STřELBA, POLICEJNí HONIčKA A AUTO NA STřEšE. POLICIE řEší NA SLAPECH ZAMOTANý PříPAD

Popis případu, který se odehrál v sobotu na Slapech, je docela oříšek. Je totiž zamotaný od začátku do konce. Fakta jsou ale jasná - oznámení o střelbě, konflikty, honička se strážci zákona a nabourané policejní auto. Co přesně se ale stalo, se ale teprve rozplétá.

Všechno začalo na Slapech už v sobotu. „Od sobotního odpoledne řešíme konflikt mezi dvěma posádkami aut, a to údajně kvůli nesplacení dluhu. Jeden z účastníků měl vytáhnout i pistoli,“ řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální mučení mladíka v Německu: Připoutali ho k záchodu, znásilňovali a bili, tvrdí žalobce

Dokonce prý i vystřelil a na místo vyrazili záchranáři. Nikoho ale nikam nevezli, postřelenému stačilo dát náplast, zbraň byla totiž airsoftová - to znamená, že střílí plastové kuličky. Došlo i na pronásledování, kdy se posádka jednoho z vozů snažila ujet.

Pro jednu z policejních hlídek skončila honička nehodou, a to přímo u cedule, na které stál nápis obce Přestavlky. Auto skončilo na střeše, muži v uniformě ale naštěstí nepotřebovali ani náplast, dopadli dobře a záchranka vůbec nemusela vyjet.

Řidiče se podařilo policistům chytit o pár set metrů dál, jenomže jeho posádka z auta zmizela a rozutekla se po okolí, do vzduchu tak vzlétl i policejní vrtulník. Jenomže policisté už nikoho nenašli a teď musí řešit i to, jestli je řidič skutečně řidičem, tvrdí jim totiž, že za volantem neseděl.

„V tomto případě je od začátku řada nejasností, které se snažíme rozklíčovat, a budeme samozřejmě k objasnění celého toho konfliktu vyslýchat nebo hovořit se spoustou osob, které byly do toho nějak zapojeny,“ dodala Suchánková.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hrdinka ukončila masakr v Sydney. Lidé velebí policistku, která zastřelila vraha šesti lidí

2024-04-15T10:22:04Z dg43tfdfdgfd