V EUROJACKPOTU PADL MILIARDOVý JACKPOT. POHáDKOVOU VýHRU SI PřIPSALI I TřI ČEšI

Úterní slosování Eurojackpotu přineslo pohádkové výhry. Hlavní cenu získali dva sázející – jeden z Německa a druhý ze Slovinska. S očima pro pláč ale neodešli ani Češi, mezi kterými přibyli hned tři milionáři. Ke dvěma poputuje necelých 87 milionů korun, k dalšímu pak přes 15 milionů korun.

V úterním slosování loterie Eurojackpot se hrálo o neuvěřitelných 3,032 miliardy korun. Částka překročila magickou hranici tří miliard a jednalo se tak o nejvyšší možnou výhru v české historii. Tu však bohužel nikdo z Česka nezískal, radovali se z ní dva lidé ze zahraničí. Jedním z nich by měl být podle deníku Bild muž z okolí německého města Siegen, druhý žije ve Slovinsku.

ČTĚTE TAKÉ: Čech trefil pohádkový jackpot. Vsadil náhodným tipem, vyhrál 130 milionů korun

I Česká republika ale má své úspěšné sázkaře. Ve druhém pořadí obdrželi dvě výhry po 86 992 357 korunách, ve třetím pak jednu výhru 15 819 639 korun. „Všechny byly vsazeny na internetu, kdy se výhry automaticky připisují na hráčský účet, proto se nám v těchto případech nemusí nikdo přihlašovat,“ sdělila CNN Prima NEWS tisková mluvčí Sazky Pavla Hobíková a dodala, že vedle těchto výher si zároveň další tři sázející z Čech rozdělili tři vozy Land Rover Defender, dva si vsadili také internetu a jeden podal sázenku v Brně.

Už v minulém týdnu vyhrál sázející z Prahy druhé pořadí Eurojackpotu. V pátém sloupci trefil všech pět čísel z prvního osudí a také jedno ze dvou čísel z osudí druhého. Tím pádem mu v úterý 16. dubna připadlo 129 349 298 Kč. „Jedná se o čtvrtou nejvyšší výhru v Eurojackpotu v České republice. A celkově je to dvanáctá nejvyšší výhra v České republice vůbec, včetně Sportky a dalších her Sazky,“ konstatoval manažer loterií ve společnosti Sazka Martin Babec.

„Štěstěna Čechům letos velmi přeje. V roce 2024 přibylo díky Sazce v Česku k dnešnímu dni už celkem 163 nových milionářů. Celková částka rozdělená mezi tyto výherce činí 877 290 400 korun,“ uvedla Hobíková.

Zatím nejvyšší Eurojackpot v historii padl v létě 2022 v Dánsku. Muž, který si svůj tiket koupil v supermarketu Meny v městečku Blavand na západě země, si odnesl téměř tři miliardy korun. Nejvyšší výhra v Česku z května 2015 činí 2,466 miliardy korun. .

Jak Eurojackpot funguje?

Každé úterý a pátek se v Helsinkách (Finsko) losuje pět z 50 možných výherních čísel a dvě eurová čísla mezi 1 a 12. Cílem je předem uhodnout co nejvíce vylosovaných čísel. K výhře hlavní ceny je třeba sedm správných čísel: pět výherních čísel a dvě eurová čísla. Šance na výhru je 1:140 milionu.

Maximální hodnota jackpotu je 120 milionů eur.

Výherní čísla z úterý 23. dubna 2024:

  • EUROJACKPOT čísla 5 z 50: 2 - 3 - 6 - 15 - 35
  • Euro čísla 2 z 12: 1-3

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nižší daně pro loterie? Bendův návrh by znamenal miliardovou sekeru, koalice ho odmítla

2024-04-24T08:04:24Z dg43tfdfdgfd