil o pomoc, vojáci pak Rusa „prostě střelili do hlavy“, přináší svědectví NYT

Někteří příslušníci bojových skupin tvořených dobrovolníky ze zahraničí se na Ukrajině měli dopouštět násilí na zajatých ruských vojácích. Podle výpovědí bývalých členů zahraničních jednotek docházelo od počátku ruské agrese k porušování Ženevských úmluv, včetně vraždění vzdávajících se bojovníků. Svědectví přinesl americký deník The New York Times (NYT). Z usmrcování zajatců jsou podezřelí také ruští okupanti.


Panika na festivalu v Jihlavě: Při tlačenici se zranilo 12 lidí

Na festivalu v Jihlavě se při tlačenici v noci na neděli zranilo nejméně 12 lidí. Lidé v panice opouštěli areál, když se začala prohýbat střecha nafukovacího stanu, informovala policie na síti X.


Ruské Iskandery údajně zničily dvě odpalovací zařízení systému Patriot

Ruské balistické střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení pro systém protivzdušné obrany Patriot v ukrajinské Oděské oblasti. V neděli o tom informovala ruská státní tisková agentura s odvoláním na tvrzení tamního ministerstva obrany.


Plovoucí vesnice muslimských rybářů je skrytým klenotem Thajska, ale i zapáchající pastí na turisty

Jako přeneseni do jiného světa se cítíte na houpající se vesnici, která nabízí unikátní jak zážitky, ubytování, stánky se suvenýry, tak místní rybí produkty. Někteří návštěvníci ji považují za turistickou past kvůli špatné hygieně, opotřebované infrastruktuře a přemíře obchodů s předraženými výrobky. Navzdory všemu je plovoucí vesnice stále lákadlem pro cestovatele hledající nevšední dobrodružství.


Na Kutnohorsku po nárazu auta do stromu zemřelo dítě, další dva zranění

Starkoč (Kutnohorsko) - Po nárazu osobního auta do stromu u obce Starkoč na Kutnohorsku dnes odpoledne zemřelo dítě, řidička a druhé dítě z auta utrpěly středně těžká zranění. Na místo letěl vrtulník záchranné služby z Hradce Králové. Silnice I/17 je nyní kvůli vyšetřování nehody uzavřená, řidiči musí použít objízdnou trasu. Vyplývá to z informací od mluvčích policie a záchranné služby.


Starmer po prvním zasedání vlády opět slíbil nový a nesobecký způsob vládnutí

Londýn - Nový labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj příslib nového způsobu vládnutí, který staví zájmy země před zájmy strany. Při první tiskové konferenci v Downing Street z pozice premiéra nebyl dnes ohledně svých úvodních kroků příliš konkrétní, potvrdil však, že hodlá zrušit program deportací migrantů do Rwandy z dílny konzervativců, dodržet závazek vydávat 2,5 procenta HDP na obranu a dále...


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Rusko je středověký stát, říká Mark Galeotti

Když vůdce ruské žoldnéřské wagnerovské skupiny Jevgenij Prigožin ohlásil pochod na Moskvu s cílem sesadit ministra obrany Sergeje Šojgua a náčelníka generálního štábu Valerije Gerasimova, vypadalo to na zásadní krizi ruského státu. Pak ale vzpoura skončila stejně náhle, jako začala. Podle dohody, kterou údajně vyjednal běloruský prezident Alexandr Lukašenko, wagnerovci dostali imunitu za vzpouru a za to se mohli stáhnout do Běloruska. Svět si...


Letiště Václava Havla Praha hlásí: Situace se zavazadly je stabilizovaná

Situace s odbavením zavazadel na pražském letišti, která se zkomplikovala během prvního prázdninového víkendu, se nyní stabilizovala. Od úterý neodletělo žádné letadlo bez zavazadel. Přesto některé lety měly v pátek zpoždění a výdej zavazadel stále není zcela bez problémů. Letiště Praha to oznámilo na sociální síti X.


Rusko vyhlásilo výjimečný stav v části Voroněžské oblasti

Ruské úřady vyhlásily výjimečný stav v části Voroněžské oblasti, kde před tím podle nich trosky sestřelených ukrajinských dronů spadly na sklad, jenž začal hořet a začaly v něm explodovat výbušniny. Informovala o tom ruská agentura TASS. Gubernátor regionu Alexandr Gusev na platformě Telegram sdělil, úřady evakuují některé obyvatele v Podgorenském okrese a nikdo nebyl zraněn.


Rusko údajně obsadilo obec Sokil. Ukrajina sestřelila 24 ruských dronů

Ukrajinská protivzdušná obrana tvrdí, že v noci na sobotu sestřelila 24 z celkových 27 ruských dronů cílených na 12 oblastí na Ukrajině. Z žádného z míst nebyly bezprostředně hlášeny žádné oběti. Uvedl to server Ukrajinska pravda.


Rusko hlásí zničení dvou systémů Patriot na Ukrajině. „Jen makety,“ odmítl to Kyjev

Ruské střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení systémů protivzdušné obrany Patriot u města Južne v Oděské oblasti, informovalo dnes ruské ministerstvo obrany na platformě Telegram. Velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk už v sobotu večer na stejném portále napsal, že Rusové zasáhli na dvou místech – včetně lokace u Južneho – makety. Podobná prohlášení stran konfliktu nelze bezprostředně nezávisle ověřit.


Tusk zesměšnil Orbána po jeho setkání s Putinem

Polský premiér Donald Tusk se na sociálních sítích dotázal, zda se někdo cítí bezpečněji po setkání maďarského premiéra Viktora Orbána s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.


Nespokojení obyvatelé chorvatského ráje Čechů: Kvůli turistům se tu nedá žít!

Split je v současnosti plný turistů, ale podle slov tamních obyvatel se noční život v centru města vytratil. Místní si stěžují na to, že staré město je na úkor zábavy a aktivit pro místní podřízeno pouze cestovnímu ruchu.


Původní zpráva | Úspěch labouristů je mimořádný, mají před sebou náročnou cestu. Ambice se mohou lišit od reality, říká expertka

Britové mají od pátku nového premiéra a v souladu s každým očekáváním a průzkumem jím není nikdo jiný než Keir Starmer z Labouristické strany. Ta ovládla britské parlamentní volby se ziskem 412 křesel z 650 možných. Co bude následovat nyní pomohla pro EuroZprávy.cz vysvětlit také jedna z předních expertek na britskou politiku.


Lidé si připomněli v Betlémské kapli v Praze výročí mučednické smrti Jana Husa

Praha - Lidé si dnes v zaplněné Betlémské kapli v Praze připomněli výročí mučednické smrti Jana Husa, jenž v ní počátkem 15. století kázal. Středověký církevní reformátor byl pro své názory upálen před 609 lety v německé Kostnici. Při tradiční bohoslužbě zazněly modlitby a přímluvy i za spravedlivý mír pro Ukrajinu, Izrael a Pásmo Gazy a za ochranu klimatu. Patriarcha Církve československé husitské Tomáš Butta poukázal na Husovo úsilí o soulad a...


Narozeninová party se změnila v krveprolití. Mladík postřílel čtyři lidi, další zranil. Pak se zabil

Po masové střelbě ve městě Florence v americkém státě Kentucky je nejméně pět mrtvých včetně střelce a tři zranění, informují média s odvoláním na policii. Podezřelý střelec zemřel v nemocnici se střelným zraněním, které si spáchal sám, když se neúspěšně pokusil ujet policii a sjel autem do příkopu, píše web stanice CBS.


Srážka aut na Klatovsku: Šest lidí je zraněných, všichni skončili v nemocnici

Vážná nehoda se stala v sobotu odpoledne u Velkého Boru na Klatovsku. Při srážce dvou osobních automobilů byli zraněni všichni účastníci nehody. Sanitky odvezly do nemocnice šest osob, jedna je ve středně těžkém stavu.


Co má společného město Chrast s knihou Codex gigas

Na úpatí Českomoravské vrchoviny se rozprostírá město Chrast, jehož historie se začala psát ve 2. polovině 13. století. Za jeho založením stáli nejspíš mniši z Podlažického kláštera, který se do českých dějin zapsal jako místo vzniku jedné z největších rukopisných knih světa Codex gigas. Historické jádro Chrasti je městskou památkovou zónou.


Výtvarník Petr Sís promluvil na festivalu v Boskovicích o začátcích v USA

Boskovice (Blanensko) - Klášterní sklep v Boskovicích na Blanensku dnes zaplnili návštěvníci besedy s výtvarníkem Petrem Sísem, který patří k nejúspěšnějším současným českým ilustrátorům a dlouhodobě žije ve Spojených státech. Sís promluvil o začátcích kariéry v USA, kde se původně zaměřoval na animované filmy. Prorazil však až s kresbami. Připomněl také svá díla, mezi nimi třeba knihu Nicky & Věra o dětech zachráněných před holocaustem. Zájem...


Stále více Rusů považuje případný jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný

Moskva - Stále více Rusů by považovalo jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, těsná většina je však nadále proti. Vyplývá to z průzkumu, který tento týden zveřejnilo nezávislé středisko Levada.


Slavný doktor pro CNN: Biden by měl po fiasku jít na důkladné vyšetření a zveřejnit výsledky

Americký prezident Joe Biden by měl před nadcházejícími volbami podstoupit důkladné neurologické vyšetření a testy svých kognitivních schopností, výsledky by pak bylo správné zveřejnit. Pro stanici CNN to konstatoval slavný neurolog Sanjay Gupta, který tím reagoval na nepřesvědčivý výkon 81letého Bidena při červnové debatě.


Ostře sledovaná komise ke střelbě na FF UK: Většina rodin si ji nepřála, teď chtějí odpovědi

„Aby ta událost v Klánovickém lese a na filozofické fakultě aspoň dodatečně měla trochu smysl, je nutné zjistit, co se opravdu stalo,“ říká otec jedné ze studentek Filozofické fakulty UK, která přišla při prosincovém útoku střelce na univerzitě o život. I další rodiče si chtějí být jistí, že všichni udělali maximum pro záchranu jejich dětí a že policie pátrání po vrahovi nepodcenila. Navíc, když se objevují závažné rozpory ve vyjádřeních...


V pražských Řepích někdo střílel. Lidé utíkali, zasahovala policie se samopaly

Policisté zasahovali v sobotu dopoledne v pražské čtvrti Řepy kvůli hlášení o střelbě. Podle prvních informací šlo pravděpodobně o výstřel z pistole na stlačený plyn, informuje o tom server Novinky.cz.


Znamení zvěrokruhu, která jsou předurčena k bohatství: Peníze mají Kozorozi i Štíři

Zajímá vás, jací lidé jsou předurčeni k bohatství? Některá znamení zvěrokruhu k sobě přirozeně přitahují peníze díky svým jedinečným vlastnostem. Představíme vám čtyři lídry, kteří se v žebříčku umístili na předních příčkách, a odhalíme to, co je odlišuje od ostatních.


Vyšší poplatky za studny? Lidé byli nepříčetní, popsal hydrogeolog. Bartoš slibuje nápravu

Nový stavební zákon přinesl mnoho změn, mezi nimi i změnu poplatku za studny. Ten vzrostl více než třicetinásobně, místo stovek korun zaplatí lidé tisíce. Ozývají se hlavně nespokojení majitelé domů, kteří včas nestihli zažádat o povolení studny. Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) nyní prohlašuje, že se zasadí o to, aby se poplatek znovu snížil.


Ekumenickou bohoslužbu v Husinci navštívilo asi 100 lidí

Husinec (Prachaticko) - V Husinci na Prachaticku se dnes konala ekumenická bohoslužba. Byla součástí tradičních Husových oslav, které jsou pravidelně spojené s pietou i kulturním programem. Příští rok, kdy uplyne 610 let od upálení církevního reformátora Jana Husa, budou oslavy větší. Pořadatelé chtějí, aby se jich zúčastnili i čeští vrcholní politici. ČTK to řekla Ludmila Pánková, starostka Husince, který je Husovým rodištěm. Od roku 1990 je 6....


V Braníku spadl při bouřce strom na dva lidi, muže vážně zranil

Praha - V pražském Braníku dnes večer spadl strom na dva lidi. Zhruba třicetiletý muž má vážný úraz hlavy, žena lehký úraz obličeje, uvedli zdravotničtí záchranáři na sociální síti X. Přes hlavní město dnes večer přešla silná bouřka, spadlý strom zastavil vlaky na jedné trati a silný vítr provoz lanové dráhy v zoologické zahradě.


Firmy chtějí zahájit hromadné propouštění. Možný dopad až na stovky lidí

Podle zpravodajství Televizních novin TV NOVA stovky lidí po celé republice čelí nejistotě ohledně možnosti propouštění v práci v nejbližších týdnech. Několik firem již předem oznámilo plány na snížení zaměstnanců, přičemž nejvíce postiženi budou pracovníci z oblasti vědy a techniky.


„Francie Francouzům“ i „rasisto“. V zemi stoupá napětí, štáb Primy natočil incident na ulici

Francouzi budou již v neděli rozhodovat v druhém kole parlamentních voleb o budoucnosti své země. V prvním kole výrazně zvítězila lepenstická nacionalistická strana Národní sdružení (RN) vedená Jordanem Bardellou. Vládnoucí politici dělají vše možné, aby ji zastavili. Dusnou atmosféru v zemi zachytil štáb CNN Prima NEWS v městečku Meaux východně od Paříže.


Voroněžská oblast hlásí exploze ve skladu, na který spadly trosky dronu

Voroněž (Rusko) - Ruské úřady vyhlásily výjimečný stav v části Voroněžské oblasti, kde před tím podle nich trosky sestřelených ukrajinských dronů spadly na sklad, jenž začal hořet a začaly v něm explodovat výbušniny. Informovala o tom dnes ruská agentura TASS. Gubernátor regionu Alexandr Gusev na platformě Telegram sdělil, úřady evakuují některé obyvatele v Podgorenském okrese a nikdo nebyl zraněn.


Stojíme za vámi proti ruské agresi. Starmer slíbil Ukrajině britskou podporu

Londýn bude nadále podporovat Kyjev proti ruské agresi, slíbil nový britský premiér Keir Starmer v pátečním telefonátu ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému. Zelenskyj poděkoval za pokračující britskou podporu. Informoval o tom server BBC.


"Tady neválčíme, vydělávají všichni." Gangy z Východu využívají na praní peněz Čechy

Ruskojazyčné skupiny shánějí lidi s českým bankovním účtem, kteří jím nechají protéct statisíce korun. Reportéři Aktuálně.cz systém zmapovali.


Vlámský zájem se připojuje k Patriotům pro Evropu

Belgická strana Vlámský zájem se připojí k Patriotům pro Evropu (Patriots for Europe), nové plánované frakci v Evropském parlamentu. Uvedl to v sobotu večer web vlámské veřejnoprávní stranice VRT. „S hrdostí chceme být součástí této politické rodiny. Spojuje nás láska k našim lidem a rozmanitosti evropských národů. Společně můžeme zajistit, že naši lidé budou v Evropě opět na prvním místě,“ uvedl podle Vrt.be předseda strany Tom Van Grieken....


KVÍZ: Zvládnete tyto otázky státních maturit z ČJ? Když dáte 8, jste skvělí

Maturity v posledních letech procházejí nejrůznějšími změnami. Jednak kvůli odlišným představám ministrů, jednak kvůli pandemii koronaviru. Společná část „zkoušky dospělosti“ byla v režii státu, konkrétně její podobu diktoval CERMAT (Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání). Dnes se kompetence opět z velké části navrátily školám.


Počet Rusů, kteří souhlasí s jaderným útokem proti Ukrajině, stále roste

Stále více Rusů považuje jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, avšak těsná většina je nadále proti. Ukazuje to průzkum nezávislého střediska Levada, zveřejněný tento týden.


Kupka: Jste spíš Patrioti pro Rusko. Požádejte na ministerstvu o zrušení ANO, opáčil Nacher

Byla to sólová akce, Viktor Orbán slouží jako užitečný idiot Vladimíra Putina. V pořadu Partie Plus na CNN Prima NEWS tak zhodnotil cestu maďarského premiéra do Moskvy ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Místopředseda poslaneckého klubu hnutí ANO Patrik Nacher ale podotkl, že Orbán je jako jediný evropský politik schopný hovořit jak s Ukrajinou, tak s Ruskem. Odmítl, že by hnutí ANO Orbánovu návštěvu Kremlu tolerovalo kvůli společné frakci...


Múza Felixe Slováčka obětí zločinců. Dragounovou okradli o miliony, psychicky se zhroutila

Lenka Dragounová zahání trápení ve Varech. Blond podnikatelku, která dříve chodila s hercem Zdeňkem Mahdalem, vykradli. Škody se šplhají do milionů, jak prozradila Dragounová během rozhovoru pro eXtra na party Innogy. Případ stále řeší kriminálka.


VIDEO: Tisíce komárů terorizují obyvatele Plzně. Lidé jsou zoufalí, pomoc úřadů nepřichází