Zprávy

Trending:


Holčička zachráněná z těla mrtvé matky v Gaze zemřela. Bolestný den, smutní její lékař

Novorozená holčička, která přišla na svět císařským řezem poté, co její matku usmrtil izraelský vzdušný úder v Rafáhu na jihu Pásma Gazy, ve čtvrtek zemřela. V pátek o tom napsala agentura Reuters s odvoláním na lékaře, který měl novorozeně v péči.


Rusové v noci zaútočili na energetiku a na město Charkov

Kyjev - Rusové v noci na dnešek zaútočili na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny, poškodili zařízení a přinejmenším jeden pracovník byl zraněn. Podle médií to dnes oznámil ministr energetiky Herman Haluščenko. Terčem ruských raket se znovu stal Charkov, kde zaznělo několik výbuchů, uvedl starosta tohoto druhého největšího města na Ukrajině Ihor Terechov. Ukrajinské síly sestřelily 21 z 34 ruských raket a střel s plochou...


Belgičan nadýchal za volantem, ačkoliv nepil. Soud mu pokuty prominul

Soud v Belgii zrušil čtyřicetiletému muži z Brugg povinnost platit dvě pokuty za řízení v opilosti. Muž uspěl s tvrzením, že alkohol produkuje jeho tělo kvůli vzácné poruše. Soud jeho argumenty uznal, řidič tak nadále může za volant.


Snaha o ukončení války. Hamás od Izraele obdržel odpověď na své požadavky

Palestinské hnutí Hamás uvedlo, že v sobotu obdrželo oficiální odpověď Izraele na svůj postoj týkající se ukončení války v Pásmu Gazy. Nyní ji prostuduje a poté předá svou reakci, uvedl podle agentury Reuters v prohlášení představitel hnutí Chalíl Hajja.


Vybírá si Babiš partnerky mezi zaměstnankyněmi? Krásná Aneta má podobný příběh jako Monika

Množí se spekulace o novém vztahu předsedy hnutí ANO Andreje Babiše (69) a jeho marketérky Anety Zicklerové. Nebylo by to však poprvé, co se bývalý premiér dal dohromady se svou spolupracovnicí. Monika Babišová, se kterou se Babiš nyní rozchází, začínala také v jeho týmu, a to jako sekretářka. Poté z toho vznikla láska, která trvala třicet let. Té je ale teď konec, jak manželé nedávno oznámili na sociálních sítích.


Andrej Babiš si měl najít náhradu za Moniku. Blondýnku vyměnil za uhrančivou zrzku

Bývalý předseda vlády Andrej Babiš (69) nedávno na sociálních sítích šokoval veřejnost, když potvrdil informace eXtra.cz, že se odloučil se svou manželkou Monikou, se kterou byl třicet let. Nyní se množí spekulace o příčině rozvodu a zdá se, že v tom měla pode Blesku prsty výrazná zrzka z jeho týmu Aneta Zicklerová.


Izraelský pavouk ochrání české nebe. Co umí systém Spyder a proč už „tři prsty smrti“ nestačí?

Česko by nyní při obraně vlastního vzdušného prostoru před masivním dronovým a raketovým útokem, kterému čelili Izraelci, nejspíš pohořelo. Systémy, kterými tuzemská armáda disponuje, se ani náhodou nedají srovnat s tím, co má po ruce židovský stát. Právě jeho zbraně ale pomůžou skokově vylepšit tuzemskou obranu před hrozbami z nebes. Armáda by měla v následujících letech obdržet izraelský komplet Spyder. Pokud se v několikamiliardové zakázce...


Suezský průplav se dusí: Útoky Húthíů uvrhly námořní dopravu do chaosu a zvedají ceny pohonných hmot

Od prosince loňského roku, kdy Íránem podporovaní bojovníci Hútíové zahájili útoky na lodě v Rudém moři, se doprava přes Suezský průplav dramaticky propadla. Podle údajů britského Úřadu pro národní statistiku (ONS) klesl počet lodí proplouvajících touto klíčovou tepnou o 66 %. To má dalekosáhlé důsledky pro globální obchod a hrozí novou vlnou inflace.


Astronomický honorář Ewy Farné. Za hodinový koncert město zaplatí přes 600 tisíc. Mareš se peněz vzdal

Veřejnost řeší další kontroverzi. Nejdříve způsobil poprask Leoš Mareš, který rozzuřil část lidí tím, že zazpívá ve Zlíně za veřejné peníze, nyní má to samé zřejmě v plánu i Ewa Farna, na což upozornily Parlamentní listy. Úspěšná zpěvačka má vystoupit na náměstí v Kolíně, kde si přijde na velkou sumu peněz.


Ukrajinská rozvědka hlásí zničení ruského vrtulníku na letišti u Moskvy

Kyjev - Na moskevském letišti Ostafjevo se v noci na dnešek podařilo zničit víceúčelový ruský vrtulník Ka-32, oznámila ukrajinská vojenská rozvědka HUR. Zveřejnila také videozáznam, který podle ní operaci zachycuje. K zodpovědnosti za operaci se přímo nepřihlásila, ukrajinské zapojení ale naznačila heslem "Sláva Ukrajině!" na konci oznámení. Podobná prohlášení nelze bezprostředně nezávisle ověřit.


Opilý muž ubodal svého kamaráda, jeho tělo pak hodil do žumpy. Soud vrahovi napařil vysoký trest

Na 20 let půjde do vězení muž, který ubodal svého kamaráda. S pomocí dalšího známého pak tělo oběti hodili do jímky a dělali, že se nic nestalo. Karel Machala teď dostal u ostravského krajského soudu dvacetiletý trest odnětí svobody, jeho komplic dostal podmínku. Rodině zavražděného musí zaplatit 600 tisíc korun.


Ficův spojenec Danko za trest zametal ulice. Konečně jste užitečný, vpálil mu kolemjdoucí

Místopředseda slovenské Národní rady a šéf Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko vyrazil do bratislavské městské části Dúbravka zametat s koštětem. Právě zde v lednu v noci autem srazil semafor a z místa nehody ujel. Danko nyní řekl, že si kvůli nehodě vyslechl trest dvou let zákazu řízení a pokuty 900 eur (více než 22 tisíc korun). Během zametání čelil také kritikovi, který se ho tázal, jak se cítí, když dělá „smysluplnou práci“.


Tragédie v Bratislavě: Dva chlapce našli zraněné poblíž odstaveného vagónu, zasáhl je proud

V pátek krátce po sedmé hodině zasahovaly složky IZS na železniční stanici ve slovenských Malackách. V blízkosti odstaveného nákladního vagonu se nacházeli dva zranění. Čtrnáctiletého chlapce a dalšího mladistvého zasáhlo vysoké napětí z trolejového vedení. Jednoho z mladíků ve vážném stavu dopravil do nemocnice vrtulník.


Potřebujeme dostat Ukrajinu k jednacímu stolu, tvrdí Konečná. Ruská propaganda, namítl Kolaja

Europoslanec Marcel Kolaja (Piráti) a šéfka KSČM Kateřina Konečná se během speciálního vysílání CNN Prima NEWS ze Štrasburku neshodli v postojích k ruské invazi. Podle Konečné by Spojené státy měly napadenou Ukrajinu přinutit, aby si její zástupci sedli k jednacímu stolu. „To je ruská propaganda a naprosté obracení rolí ve válce, kterou rozpoutal Vladimir Putin,“ reagoval Kolaja.


Policie večer evakuovala nádraží v Plzni. Někdo vyhrožoval bombou

Policie musela v pátek večer preventivně evakuovat hlavní vlakové i přilehlé autobusové nádraží v Plzni. Důvodem bylo oznámení o uložení nástražného výbušného systému


Vanessa (32): Po smrti manžela jsem žila u tchyně a tchána. Jednoho dne prodali dům a vyhodili mě na ulici

Vanessa po ztrátě manžela zůstala bydlet u jeho rodičů. Ti jí pomáhali s dcerou a všechno se zdálo být v pořádku. Až do toho dne, kdy jí řekli, že dům prodali a ona se musí vystěhovat.


Chtěl auto z mládí, našel smrt. Nabídka ikonického Mustanga byla past

Po téměř deseti letech doufají vyšetřovatelé v americké Georgii, že brzy postaví před soud muže, kterého viní z dvojnásobné loupežné vraždy. Pomohl jim svědek, který v potoce našel pušku a osobní věci manželů zavražděných v roce 2015.


Biden se postaví Trumpovi? Chce se s ním setkat tváří v tvář

Joe Biden v pátek vyjádřil ochotu debatovat se svým pravděpodobným republikánským oponentem Donaldem Trumpem později na podzim. Toto prohlášení bylo dosud nejvyhraněnější Bidenovo stanovisko k této záležitosti. Informace převzala agentura AP.


Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.


Kreml nemá strach ze zvratu kvůli raketám ATACMS v rukou Ukrajinců

To, že má Ukrajina přístup k těžkým zbraním dlouhého dosahu včetně raket ATACMS ze Spojených států, v zásadě nezmění výsledek probíhající války. Prohlásil to ve čtvrtek Kreml, uvedla agentura AFP.


Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování.


V Budapešti demonstrovaly tisíce lidí proti Orbánově vládě

Tisíce lidí v pátek vyšly do ulic maďarské metropole Budapešti na protest proti vládě premiéra Viktora Orbána. Demonstranti, vedení někdejším Orbánovým spojencem a nyní hlavním rivalem Péterem Magyarem, rovněž požadovali reformu zákona o ochraně dětí, informovala agentura AP.


V 91 letech zemřel historik Robert Kvaček

Praha - Ve věku 91 let zemřel v noci na dnešek historik Robert Kvaček. ČTK to sdělila Jana Čechurová z oddělení moderních a soudobých dějin Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Kvaček patřil k největším osobnostem poválečné české historické vědy, těšil se respektu i mezi experty v zahraničí. Byl oblíbeným vysokoškolským pedagogem. Mezi jeho přední zájmy patřily dějiny diplomacie mezi světovými válkami a v období druhé světové války a kulturní...


Německý poslanec Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o balíčcích

Berlín - Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatků od proruské sítě přijímal balíčky. Ve vyjádření, které dnes poskytl ČTK, Bystroň uvedl, že magazín se zapojil do kampaně, jejímž cílem je zdiskreditovat všechny strany usilující o ukončení vojenského konfliktu na Ukrajině, a ovlivnit tak volby do Evropského parlamentu (EP). Za falešný označila článek o balíčcích...


Pozitivní dopad konopí na planetu

Konopí je jednou z nejstarších plodin na světě. Konopí je odrůda rostliny Cannabis sativa, která se pěstuje speciálně pro průmyslové využití a jejíž prospěšné lékařské využití je dobře známé. Konopí lze také zpracovávat na četné komerční výrobky. Víte však, jakými úžasnými způsoby může konopí skutečně pomoci planetě a jak poskytuje řešení, jak žít v souladu s životním prostředím a ekosystémy, které ho podporují? Klikněte na tuto stránku a zjistěte více o tom, co se kolem konopí děje.


Zásah policie na nádraží v Plzni: Hlídky prověřovaly oznámení o uložení výbušného systému

Na hlavním vlakovém nádraží v Plzni a přilehlém autobusovém nádraží zasahovali policisté. Prověřovali oznámení o uložení nástražného výbušného systému. Strážci zákona o tom informovali na sociálních sítích.


Rusko údajně sestřelilo desítky dronů z Ukrajiny

Ruská protivzdušná obrana v noci na sobotu sestřelila 68 ukrajinských bezpilotních letadel nad jihoruským Krasnodarským krajem a okupovaným Krymským poloostrovem. Informovala o tom agentura AFP.


17letá ruská teenagerka skončila za mřížemi za protiválečné výroky

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.


Znáte varovné příznaky mrtvice?

Věděli jste, že mrtvice je druhou nejčastější příčinou úmrtí na světě? Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) jsou také třetí nejčastější příčinou invalidity. Navzdory tomu, jak jsou časté, je stále náročné odlišit příznaky mrtvice od příznaků jiných onemocnění. Jste připraveni naučit se rozpoznat mrtvici? Pak si prolistujte tento seznam varovných příznaků, které musíte znát. Může vám to zachránit život.


Charkovem zněly zase výbuchy. Jedna ruská raketa málem zasáhla nemocnici, tvrdí starosta

Rusové v noci na sobotu zaútočili na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny, poškodili zařízení a přinejmenším jeden pracovník byl zraněn. Podle médií to v sobotu oznámil ministr energetiky Herman Haluščenko. Terčem ruských raket se znovu stal Charkov, kde zaznělo několik výbuchů, uvedl starosta tohoto druhého největšího města na Ukrajině Ihor Terechov. Zmínil, že jedna málem trefila velkou nemocnici. Ukrajinské síly sestřelily...


Fotograf Ivety Bartošové Miloš Schmiedberger: Tři měsíce před smrtí ještě plánovala budoucnost

Fotograf Miloš Schmiedberger (76), dvorní fotograf Ivety Bartošové (†48), vydává knihu jejích sebraných portrétů, z nich většina vznikla u něj v ateliéru, nad kterým zpěvačka svého času bydlela. V rozhovoru pro Lifee teď fotograf odhaluje, jak se Iveta chovala před fotoaparátem, ve kterém životním období ji měl nejraději, nebo jaká je jeho vůbec poslední vzpomínka na Ivetu. Kdy se naposledy viděli a v jaké byla Iveta náladě?


Český Krumlov klenot jižních Čech – když si musíte vybrat, navštivte hlavně Vnitřní město a Plešivec

Český Krumlov klenot jižních Čech. Jednou jsem se vydala s kamarádkou a našimi dětmi na několikadenní výlet do jižních Čech. Jedním z míst, které jsme chtěli navštívit byl právě Český Krumlov. Pokud vás, stejně jako mě, napadlo, že to v letním parnu se čtyřmi dětmi nemusí být žádná sranda, jste vedle. Fakt je, že když jsem před dětmi zmínila Český Krumlov, protáhly obličeje s dotazem jestli hoďka bude stačit. Nestačila, ale jim. Nakonec jsem je...


NYT: "Charkov je nezlomný". Bombardované město navzdory strachu žije

Charkov (Ukrajina) - Každodenní ruské útoky u obyvatel druhého největšího ukrajinského města Charkova stupňují obavy, ale život ve městě se nezastavil, napsal deník The New York Times (NYT).


„Upíří“ pavouk putuje Evropou. Po Česku je na řadě Německo

Arachnofobici z německých měst nemají lehké spaní. Po jejich domácnostech se totiž šíří pavouk nosferatu.


Hájek měl být Belohorcové nevěrný. Jsou to pomluvy, brání se blondýnka a hejtrům poslala jasný vzkaz

Na Kanárských ostrovech má opět panovat bouře. Prominentní manželé Zuzana Belohorcová (48) a Vlasta Hájek (50) už nějakou dobu válčí s herečkou Alicí Bendovou kvůli nemovitostem. Tentokrát však mají řešit krizi v manželství. Hájek měl být podle magazínu Sedmička Zuzaně nevěrný a má si dopřávat milostné hrátky i s jejich zaměstnankyněmi. Jak na tuto šokující informaci zareagovala samotná Belohorcová?


Místa europoslanců by chtěly obsadit desítky bývalých členů vlády a Parlamentu

Praha - Místa europoslanců za ČR by chtěly obsadit desítky bývalých členů vlády a Parlamentu, ze současných českých poslanců chce přesídlit do Evropského parlamentu osm, polovina z nich za hnutí ANO. Vyplývá to z analýzy kandidátních listin, kterou provedla ČTK. Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční 7. a 8. června, o 21 míst českých europoslanců má zájem 675 kandidátů, na jedno křeslo tak připadá zhruba 32 uchazečů.


Momenty války: Vzplanuté pozadí ruského vojáka a okupant oloupený vlastními bratry ve zbrani

Ruská invaze na Ukrajinu je bezpochyby nejkrvavějším konfliktem v Evropě od druhé světové války. Součástí ničivé agrese, která se naplno rozjela v únoru 2022, jsou i kuriózní, až bizarní situace. CNN Prima NEWS přináší desátý díl druhé série Momentů války.


Dělá nás výhra v loterii šťastnějšími?

Spoustě lidí stačí k úsměvu na tváři pouhá představa výhry v loterii. Předpokládáme, že příchod k obrovské hromadě peněz by mohl jen zvýšit kvalitu našeho života, a tím nás učinit šťastnějšími. Výzkumy však naznačují, že tomu tak nutně není. Přestože štěstí nelze definitivně kvantifikovat, vědci se dlouho snažili zjistit, zda výhra v loterii skutečně činí lidi šťastnějšími. Podívejte se do této galerie, kde najdete několik informací na toto téma.


Čeští studenti vymysleli, jak na dálku laserem opravit satelit. V Houstonu za to získali dvě ocenění

Skupina českých středoškoláků nazvaná Lasar v americkém Houstonu zažila obrovský úspěch. Vyhrála rovnou dvě ze tří cen ocenění Conrad Challenge týkající...


V Praze začal jednat výbor Sokola, který bude volit nového starostu

Praha - Krátce po 09:30 začal dnes v sídle České obce sokolské (ČOS) na Malé Straně v Praze jednat výbor, který bude volit nového starostu. Jediným kandidátem je současný první místostarosta Martin Chlumský, který byl po rezignaci Hany Moučkové v souvislosti s mnohamilionovým podvodem pověřen vedením obce. Na jednání výboru je 28 bodů, očekává se, že skončí až v odpoledních hodinách, řekl dnes novinářům mluvčí Sokola Radek Smekal.


Kadyrov jako čečenský Herkules z Wishe. Vůdce vzpírá kameny, světu vyslal bizarní vzkaz

Ramzan Kadyrov se snaží vrátit do kondice. Poté, co celý svět několik měsíců spekuloval o jeho podlomeném zdraví, je čečenský vůdce zpět a snaží se dokázat, že rozhodně nepatří do starého železa. Pomoci tomu mají videa, která jeho kancelář zveřejňuje. Bohužel je po nich šéf čečenské samosprávy spíše ještě víc k smíchu.


Tchaj-wan hlásí obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti

Tchaj-pej - Tchaj-wan dnes zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské ministerstvo obrany oznámilo, že 12 čínských letadel překročilo střední linii dělící Tchajwanský průliv, kterou Tchaj-pej považuje za neoficiální hranici mezi oběma zeměmi. Zpráva přichází den poté, co americký ministr zahraničí Antony Blinken ukončil návštěvu Číny, upozornila agentura Reuters.


Odstřihnout občanku ve ztraceném mobilu je těžké. V budoucnu pomůže operátor

Češi mohou při návštěvě některých úřadů prokazovat svoji totožnost pomocí chytrého mobilního telefonu. Umožňuje to aplikace eDoklady. V případě ztráty mobilu je však obtížné elektronické doklady na dálku takzvaně odstřihnout. Mnozí totiž používají k přihlášení do Portálu občana pouze bankovní identitu propojenou s telefonním číslem. Do Portálu občana se tak bez mobilu nepřihlásí. V budoucnu má eDoklady odpojit operátor speciální infolinky.


Alena Schillerová promluvila o vztahu s Babišem. Zprávy si vyměňují od brzkého rána, volají si i večer

Exministryně financí a poslankyně Alena Schillerová v pořadu eXtra Host promluvila o svém vztahu s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem. "Stalo se mi úplně běžně, že jsme si volali v jedenáct večer nějakou pracovní věc. On ale vždy napíše, jestli může zavolat. Má vštípené zásady slušného vychování. Ráno volá nejdřív v šest," popsala Schillerová, jak probíhá běžný den mezi ní a Babišem.


Za svezení chtěl od stopařky na Královéhradecku sex. Když odmítla, brutálně ji zavraždil

Ve špatný čas na špatném místě. Vražda Dity Joudalové se vůbec nemusela odehrát. Jenže dvacetileté studentce ujel autobus, a proto se rozhodla cestovat napříč Královéhradeckým krajem stopem. Do svého cíle ale nikdy nedojela. U silnice jí totiž zastavil modrý osobák, za jehož volantem seděl Jiří Cimbál. Muž, kterému za svezení nestačilo od mladé dívky pouze poděkování.


Srdeční nebo také Anaháta čakra, sídlo naší bezpodmínečné lásky

Hinduismus, buddhismus a další myšlenkově spřízněná učení vnímají čakry jako sedm energetických center, jež jsou umístěna po celé délce páteře, od kostrče až po korunu hlavy. Jejich správné fungování pomáhá distribuovat jemnou energii po celém těle do všech našich orgánů a umožňuje naší mysli pracovat na nejvyšší možné úrovni. Podívejme se dnes na čtvrtou v pořadí, srdeční čakru, též zvanou jako anaháta.


Bílá místa v životopise „disidenta“ z AfD aneb Skutečný příběh Petra Bystroně

Poslance německé AfD Petra Bystroně dnes celá Evropa zná jako toho, kdo „měl brát peníze od Rusů“. Český rodák je podle informací tajných služeb jedním z politiků, kteří měli být součástí v březnu rozkryté ruské vlivové sítě kolem webu Voice of Europe. Bystroň to popírá a pokračuje v kampani do nadcházejících eurovoleb. Své kauzy srovnává s pronásledováním disidentů za


Zloděj ukradl medaile z hrobu mrtvého policisty, hrozí mu vězení


Věci, kterým neuvěříte, že byly ve školách zakázány

Všichni chceme, aby naše děti byly ve škole v bezpečí a spokojené, a školy jistě také chtějí pro naše děti to nejlepší. Někdy však tyto školy mohou zajít až příliš daleko, pokud jde o politiku. Dokonce tak daleko, že nakonec zakazují zdánlivě nevinné věci. I když se zdá, že některé z těchto zákazů mají opodstatněné důvody, všechny jsou dost neobvyklé! Zajímá vás, jaké šílené věci byly ve školách zakázány? Pak klikněte na!


Pro Rusko by bylo obtížnější pokračovat v invazi na Ukrajinu bez Číny, tvrdí Blinken

Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by pro Rusko bylo obtížnější pokračovat v invazi na Ukrajinu bez podpory Číny.