SMUTEK PAVLOVýCH, PREZIDENTSKý PáR PřIšEL O MILOVANOU MICKU. PROSLAVILA SE V KAMPANI

Manželka prezidenta České republiky Eva Pavlová prožívá smutné chvíle. Podle zjištění deníku Blesk přišla o svou milovanou kočku Micku. Nedávno na sociální síti Instagram první dáma své fanoušky informovala, že v posledních dnech nebyla příliš aktivní, protože musela věnovat svou péči nemocné kočičce.

„Zdravím všechny spřízněné duše. Vím, že jsem teď nebyla příliš aktivní, nicméně nemoci se nevyhýbají ani chlupatým členům rodiny, o které se také musíme starat,“ napsala v pátek 12. dubna Eva Pavlová na Instagramu a přiložila i fotografii své milované kočičky.

ČTĚTE TAKÉ: Skvělý a nezadržitelný Vali. Bouček a další hvězdy truchlí nad smrtí zpěváka Maxim Turbulenc

O Micku se musela starat už několik dní předtím. „Moc bych si přála, aby mohla brzy opět sama pobíhat venku,“ pokračovala manželka prezidenta republiky Petra Pavla. „Mít zvířátko je radost, spoustu nám toho dávají, mnohdy bychom se od nich mohli učit, ale zároveň je to závazek. To, že se o ně staráme více v době, kdy jim není do skoku, je to nejmenší, co jim za jejich službu pro nás můžeme dát,“ připomněla.

Bohužel přání Evy Pavlové se nevyplnilo, protože Micka nakonec zemřela, píše deník Blesk. „Tuto otázku nechá paní Eva Pavlová bez reakce,“ sdělil Blesku Petr Fučík z kabinetu Evy Pavlové.

Kočka manželů Pavlových se stala hvězdou sociálních sítí během volební kampaně současného prezidenta. „Kampaň jde do tuhého. Čas vytáhnout nejtěžší kalibr, Micku,“ napsal tehdy na Twitteru s úsměvem a ve flanelové košili Petr Pavel.

Zachránila ji před umrznutím

Eva Pavlová našla Micku, když byla ještě koťátko. Zachránila ji ze závěje sněhu, zrovna když venčila psa. „Micka je nalezenec a stalo se to tak, že jsme měli kdysi pejska. Jmenoval se Bob a já jsem Boba venčila tam, kde bydlíme, kousek pod Řípem,“ vzpomínala manželka prezidenta v rozhovoru pro Český rozhlas minulý rok.

„Bylo to 6. prosince a viděla jsem, že něco vyčmuchal, tak jsem se šla podívat, na co se tam kouká. Bob vyčmuchal v závěji malé koťátko, které se tam vzalo, nevím jak. A protože byl sníh, tak jsme koťátko vzali domů a od té doby u nás zůstalo,“ rozpovídala se tehdy Pavlová o zachráněné kočičce.

Micka měla menší ocásek než ostatní kočky. To bylo podle Pavlové způsobené tím, že když ji tehdy nalezla, byl velký mráz a kousek ocásku jí umrzl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fanoušci Maxim Turbulenc v slzách. Nečekaně zemřel zpěvák Daniel Vali, bylo mu 53 let

2024-04-16T11:28:20Z dg43tfdfdgfd