Trending:


Exploze a výjimečný stav v Rusku: Trosky dronů spadly na sklad výbušnin ve Voroněžské oblasti

Ruské úřady vyhlásily výjimečný stav v části Voroněžské oblasti, kde před tím podle nich trosky sestřelených ukrajinských dronů spadly na sklad, jenž začal hořet a začaly v něm explodovat výbušniny. Informovala o tom dnes ruská agentura TASS. Server Ukrajinska pravda s odvoláním na své zdroje z ukrajinské tajné služby SBU píše, že útočily ukrajinské drony a exploze otřásly muničním skladem.


Ornella Koktová podráždila fanoušky: Na dovolené vytasila svůdné křivky

Ornella Koktová (31) odcestovala na dovolenou do Itálie na ostrov Capri, kam vzala i svoji kamarádku. Děti nechala doma. Fanouškům se pochlubila i svůdnými vnadami.


Mádl s pivem ve středu pozornosti, syn Bartošky s tajemnou kráskou či rozjuchaná Polívková. Divoká party na závěr Varů

Na závěr Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se konala divoká party v hotelu Pupp za přítomnosti mnoha hvězd. Žofie Dařbujánová předvedla nepřehlédnutelný outfit, který více odhaloval než ukazoval, syn Jiřího Bartošky Janek se bavil v doprovodu krásné dámy a zamilovaná Jitka Schneiderová si v dobré náladě dopřávala pivo. Kdo to nejvíc rozjel na parketu a kdo byl středem pozornosti? To zachytila přítomná redakce eXtra.cz.


Putinova atomová hrozba „malým zemím Evropy“. Válka vstupuje do nebezpečnější fáze, píše AP

Možná to bude znít překvapivě, válka na Ukrajině ale vstupuje do ještě nebezpečnější fáze. Alespoň podle posledních prohlášení ruského prezidenta Vladimira Putina, který varuje Západ i „malé evropské státy“ včetně Česka, aby ve vojenské podpoře Kyjeva nezacházely moc daleko, nebo Kreml může přistoupit k jaderné odvetě.


Zapomeňte na focení letenky na sociální sítě, říká mluvčí Čedoku. Co vše po zveřejnění hrozí?

V dnešní době je sdílení zážitků na sociálních sítích běžnou součástí našich životů. Při odletu na dovolenou nebo služební cestu jsou lidé často natolik nadšení, že se chtějí pochlubit fotkou letenky či palubní vstupenky se svými sledujícími. „To však skrývá vážná rizika,“ upozornila pro CNN Prima NEWS mluvčí cestovní kanceláře Čedok Kateřina Pavlíková.


Ivana (36): Manžel má problém s tím, že se po mateřské vracím do práce. Nejraději by mě měl stále doma

Ivana se moc těšila na návrat do pracovního procesu, na mateřské strávila pět let. Bohužel ale zjistila, že se tím jejímu manželovi rozpadne představa spokojeného domova. Nejraději by ji měl stále doma.


VIDEO: Thunbergovou při protestu v Haagu zadržela policie, ta nasadila i vodní děla

Švédskou klimatickou aktivistku Gretu Thunbergovou v sobotu zatkla nizozemská policie poté, co společně se členy uskupení Extinction Rebellion zablokovala rušnou dopravní křižovatku ve městě Haag. Protestující tím podle svých slov chtěli vyjádřit nesouhlas s čerstvě jmenovanou nizozemskou vládou, která dle jejich názoru nebude dělat dost pro boj s klimatickou změnou. Akce a blokády chtějí pořádat celé léto po Evropě a USA.


Rusko hlásí zničení dvou systémů Patriot na Ukrajině. „Jen makety,“ odmítl to Kyjev

Ruské střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení systémů protivzdušné obrany Patriot u města Južne v Oděské oblasti, informovalo dnes ruské ministerstvo obrany na platformě Telegram. Velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk už v sobotu večer na stejném portále napsal, že Rusové zasáhli na dvou místech – včetně lokace u Južneho – makety. Podobná prohlášení stran konfliktu nelze bezprostředně nezávisle ověřit.


Rusko pomocí Iskanderů údajně zničilo dvě odpalovací zařízení systému Patriot

Ruské balistické střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení pro systém protivzdušné obrany Patriot v ukrajinské Oděské oblasti. V neděli o tom informovala ruská státní tisková agentura s odvoláním na tvrzení tamního ministerstva obrany.


Libor (32): Matčina vážná nemoc završila můj tragický život. Pomohla mi až moudrá rada starého pána u rybníka

Libora od mládí stíhá jedna pohroma za druhou, jen se oklepe z jednoho nepříjemného zážitku, už řeší jiný. Až rozhovor se starým mužem u rybníka mu změnil pohled na svět.


Dva lidi v Praze zranil padající strom


V Česku začala kvést nebezpečná rostlina. I malé množství je rozsudkem smrti, varují lékaři

V českých a polských horách začal kvést náprstník červený. Rostlina, která svými výrazně barevnými květy láká především děti, je však prudce jedovatá. Podle odborníků znamená jistou smrt už požití pouhých několika gramů rostliny, a to jakékoli její části.


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Orbán opět zaskočil EU. Navštívil summit o Severním Kypru v Ázerbájdžánu

Maďarský premiér Viktor Orbán znovu překvapuje západní svět. Sotva pár dnů poté, co se vrátil z moskevské cesty za Vladimirem Putinem, navštívil Ázerbájdžán. Zúčastnil se zde neformálního summitu Organizace tureckých států (OTS), kde se mimo jiné také jednalo o legitimizaci takzvaného Severního Kypru, píše francouzský deník Le Monde. Orbánova účast na summitu zemí, které chtějí legitimizovat Severokyperskou tureckou republiku, vyvolala kritiku z...


Útulný byt, ve kterém se stočí zrak na kuchyni v mátové barvě

Často doma hledáme prostor pro odpočinek nebo jen takovou vlastní „zašívárnu“, kde nás nikdo nebude rušit. Přesně o tom snila mladá rodina, která oproti současnému zvyku rozčlenila otevřený prostor v bytě nejrůznějšími policovými systémy, polopříčkami či skleněnou stěnu. Pojďte se s námi podívat do bytu plného zajímavých nápadů. Byt disponuje dvěma obývacími pokoji, přičemž jeden slouží pro […] The post Útulný byt, ve kterém se stočí zrak na...


Každý třetí Rus by byl pro jaderný úder proti Ukrajině, vyplývá z průzkumu

Stále více Rusů by považovalo jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, těsná většina je však nadále proti. Vyplývá to z průzkumu, který tento týden zveřejnilo nezávislé středisko Levada.


Policie vyšetřuje zranění na festivalu jako obecné ohrožení z nedbalosti

Jihlava - Případ lidí zraněných v noci na dnešek na jihlavském hudebním festivalu vyšetřuje policie jako obecné ohrožení z nedbalosti, uvedla její mluvčí Dana Čírtková. Organizátoři jsou přesvědčeni, že všechna bezpečnostní opatření dodrželi. V tlačenici u východu velkého nafukovacího stanu, jehož střecha se začala krátce po půlnoci v bouřce prohýbat, se podle posledních údajů zranilo 17 lidí, které ošetřila jihlavská nemocnice. Dva z nich jsou...


Francie volí ve druhém kole parlament. Účast je extrémně vysoká

Druhého kola francouzských parlamentních voleb se do nedělního poledne zúčastnilo přibližně 26,63 procenta voličů, což je více než v prvním kole a nejvýše od roku 1981. Vysoký zájem o hlasování potvrdili představitelé tamního ministerstva vnitra, uvedl server France 24.


Výbuch ruského skladu


Vyšší poplatky za studny? Lidé byli nepříčetní, popsal hydrogeolog. Bartoš slibuje nápravu

Nový stavební zákon přinesl mnoho změn, mezi nimi i změnu poplatku za studny. Ten vzrostl více než třicetinásobně, místo stovek korun zaplatí lidé tisíce. Ozývají se hlavně nespokojení majitelé domů, kteří včas nestihli zažádat o povolení studny. Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) nyní prohlašuje, že se zasadí o to, aby se poplatek znovu snížil.


Tragická sobotní bilance. Ruské ostřelování zabilo u Chersonu tři civilisty, tvrdí Ukrajinci

Ruské ostřelování zabilo v Chersonské oblasti na jihu Ukrajiny v sobotu tři civilisty. Podle agentury Reuters to uvedly ukrajinské úřady. Stalo se tak na dvou místech v okolí správního střediska Chersonu. Oblast se podařilo Ukrajině dobýt téměř celou nazpět, ruská armáda však na toto území stále útočí.


Velký obrat ve Francii. Volby vyhrála levice, Le Penová až třetí

Předčasné parlamentní volby ve Francii vyhrál levicový blok Nová lidová fronta. Druhý je Macronův vládní tábor Spolu. Národní sdružení (RN) spojené s Marine Le Penovou skončilo až třetí.


Lidé v panice opouštěli halu. Na festivalu v Jihlavě se v tlačenici zranilo sedm lidí

Na festivalu v Jihlavě se v noci na dnešek v tlačenici u vchodu do velkého nafukovacího stanu zranilo několik lidí. Lidé stan v panice opouštěli, když se začala prohýbat jeho střecha, informovala policie ráno na síti X. Podle mluvčího krajských záchranářů Petra Janáčka v jihlavské nemocnici skončilo s lehkým zraněním sedm lidí. Stejný počet zraněných ČTK potvrdili i pořadatelé. Policie původně uvedla, že zraněných je nejméně 12. Festival...


Na někdejším nádraží v Bubenči se otevře volnočasové centrum

Praha - V bývalé nádražní budově v Praze-Bubenči se 28. srpna slavnostně otevře kulturní a volnočasové centrum Stanice 6. Bude to přesně na den deset let poté, co tam zastavil poslední vlak. Ve zrekonstruovaných prostorech nedaleko Stromovky vznikne multifunkční sál, galerie, bistro na peronu či půjčovna kol, pořádat se tu budou koncerty, výstavy, sportovní aktivity, debaty a různé komunitní akce. V radničním časopise Šestka o otevření centra...


VIDEO: „Alláh akbar,“ křičel muž, který se chtěl v Praze zapálit. Další chtěl skočit z římsy

Pražští policisté během jedné noci ze soboty na neděli vyjížděli k dvěma případům, kdy dotyční vyhrožovali sebevraždou. Jeden muž ve svém bytě v Podolí vykřikoval Alláh akbar, polil se benzinem a vyhrožoval, že se zapálí. Zatímco druhý muž seděl na římse domu v Praze 1 a chtěl skočit. Policisté se museli dostat v jednom případě přes okno do bytu a v druhém případě pomocí vysokozdvižné plošiny a oba muže zpacifikovali.


„Francie Francouzům“ i „rasisto“. V zemi stoupá napětí, štáb Primy natočil incident na ulici

Francouzi budou již v neděli rozhodovat v druhém kole parlamentních voleb o budoucnosti své země. V prvním kole výrazně zvítězila lepenstická nacionalistická strana Národní sdružení (RN) vedená Jordanem Bardellou. Vládnoucí politici dělají vše možné, aby ji zastavili. Dusnou atmosféru v zemi zachytil štáb CNN Prima NEWS v městečku Meaux východně od Paříže.


Ostře sledovaná komise ke střelbě na FF UK: Většina rodin si ji nepřála, teď chtějí odpovědi

„Aby ta událost v Klánovickém lese a na filozofické fakultě aspoň dodatečně měla trochu smysl, je nutné zjistit, co se opravdu stalo,“ říká otec jedné ze studentek Filozofické fakulty UK, která přišla při prosincovém útoku střelce na univerzitě o život. I další rodiče si chtějí být jistí, že všichni udělali maximum pro záchranu jejich dětí a že policie pátrání po vrahovi nepodcenila. Navíc, když se objevují závažné rozpory ve vyjádřeních...


Ve Francii se otevřely volební místnosti pro druhé kolo předčasných parlamentních voleb

V neděli v 8:00 se ve Francii otevřely volební místnosti pro druhé kolo předčasných parlamentních voleb, které by mohly představovat významný moment v historii země a ovlivnit evropskou politiku, uvedl server France24.


Paříž viděla ženské světové rekordy ve výšce a na 1500 m, Vadlejch byl třetí

Paříž - Ukrajinská výškařka Jaroslava Mahučichová a keňská mílařka Faith Kipyegonová se necelý měsíc před startem atletických soutěží na olympijských hrách v Paříži postaraly o rekordní předehru. Na mítinku Diamantové ligy, který hostila právě francouzská metropole, dvaadvacetiletá Mahučichová překonala výkonem 210 centimetrů 37 let staré historické maximum Bulharky Stefky Kostadinovové. Třicetiletá Kipyegonová na patnáctistovce vylepšila...


Letiště v Praze už odeslalo všechna zpožděná zavazadla


Probuzená Etna uvěznila turisty na Sicílii. Láva a dým přerušily provoz letiště

Na Sicílii se v noci na neděli probudila k životu sopka Etna. Proudy horké lávy a vrstva sopečného popela zahalila velkou část ostrova, včetně letiště. Kvůli velké vrstvě popela byl přerušený provoz letiště v Catanii, kde byly pozastaveny přílety i odlety a uzavřely se sektory B2 a B3. Jedná se tak o další sopečnou erupci, která může zkomplikovat letní dovolenou v Itálii, píše deník La Sicilia. Ze sopky aktuálně tryská láva a okolí zahalil oblak...


Patrioti pro Evropu už mají dostatek členů na to, aby se stali frakcí

Nová aliance krajně pravicových stran v Evropském parlamentu (EP), nazvaná Patrioti pro Evropu, kterou před týdnem představil maďarský premiér Viktor Orbán společně s bývalým českým premiérem Andrejem Babišem, již získala dostatek členů na to, aby se stala frakcí v EP. Uvedl to server Deutsche Welle.


Le Penová nepovolí Ukrajině použití dalekonosných francouzských zbraní proti Rusku

Francouzské krajně pravicové Národní sdružení (RN) nepovolí Ukrajině použití dalekonosných francouzských zbraní proti ruským okupačním silám, pokud se po aktuálních parlamentních volbách dostane do vlády. Podle serveru Kyiv Post to uvedla bývalá předsedkyně RN Marine Le Penová.


Bývalý velvyslanec ČR ve Francii Janyška o tamních volbách do parlamentu


Downing Street stavěl Cromwellův špion, dveře s číslem 10 jdou otevřít jen zevnitř

Nejslavnější dveře světa v Downing Street mají svá tajemství. A nejde jen o barvu nebo číslovku 10.


Obří predátor likvidoval kořist „agresivní sešívačkou“. Vědci popsali tvora z dávných dob

Vědci popsali fosilie obřího, mloku podobného tvora, který opanoval vody před příchodem prvních dinosaurů. Predátor byl větší než člověk a měl velkou plochou hlavu s tlamou plnou ostrých zubů. Jenom jeho lebka měřila přes 60 centimetrů, píše agentura AP.


Ukrajina má novou strategii pro zatlačení Ruska v Černém moři, řekl Zelenskyj

Ukrajina plánuje snížit ruský vliv v západní části Černého moře pomocí nové národní námořní strategie, uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve videoprojevu v sobotu večer. Uvedl to server Kyiv Independent.


Vladimire, jak se máte? Orbán položil Putinovi tři otázky o míru. Prozradil i odpovědi

Pane prezidente Vladimire Vladimiroviči, jak se máte? Přesně tak měl začít páteční dialog Viktora Orbána s Putinem v Moskvě. Orbán to řekl během nekonfrontačního rozhovoru pro švýcarský týdeník Die Weltwoche. Maďarský premiér šéfovi Kremlu kromě jiného položil tři otázky týkající se mírových jednání s Ukrajinou, která se již třetím rokem brání ruské agresi. Jak Putin, odpovědný za rozpoutání nejkrvavějšího konfliktu v Evropě od druhé světové...


Kunderův román Totožnost poprvé vyšel v češtině

Knihovna Milana Kundery v Brně připravila na září dvě akce, které čtenářům připomenou osobnost slavného spisovatele, jenž zemřel před rokem 11. července. Podvečer s Totožností Milana Kundery se uskuteční 9. září a o dva týdny později přijede do Brna francouzská spisovatelka Florence Noivilleová, aby pokřtila vydání českého překladu biografického díla s názvem Milan Kundera – Psát, jak směšný nápad! Uvedla to mluvčí Moravské zemské knihovny (MZK)...


Rusko tvrdí, že obsadilo další obec v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny

Rusko v neděli oznámilo, že obsadilo další obec v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, uvedl to server BBC.


Komentář | "Chtěli něco slyšet, prostě!" Eroze Varšavské smlouvy započala před 35 lety

Dvoudenní summit organizace Varšavské smlouvy v rumunské metropoli, který začal 7. července 1989, proběhl v době historických změn. Doznívaly poslední pomyslné výstřely studené války a rozpadaly se hlavní nosné pilíře komunistické moci ve východní části železnou oponou rozdělené Evropy. Bukurešťská vrcholná schůzka vojensko-politické aliance Sovětského svazu a jeho šesti spojeneckých zemí tak byla dle vzpomínek pamětníků ve srovnání s...


Macronův den D: Utrpěl těžkou porážku?! Vítěz voleb ve Francii je ale překvapivý, ukazují odhady

Emmanuel Macron neuspěl. Druhé kolo parlamentních voleb ve Francii zřejmě nečekaně vyhrál levicový blok Nová lidová fronta. Podle povolebních odhadů by mohl získat 175 až 205 křesel, uvedla stanice BFM TV. Na druhém místě je centristický vládní tábor prezidenta Emmanuela Macrona Spolu, který by mohl obsadit až 175 křesel. Favorizované krajně pravicové Národní sdružení (RN), které jasně vyhrálo v prvním kole, skončilo podle odhadů třetí a získá...


Pád části stromu na dva lidi v Braníku byla podle policie nešťastná náhoda

Praha - Policie eviduje sobotní pád části stromu na dva lidi v pražském Braníku jako nešťastnou náhodu. V situaci, při které dvojice utrpěla zranění, podle policie nešlo o cizí zavinění ani nedbalost. ČTK to dnes řekl policejní mluvčí Jan Daněk. Vrchní část stromu v sobotu večer při bouřce spadla na muže a ženu, muž je vážně zraněný.


VIDEO: Desítky lidí vyrabovaly benzinku. Policie přijela po devíti hodinách, tvrdí majitel

Desítky lidí v pátek brzy ráno vyplenily miniprodejnu na čerpací stanici poblíž mezinárodního letiště San Francisco v kalifornském Oaklandu. Rabování trvalo podle majitele obchodu 40 minut, přičemž přivolaná policie na místo dorazila až po devíti hodinách, informovala televizní stanice Fox News.


Povodně v Číně v roce 1887 přinesly nespočet obětí. Žluté řece vysloužily nechvalnou přezdívku

Přírodní katastrofy jsou zpravidla proslulé svým rozsahem, naštěstí k nim však nedochází příliš často. Pokud však žijete v záplavové oblasti čínské řeky Chuang-che, můžete na ně narazit častěji, než byste očekávali.


Stále více Rusů považuje případný jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný

Moskva - Stále více Rusů by považovalo jaderný úder na Ukrajinu za oprávněný, těsná většina je však nadále proti. Vyplývá to z průzkumu, který tento týden zveřejnilo nezávislé středisko Levada.


Bojoval se svou orientací a zajímala ho víra. Výstava přináší nový pohled na Zrzavého

Nová výstava představuje národního klasika Jana Zrzavého jako člověka, který se zabýval vírou, bojoval se svou sexualitou i tělem.


Asociace: Za letní tábory letos zaplatí rodiče o pět až sedm pct více než loni

Praha - Zájem o letní dětské tábory je letos podle Asociace dětské rekreace zhruba stejný jako loni, letos za ně ale rodiče oproti loňsku zaplatí o pět až sedm procent víc. Na sportovní tábory nicméně přispívá většina zdravotních pojišťoven, z ankety ČTK vyplývá, že loni poskytly přes 93,3 milionu korun. Některé pojišťovny přispívají až 1500 korunami, což je šestina průměrné ceny za dvoutýdenní pobyt. Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) upozornila...


Čtyři mláďata kapybary se narodila v pražské zoo. Jedno ale nejspíš nepřežije

V pražské zoologické zahradě se v neděli ráno a dopoledne narodila čtyři mláďata kapybary. Jedno z nich ale patrně není životaschopné. Uvedl to ředitel zahrady Miroslav Bobek. Tyto největší žijící hlodavce začala zoo znovu chovat po deseti letech loni na podzim, kdy přivezla samici z Německa a samce z Dánska.


Vlámský zájem se připojuje k Patriotům pro Evropu

Belgická strana Vlámský zájem se připojí k Patriotům pro Evropu (Patriots for Europe), nové plánované frakci v Evropském parlamentu. Uvedl to v sobotu večer web vlámské veřejnoprávní stranice VRT. „S hrdostí chceme být součástí této politické rodiny. Spojuje nás láska k našim lidem a rozmanitosti evropských národů. Společně můžeme zajistit, že naši lidé budou v Evropě opět na prvním místě,“ uvedl podle Vrt.be předseda strany Tom Van Grieken....