SHANNEN DOHERTY DEN PřED SMRTí řEšILA ROZVOD. Z POSLEDNíCH SIL CHTěLA UZAVříT KAPITOLU

Rodinu, kolegy i fanoušky zarmoutila o víkendu zpráva, že Shannen Doherty ve věku 53 let prohrála boj s rakovinou. V posledních letech se kromě zákeřné nemoci potýkala také s faktem, že muž, který jí měl být oporou, ji podváděl a sváděl s ní soudní boj o podporu, kterou po něm žádala vyplácet. Poslední den před smrtí se herečka rozhodla tuto záležitost definitivně uzavřít.

Americká herečka, představitelka Brendy z Beverly Hills 90210 či Prue ze seriálu Čarodějky, podlehla rakovině. Smutnou zprávu přinesl magazín People. „S těžkým srdcem oznamujeme, že zemřela herečka Shannen Doherty. V sobotu 13. července prohrála boj s rakovinou,“ uvedla v prohlášení pro magazín People publicistka Leslie Sloane.

S rakovinou Shannen bojovala střídavě od roku 2015. V únoru roku 2020 učinila Doherty upřímnou zpověď, v níž přiznala, že trpí rakovinou ve čtvrtém stádiu. Toto stádium nemoci značí, že je natolik rozšířená, že už ji nelze vyléčit. Tuto skutečnost herečka rok tajila, než se rozhodla ji sdělit veřejnosti. Diagnóza přišla poté, co se kvůli bolestem rozhodla objednat na důkladnou prohlídku ke svému onkologovi.

Nevěrný manžel

Jako by snad boj s tak zákeřnou nemocí, jako je rakovina, byl málo, Shannen Doherty ještě přišla svému manželovi na nevěru. Nešlo přitom o krátkodobou známost, Kurt Iswarienko ji měl podvádět celé dva roky. Zjistila to navíc jen několik hodin před plánovanou operací, při níž jí byl z mozku odstraněn tumor.

Iswarienko se od Doherty v lednu loňského roku odstěhoval a o tři měsíce později herečka podala žádost o rozvod. Ani na konci června letošního roku to ale nevypadalo, že by proces spěl ke konci. A jak Shannen Doherty přiznala, myslela si, že manžel záležitost úmyslně zdržuje, aby jí nemusel platit výživné.

Čtěte také: Brenda z Beverly Hills o boji s rakovinou: Možná si Bůh řekl, že mi dá na chvíli pokoj

Vzhledem ke své diagnóze nemohla Doherty pracovat a příjmy z vysílání starých seriálů, v nichž účinkovala, se více a více krátily. Výdaje za zdravotnické služby přitom měla vysoké. „Není správné, že Kurt prodlužuje náš rozvod v naději, že umřu a on mi nebude muset platit výživné. Že bude pokračovat ve svém životě a zbaví se povinností vůči umírající manželce, s níž byl 11 let,“ řekla herečka ve svém podcastu Let’s Be Clear.

Snaha vše uzavřít

Poslední kroky v pouhých hodinách před smrtí naznačují, že herečka věděla, co přijde. Rozhodla se totiž rozvod za každou cenu finalizovat. Podle deníku The Sun k soudu poslala vlastnoručně podepsané dokumenty, v nichž deklarovala, že žádné výživné už po nevěrném fotografovi nepožaduje a že soudu už tak nic nebrání v rozhodnutí o rozvodu.

Podívejte se na otevřenou zpověď Shannen Doherty:

2024-07-16T04:09:03Z dg43tfdfdgfd