TEROR V IZRAELI: MUž úTOčIL V NáKUPNíM CENTRU. ÚTOčNíK POBODAL DVA LIDI, JEDEN Z NICH ZEMřEL

Izraelský útočník ve středu v nákupním centru v severoizraelském městě Karmiel pobodal dva izraelské vojáky, z nichž jeden vážným zraněným krátce nato podlehl. Úřady incident vyšetřují jako teroristický útok. Policie uvedla, že útočníka zastřelil jeden ze zraněných.

Obětí útoku je 19letý seržant Aleksandr Iakiminskji, informovala armáda. U armády sloužil jako řidič nákladního automobilu. Iakiminskji i druhý voják, který při dnešním útoku utrpěl vážná zranění, sloužili u stejného armádního praporu. Útočníka bezpečnostní složky identifikovaly jako izraelského občana Džaváda Umara Rubiu z města Nahf, které z většiny obývají izraelští Arabové.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vzteklá seniorka pobodala spolubydlící kvůli rybízu. Tragédii zabránila odvážná zdravotnice

Zdravotníci bezprostředně po útoku informovali, že pečují o dva zraněné muže ve věku kolem 20 let. Stav jednoho z nich byl v té chvíli velmi vážný a zdravotníci se ho snažili oživit. Druhý muž byl při vědomí.

Videa na sociálních sítích ukazují dvě bezvládná těla na podlaze nákupního centra a jak se jim kolemjdoucí snaží poskytnout první pomoc. Z videa je patrné, že přinejmenším jeden z mužů měl zelenou uniformu. Opodál leželo další tělo, kterému nikdo nevěnoval pozornost. K útoku se bezprostředně nikdo nepřihlásil.

Izraelská armáda od loňského října vede ofenzivu v Pásmu Gazy v reakci na přeshraniční teroristický útok palestinského hnutí Hamás.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Další útok nožem v německém Mannheimu během pár dní. Napaden byl kandidát AfD

2024-07-03T09:43:17Z dg43tfdfdgfd