TRUMP SE NEBOJí BIDENA, ALE MLADýCH KOLEGů, řEKL KLVAňA. KDO MůžE PREZIDENTA V KAMPANI NAHRADIT?

Po nedávné prezidentské debatě panuje v táboře republikánů nervozita. Podle politologa Tomáše Klvani si uvědomují, že pokud Joe Biden odstoupí, bude za demokraty kandidovat někdo jiný a mladší. „To se jim pochopitelně nehodí, protože téměř se všemi těmito mladšími politiky bude mít Donald Trump podle současných průzkumů daleko větší problém,“ vysvětlil Klvaňa v pořadu 360° na CNN Prima NEWS.

Šance ve volbách jsou podle Klvani 50 na 50. „Myslím si, že Joe Biden zůstane v čele kandidátské listiny. Je nesmírně tvrdohlavý a opravdu chce kandidovat. Ale ten tlak je obrovský a možná že mu nakonec podlehne,“ uvedl politolog.

ČTĚTE TAKÉ: Můžu být bez šance, připustil Biden podle NYT. Trump nyní vede, klíčové budou nejbližší dny

Pokud by ovšem k Bidenovu odstoupení opravdu došlo, byla by to pro republikány v čele s Donaldem Trumpem paradoxně komplikace. „Myslím, že nejvíc se bojí právě té mladé generace, která působí energicky. Myslím si, že kohokoliv, koho demokratická strana postaví, se bude Trump bát víc než Bidena,“ řekl Klvaňa.

Uvedl také, že Bidena by v kampani mohla teoreticky nahradit Kamala Harrisová. „Hned po debatě dala zajímavý rozhovor CNN, kde působila výborně. Možná to byl jenom kontrast s tím špatným projevem Bidena, ale v tuto chvíli si myslím, že téměř kdokoliv z demokratů udělá lepší práci než prezident,“ nechal se slyšet.

Připustil nicméně, že i Harrisová nemusí být ideální kandidátkou. „Problém Kamaly Harrisové je, že v zásadě nemá žádné názory, žádné principy. Ona vlastně říká to, co lidé chtějí,“ dodal Klvaňa.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Při debatě jsem málem usnul, přiznal Biden. Vysvětlil, že učinil nemoudré rozhodnutí

2024-07-04T13:20:44Z dg43tfdfdgfd