Zprávy

Trending:


Americký voják v ruské vazbě. Média tvrdí, že se přiznal ke krádeži

Americký voják Gordon Black údajně přiznal vinu v případu krádeže, kvůli které ho zadržela ruská policie ve Vladivostoku. Uvedla to agentura RIA Novosti s tím, že Black je ve vazbě a spolupracuje s vyšetřovateli. Zprávu přinesla agentura Reuters.


Po střelbě na Fica vzrostla návštěvnost zpravodajských webů až trojnásobně

Praha - V souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica zaznamenaly tuzemské zpravodajské servery růst návštěvnosti od desítek procent až na trojnásobek. Sledovanost zpravodajského televizního kanálu ČT24 se zvýšila o víc než čtvrtinu. Vyplývá to z informací České televize a Seznamu.cz.


Modelka Svoboda zveřejnila parte. Oznámila detaily pohřbu svého tragicky zesnulého manžela

Moderátorka Petra Svoboda na sociální síti Instagram zveřejnila parte svého zesnulého manžela Ondřeje Křivky, který přišel o život při nedělní nehodě. Oznámila, že poslední rozloučení se známým manažerem proběhne v úterý 21. května v krematoriu Strašnice.


Putin a další světoví lídři odsoudili útok na Fica

Ruský prezident Vladimir Putin poslal slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové telegram v souvislosti s atentátem na premiéra Roberta Fica. Kreml útok na předsedu vlády odsoudil jako naprosto nepřijatelný, uvedla agentura Reuters.


Válka na Ukrajině: Zelenskyj komentoval situaci u Charkova. Ozvala se i armáda

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že obráncům se podařilo částečně stabilizovat situaci v pohraniční části Charkovské oblasti na východě Ukrajiny. Ukrajinská armáda dnes sdělila, že na některých místech zastavila ruský postup.


Expert, co hlídal slavné, zkritizoval Ficovu ochranku: Reakce byla extrémně pomalá

Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica překvapil nejen slovenskou veřejnost, ale nejspíš i členy politikovy ochranky. "První bodyguard by měl jet do těch dalších střel, měli by tam být operativci v davu, co by měli jít do toho útočníka a dostat ho na zem. Ta reakce byla extrémně pomalá a neprofesionální," uvedl pro eXtra.cz bezpečnostní expert Jakub Otipka, který sám pracoval jako bodyguard pro slavné světové osobnosti.


FOTO z Hradu: Novým ministrem Fialovy vlády je Marek Ženíšek!

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek na Pražském hradě jmenoval poslance Marka Ženíška (TOP 09) novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace. Ženíšek ve vládě premiéra Petra Fialy (ODS) nahrazuje stranickou kolegyni Helenu Langšádlovou.


Rusko nemá dost vojáků pro průlom u Charkova, řekl velitel NATO v Evropě

Brusel - Ruská armáda nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. Ukrajinské síly podle něj udrží v regionu své pozice.


Masová migrace: důvod, proč se ptáci stahují do měst

Pojem stěhovavý pták není ničím novým. Již v dětství jsme se dozvěděli, že ptáci odlétají na zimu na jih, kde hledají úkryt a potravu. Zajímavějším pojmem je migrace některých ptáků do měst. Co chtějí ve městech a jak jim můžeme pomoci přežít? Podívejte se do této galerie a dozvíte se vše o tom, proč se ptáci stahují do měst.


Český Ken Robert Paulat: Bezdůvodně mě zmlátila policie. Všemu přihlížel malý syn

Robert Paulat, český Ken, model a majitel kliniky plastické chirurgie, se měl stát obětí napadení. Podle jeho slov ho z nepochopitelných důvodů zbil policista. Vše se prý stalo u něj před domem a incidentu měl přihlížet i tříletý syn. Policie se k případu, na který upozornil server eXtra.cz, zatím nevyjádřila.


Fico je velký přítel, napsal srbský prezident Vučič. Jsi další na řadě, vyhrožoval mu muž

Srbská policie zadržela muže, který je podezřelý, že vyhrožoval prezidentovi Aleksandaru Vučičovi pod komentářem ke středečnímu útoku na slovenského premiéra Roberta Fica. Ve čtvrtek to podle srbských médií řekl srbský vicepremiér a ministr vnitra Ivica Dačić.


Zelenskyj: Situace v Charkovské oblasti je pod kontrolou, ale je velmi složitá

Kyjev - Situace v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny je k dnešnímu dni obecně pod kontrolou, ale zůstává extrémně složitá, uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, jenž se podle svého sdělení na platformě Telegram vypravil do Charkova, kde jednal s veliteli ukrajinské armády. Ta podle hlavy státu posiluje své jednotky v regionu a ruské invazní armádě způsobuje citelné ztráty.


Chybělo málo a uřízli mi nohu, šokoval Zeman: Prozradil detaily pobytu v nemocnici

Exprezident Miloš Zeman strávil nedávno dva týdny v nemocnici. Nyní se rozmluvil o tom, jak vážná jeho situace byla. "V ohrožení života ani tak ne, ale v ohrožení nohy ano. Chybělo málo a mohl jsem k vám připajdat o jedné noze. Tu nohu by mi amputovali právě kvůli trombóze," prozradil Zeman v rozhovoru pro Blesk.


Zabijte ho, křičeli lidé na Ficova atentátníka. Komentátoři mluví o emočním „papiňáku“

Lidé shromáždění před kulturním domem v Handlové, kteří se chtěli ve středu setkat se slovenským premiérem Robertem Ficem (Směr-SD), v prvních vteřinách po střelbě křičeli, aby ochranka zadrženého atentátníka zabila. V návalu emocí se ozývaly ostré nadávky a volání po lynči. Podle komentátora Petra Fischera je politické rozdělení společnosti na Slovensku výrazně hlubší než u nás. Komentátor Petr Kolář přirovnal situaci napříč Evropou k...


Fica čekají nejtěžší hodiny a dny, řekl Pellegrini po několika minutách s premiérem

Zdravotní stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) po středečním útoku je nadále velmi vážný. Uvedl to zvolený prezident Peter Pellegrini po návštěvě předsedy vlády v báňskobystrické nemocnici. Krátce spolu podle jeho slov komunikovali.


Policie obvinila atentátníka z úkladné vraždy


Na výlet do malebného podhůří Šumavy: Hrad a zámek Klenová

Asi dva kilometry od Janovic nad Úhlavou stojí na stejnojmenném kopci hrad a zámek Klenová. Už ve 13. století střežil obchodní cestu, která vedla ze Železné rudy do Bavorska. Jeho založení je spojeno s rodem pánů z Klenového, kteří zde sídlili až do poloviny 16. století. Hrad je také rodištěm významného renesančního cestovatele, spisovatele a hudebního skladatele. Co zde na vás čeká při návštěvě této architektonické pamětihodnosti?


Nová výstava v Praze ukáže i díla z Louvru, která nikdy nebyla vystavena

Praha - Přes 200 grafik, kreseb, maleb i šperků představí nová výstava Národní galerie Praha (NGP) zaměřená na umění grafiky manýrismu, na níž galerie spolupracovala s francouzským muzeem Louvre. Proměny uměleckého stylu, který se vyznačuje bohatou fantazií a zálibou v symbolech a skrytých významech, představí díla z uměleckých center 16. století, Itálie, Nizozemska, Německa, Česka i Francie. Dnes o tom informovali zástupci Národní galerie Praha.


SZPI analyzuje složení bonbónů s muscimolem, kvůli nim zkolabovala žákyně ZŠ

Brno - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) analyzuje složení želatinových bonbónů, po jejichž požití zkolabovala žákyně základní školy v Hradci Králové. V bonbónu měla být psychotropní látka muscimol, která se vyskytuje v muchomůrce červené. V laboratoři se také zjišťuje přítomnost látky psilocybin a dalších, které mohou působit jako psychotropní, případně mohou působit zdravotní komplikace. SZPI kvůli analýze udělala kontrolní...


Komplikace při opravě Barranďáku: Poslední fáze se prodlouží! Most je v horším stavu, než se myslelo

Silničáři letos nestihnou dokončit opravu Barrandovského mostu v původně avizovaném termínu do konce letních prázdnin. Důvodem je horší kvalita původní betonové konstrukce na okraji mostu, jehož nosnost je menší, než stavbaři původně předpokládali. Takzvané konzoly na severním kraji mostu musí nyní dělníci vyztužit. Novinářům to ve čtvrtek řekli náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti), ředitel Technické správy komunikací (TSK) Filip Hájek a...


Modernizace trati mezi Výstavištěm a Bubny jde podle plánu. První vlaky tudy projedou za rok

Modernizaci trati mezi pražskými Bubny a Výstavištěm zvládne Správa železnic (SŽ) dokončit podle plánu v příštím roce, řekl novinářům ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Úsek je rekonstruován už rok a čtvrt a pokročila i stavba čtyřkolejné stanice Praha-Bubny a navazujících estakád. Práce na úseku jsou součástí modernizace trati mezi Prahou, Letištěm Václava Havla a Kladnem.


Čaputová a Pellegrini vyzvali po atentátu na Fica politické strany ke klidu


Kaliňák: Ficova zranění jsou rozsáhlá. Mnoho věcí se bude muset znovu naučit

Slovenský ministr obrany Robert Kaliňák dnes na tiskové konferenci uvedl, že rozsah zranění u premiéra Roberta Fica, která byla způsobena čtyřmi střelnými ranami vypálenými atentátníkem, je tak rozsáhlý, že odpověď organismu může být ještě náročná.


Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.


Rachel Koresh: Za šíleného vůdce sekty se provdala ve 14 letech. Před smrtí na ni čekalo peklo

Když v roce 1993 vzplanulo ve Wacu sídlo sekty davidiánů, padl i její vůdce David Koresh. Spolu s dalšími 76 členy nepřežila ani Koreshova manželka Rachel. Jaká ale byla? A jak vypadal její život, který byl propojen se životy ostatních členů sekty?


Kdybych řekl to, co prezident, je celá obrazovka žlutá, řekl Babiš v debatě

Šéf nejsilnější české opoziční strany Andrej Babiš se na začátku tradiční debaty Deníku vrátil ke středečnímu atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica. „Jsem z toho stále v šoku, nemohl jsem vůbec uvěřit tomu, že někdo kvůli jinému politickému názoru nebo proto, že se mu nelíbí politik, který byl zvolen v demokratických volbách, je schopen někoho zabít. To je neuvěřitelná věc. Myslím na pana premiéra Fica, jeho blízké a kolegy a jediné, co...


Zelenskyj dorazil do boji zmítaného Charkova. Ukrajina zastavila ruský postup

Ukrajinské jednotky zastavily ruský postup v některých zónách Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny, kde vede Rusko novou ofenzívu. Oznámila to ve čtvrtek ukrajinská armáda, informuje agentura Reuters.


Odbory zrušily protivládní protest, nechtějí eskalovat napětí

Praha - Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) zrušila demonstraci, kterou svolala na úterý 21. května na pražské Malostranské náměstí proti záměrům vlády v zákoníku práce či důchodech. Odborová centrála ČTK v tiskové zprávě sdělila, že tím chce přispět ke zklidnění situace po středečním pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica a s ohledem na rozjitřenou situaci i v České republice. Současně odboráři vyzvali premiéra...


Režisér Zelenka natáčí v Ústí nad Labem seriál, jehož tématem je ekologie

Ústí nad Labem - Režisér Petr Zelenka natáčí v Ústí nad Labem seriál o přeměně severočeského podnikatele v ikonu ekologických protestů a o tom, jak se z manželského sporu celospolečenský konflikt. Do hlavních rolí osmidílného seriálu Limity obsadil Aleše Hámu, Veroniku Khek Kubařovou, Tatianu Dykovou, Maxmiliána Dolanského či Jaroslava Plesla. Informoval o tom na webu Krajský úřad Ústeckého kraje.


Tragédie v Německu: Při požáru zemřeli tři lidé. Z domu nebylo úniku, policie nevylučuje úmysl

Požár v šestipatrovém domě v německém Düsseldorfu v noci na čtvrtek si vyžádal tři mrtvé a 16 zraněných, z toho dva těžce. U domu zasahovala stovka hasičů, hořela okolní auta a plameny šlehaly z kiosku pod domem, ze kterého se podle svědků nejdříve ozvala exploze. Informovala o tom agentura DPA.


Česko má nového ministra pro vědu. Pavel na Hradě jmenoval Ženíška

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek na Pražském hradě jmenoval poslance Marka Ženíška (TOP 09) novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace. Ženíšek ve vládě premiéra Petra Fialy (ODS) nahrazuje stranickou kolegyni Helenu Langšádlovou.


Poslední rozloučení s Vlastimilem Harapesem. Národní divadlo prozradilo podrobnosti

Poslední rozloučení se zesnulým tanečníkem a hercem Vlastimilem Harapesem se uskuteční příští týden v pondělí, informovalo Národní divadlo na webových stránkách. Harapes zemřel po těžké nemoci ve středu, bylo mu 77 let.


Kubáček o Ficovi a nebezpečné situaci na Slovensku


Komplikace na Barrandovském mostě. Silničáři ho nestihnou opravit v termínu

Silničáři letos nestihnou dokončit opravu Barrandovského mostu v původně avizovaném termínu do konce letních prázdnin. Důvodem je horší kvalita původní betonové konstrukce na okraji mostu, jehož nosnost je menší, než stavbaři původně předpokládali. „Takzvané konzoly na severním kraji mostu musí nyní dělníci vyztužit,“ řekli náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti), ředitel Technické správy komunikací (TSK) Filip Hájek a Lukáš Vráblík z Českého...


Náročná záchrana české paraglidistky: V italských Alpách uvázla v koruně stromu!

Komplikovanou záchranu má za sebou paraglidistka z České republiky, která se ve čtvrtek zřítila v Alpách v italském regionu Tridentsko. Češka uvázla v koruně stromu a zachraňovat jí podle deníku il Dolomiti musely dva výsadky z vrtulníku. Záchranná operace skončila zhruba po dvou hodinách, kdy se podařilo ženu dostat na zem.


Nejskandálnější císaři starověkého Říma

Odkaz starověkého Říma lze jen stěží podcenit. Nebýt Římanů, náš kalendář, jazyky a právní systémy by byly zcela jiné. Když k tomu připočteme jejich technické dovednosti a praktiky demokracie (až do doby císařství), získáme zdaleka nejvyspělejší civilizaci starověkého světa. Ale to samozřejmě není jediná věc, kterou se starověký Řím proslavil. Příběhy o zvěrstvech, zhýralostech a krutostech jeho císařů jsou přinejmenším stejně legendární. Jsou však pravdivé? Hrál Nero skutečně na loutnu, zatímco město hořelo? Opravdu Caligula jmenoval koně konzulem? Objevte více o nejskandálnějších císařích starověkého Říma v této nové galerii.


Manévry ve škole ve Vysokém nad Jizerou


Hasiči z Olomoucka truchlí nad ztrátou oblíbeného velitele. Suprový chlap, píší kolegové

Velký smutek zažívají hasiči z Olomouckého kraje. Museli se rozloučit se svým dlouholetým kolegou Bohuslavem Strouhalem, který zemřel ve věku 59 let. V hasičském sboru strávil úctyhodných 35 let, působil mimo jiné jako velitel dobrovolných hasičů. Smutnou zprávu o jeho odchodu oznámil na sociální síti Facebook Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje.


Podezřelá zásilka v budově BIS. Na místě jsou hasiči i policie

Záchranné složky zasahovaly ve čtvrtek odpoledne v budově Bezpečnostní informační služby (BIS) kvůli podezřelé zásilce s neznámou látkou na podatelně. Informoval o tom server iDnes.cz. Látku likvidují hasiči ve spolupráci s chemiky.


Fico je stále v ohrožení života: Ohavný zločin, rozčiluje se Putin nad atentátem

Slovenský premiér Robert Fico (59) je po pětihodinové operaci stále v ohrožení života. Podle informací ředitelky nemocnice v Banské Bystrici Miriam Lapuníkové je jeho stav stabilizovaný, ale nadále velmi vážný a zůstává na jednotce intenzivní péče. Předsedu vlády několikrát ve středu odpoledne střelil Juraj Cintula. Jeho čin odsoudila řada světových politiků, své k tomu řekl i ruský prezident Vladimir Putin (71), jak uvedl web RBC.


Nehoda autobusu před zraky policistů! Cestovali v něm školáci

Policie v úterý dopoledne vyšetřovala nehodu autobusu v Třebíči na Vysočině. Převáženým školákům ani nikomu jinému se naštěstí nic nestalo. Nehoda nicméně omezila provoz ve městě.


Tisková konference Petera Pelegriniho před nemocnicí


U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.


Tragédie na jižní Moravě: Dítě zemřelo kvůli zubnímu kazu!

Otřesným případem úmrtí se zabývá Městský soud v Brně. Rozhoduje, kdo může za smrt dítěte, které mělo komplikace se zubním kazem. Podle prezidenta České stomatologické komory Romana Šmuclera (54) nejde bohužel o ojedinělý případ!


Útok na Fica byl politicky motivovaný. Policie prošetřuje video se zadrženým útočníkem

Slovenská police podle tamního ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka pracuje jen s jednou verzí útoku. Pachatel je obviněn z vraždy ve stádiu pokusu. Podle něj je jasné, že šlo o politicky motivovaný akt.


Nejdelší názvy míst na Zemi

Víte, kde se nachází Jászfelsőszentgyörgy? Lepší otázka: umíte to vyslovit? Jedná se o malou vesnici v maďarském okrese Jász-Nagykun-Szolnok. A věřte nebo ne, je to pravděpodobně jeden z nejsnáze vyslovitelných názvů v celé této galerii. Proč? Protože je nejkratší! Jste připraveni na tyto jazykolamy? Podívejte se na nejdelší názvy míst na světě! Klikněte a čtěte.


Ostuda rozvážkové služby. Na mol opilý kurýr seděl poblíž O2 areny, nadýchal pět promile

Opilého kurýra rozvážkové služby našli policisté minulý pátek před O2 arenou. Se svým bicyklem, potravinovým boxem a poloprázdnou láhví tvrdého alkoholu seděl malátně u silnice. Strážníci mu naměřili 5,06 promile v krvi, informoval Týdeník policie. Muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici.


Lucie (38): Na balkoně jsem začala vídat papouška. Jednou mě dovedl na hřbitov, kde jsem našla něco děsivého

Lucie často vídala u sebe na balkoně papouška. Myslela si, že někomu ulétl, pak na něj ale narazila na tom nejpodivnějším místě – na hřbitově. Navíc vedle vlastního hrobu...


Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).


Politolog: Chorvatsko se s novu vládou posouvá doprava, pro menšiny je to riziko

Záhřeb - Chorvatsko se s očekávaným nástupem nové vlády za účasti nacionalistů posune doprava. Pro národnostní menšiny, včetně té české, z toho vyplývají rizika. V rozhovoru s ČTK to uvedl profesor na fakultě politických věd Záhřebské univerzity Dejan Jović, který je zároveň předsedou rady v Chorvatsku žijících Srbů. Míní také, že za nástup krajní pravice k moci je svým odmítavým postojem ke spolupráci s dlouhodobým premiérem Andrejem...