SHEILA CAFFELL: VYVRAžDěNí CELé RODINY NA NI CHTěL HODIT NEVLASTNí BRATR. MOžNá TO ALE BYLO CELé úPLNě JINAK

Kdo byl vrahem? Zabila své dvě děti vlastní matka, nebo její šílený bratr? Nebýt šokujícího svědectví jeho bývalé přítelkyně, byl by dodnes z tohoto hrůzného zločinu obviněn nevinný člověk. Nebo nebyl?

Stejně jako její adoptivní bratr Jeremy Bamber, i Sheila Caffell měla těžký start do života. Narodila se 18. července 1957 osmnáctileté dceři kaplana arcibiskupství v Cantebury a dostala jméno Phyllis. Otec však dceru donutil, aby dala dítě k adopci. O tři měsíce později se jí ujal bohatý pár Neville a June Bamberovi, kteří holčičku pojmenovali Sheila Jean Bamber. O několik let později si přisvojili i Jeremyho. Oběma dětem se tak konečně dostalo důstojného života.

Šokující vražda Colleen Ritzer: Milou a obětavou učitelku zneuctil a zavraždil její 14letý žák

Marná snaha

I přes veškerou snahu náhradních rodičů se Sheila dostala do problémů. V 17 otěhotněla se svým přítelem Colinem Caffellem. Rodiče zařídili potrat, aby se mohla vrátit do školy pro budoucí sekretářky. Sheila ale nakonec přešla na kosmetický obor. Brzy poté uzavřela smlouvu s modelingovou agenturou, která ji vyslala do Tokia. Vydržela tam ale jen do 20 let. Když znovu s Colinem otěhotněla, začala se připravovat na roli matky, manželky a ženy v domácnosti.

Bohužel v šestém měsíci potratila. A pak ještě jednou. Až na třetí pokus se jí narodila dvojčata Daniel a Nicholas. Po čase ale zjistila, že jí je Colin nevěrný. Rozvedla se odešla od něho i s dětmi. A právě od tohoto okamžiku to s ní začalo jít z kopce.

Místo peněz z pojistky doživotí: Autorce červené knihovny Nancy Brophy vražda jejího manžela neprošla

Tragická vražda

Sheilu celý život trápily duševní problémy. V roce 1983 jí byla diagnostikována schizofrenie. Psychiatr popsal její osobnost jako rozrušenou, paranoidní a psychotickou. Její adoptivní matka pro ni měla ale jinou diagnózu: "ďáblovo dítě". Jednou se jí totiž Sheila přiznala, že by klidně dokázala své chlapce zabít a pak spáchat sebevraždu.

Nikdo tyto výhrůžky nebral vážně, až dokud 7. srpna 1985 nezavolal na policii Jeremy s tím, že je celá jeho rodina mrtvá. Vše měla mít na svědomí Sheila, která se prý zbláznila. Policie mu věřila, vždyť v rukou ještě svírala vražednou zbraň. Jenomže pak se na scéně objevila Jeremyho bývalá přítelkyně, která tvrdila, že je vrahem on. Vše měl plánovat dopředu. Vyšetřovatelé následně objevili tlumič, na němž byla Sheilina krev. Při pitvě se také prokázalo, že byla Sheila střelena do hlavy. Jeremy tak ihned putoval do vězení. Kdyby zůstal na svobodě, zdědil by majetek v hodnotě půl milionu dolarů. Nakonec vyfasoval pět doživotních rozsudků.

Nechtěla s ním pracovat, tak ji zastřelil: Vražda 24leté reportérky Alison v přímém přenosu děsí dodnes

Přehodnocení důkazů

V únoru roku 2021 prohlásil vyšetřovatel Mark Williams-Thomas, který dopadl bývalého televizního moderátora Jimmyho Savileho, že Jeremy je nevinný. Prý určitě existuje nezvratný důkaz o tom, že vrahem byla Sheila. Jeho smích poté, co byl dotazován na vraždy, prodej všeho v domě, prodej lechtivých fotek Sheily bulváru a usmrcení oblíbeného matčina psa - to byla údajně jen jeho reakce na nenadálý šok.

Najde se někdy nezvratný důkaz o jeho nevině, nebo se bude Jeremy neustále dokola odvolávat, až ho to přestane bavit? S pěti doživotními tresty se i tak na svobodu dostane jen velice těžko.

Vražda ze žárlivosti: Betty Broderick zastřelila svého bývalého muže s jeho novou láskou přímo v jejich ložnici

Zdroje informací:Wikipedia.org: White house farm murderAllthatsinteresting.com: The Tragic Story Of Sheila Caffell, The Woman Whose Brother Framed Her For Killing Their Entire Family

Související články

2024-05-07T09:17:13Z dg43tfdfdgfd